HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Χρήστος Μπούρας επανεξελέγη πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών

Ο Χρήστος Μπούρας επανεξελέγη πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών , καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάδειξης στην ψηφιακή κάλπη ΖΕΥΣ, με το π...



Ο Χρήστος Μπούρας επανεξελέγη πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών , καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάδειξης στην ψηφιακή κάλπη ΖΕΥΣ, με το πρωτοεφαρμοζόμενο σύστημα του νέου νόμου. Ο κ. Μπούρας κέρδισε τον συνυποψήφιο του Νίκο Καραμάνο και θα παραμείνει στη θέση του Πρύτανη για 2η συνεχή θητεία.
Στις φωτογραφίες ο κ. Μπούρας στο Μέγα Σπήλαιο όπου την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024, εκφώνησε ομιλία στις εκδηλώσεις για την επέτειο της νικηφόρας μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου  και τιμήθηκε από την Παγκαλαβρυτινή Ένωση 
Αμέσως μετά την εκλογή του ο κ. Μπούρας δήλωσε: 
Σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής Πρύτανη στο Πανεπιστήμιο μας, για το διάστημα 2024 - 2028. Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους που στήριξαν τη προσπάθεια και να σας καλέσω να πορευθούμε μαζί για την πρόοδο του Πανεπιστημίου μας. Ευχαριστώ τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης που ψήφισαν την υποψηφιότητα μου. Συγχαίρω τον συνυποψήφιο μου Καθ. Ν. Καραμάνο για τον εποικοδομητικό διάλογο που είχαμε, ο οποίος είναι προς όφελος του Πανεπιστημίου μας.  Η νέα Πρυτανική Αρχή θα πορευθεί με σεβασμό στο Σύνταγμα, τους νόμους, τις δημοκρατικές διαδικασίες, την ακαδημαϊκή τάξη, την αξιοκρατία και την διαφάνεια. Θα έχει σαν στόχους την επιδίωξη υψηλών ερευνητικών επιδόσεων και αριστείας, την εστίαση στο εκπαιδευτικό έργο, την φοιτητοκεντρική αντίληψη, την προσφορά γνήσιας παιδείας με την ευρεία έννοια του όρου για τη διαμόρφωση σφαιρικά μορφωμένων ανθρώπων, την μέριμνα για τις ευαίσθητες ομάδες που χρήζουν βοήθειας, την καλλιέργεια του κλίματος συγκλίσεων στη κοινότητα, την εξωστρέφεια και προβολή του Πανεπιστημίου και την προσφορά στην τοπική και την ευρύτερη κοινωνία. 
Τέλος, θέλω να τονίσω ότι βασικό προσόν για την άσκηση ενός αξιώματος την αυτεπίγνωση και τη συνείδηση των ορίων του από εκείνον που το ασκεί. Σε ό,τι με αφορά έχω πάντα κατά νου τα λόγια του ποιητή Αγάθωνα, ο οποίος, αναφερόμενος σε όσους διοικούν ή ασκούν κάποιο αξίωμα, έγραψε: 
 « Αυτός που ασκεί εξουσία πρέπει να θυμάται τρία πράγματα: 
Πρώτον ότι άρχει ανθρώπων, 
δεύτερον ότι άρχει σύμφωνα με τους νόμους, 
και τρίτον ότι δεν θα άρχει για πάντα! »
Ελπίζω, εύχομαι και θα προσπαθήσω η νέα Πρυτανική Αρχή να σταθεί αντάξια των προσδοκιών όλης της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.
Ο Πρύτανης
Χ. Ι. Μπούρας
  
Ο Χρήστος Ι. Μπούρας είναι Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής με γνωστικό αντικείμενο Αλγόριθμοι και Εφαρμογές σε Δίκτυα και Τηλεματική και Νέες Υπηρεσίες.
Επίσης από το 1999 είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος της Ερευνητικής Μονάδας 6 στο ΙΤΥ-Ε (Διόφαντος).
Στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής διδάσκει τα μαθήματα Τηλεματική, Ευρυζωνικές Τεχνολογίες και Δίκτυα Δημόσιας Χρήσης και Διασύνδεση Δικτύων σε προπτυχιακό επίπεδο και Μηχανισμοί Ποιότητας Υπηρεσίας σε Δίκτυα, σε μεταπτυχιακό επίπεδο.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν 5G και Επόμενης Γενιάς Δίκτυα, Ανάλυση της Απόδοσης Δικτυακών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Δίκτυα και Πρωτόκολλα Η/Υ, Κινητές και Ασύρματες Επικοινωνίες, Τηλεματική και Νέες Υπηρεσίες, Ηλεκτρονική Μάθηση, Δικτυακά Εικονικά Περιβάλλοντα, Θέματα Χρέωσης και Ποιότητας Υπηρεσιών σε Δίκτυα και Υπηρεσίες, Θέματα Παγκόσμιου Ιστού.
Έχει πάνω από 450 δημοσιεύσεις σε διεθνή βιβλία και περιοδικά καθώς και συνέδρια.
Είναι μέλος σε εκδοτικές επιτροπές διεθνών περιοδικών και επιτροπών οργάνωσης και προγράμματος και κριτής σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια της ερευνητικής περιοχής του. Έχει συμμετάσχει σε αρκετά ερευνητικά και αναπτυξιακά ελληνικά και διεθνή έργα και είναι συγγραφέας 9 βιβλίων στα ελληνικά και εκδότης σε 2 στα αγγλικά.
Διαθέτει εκτεταμένη επαγγελματική εμπειρία σε Σχεδιασμό και Ανάλυση Δικτύων και Τηλεματικών Υπηρεσιών, Πρωτοκόλλων Δικτύων, Δίκτυα Υψηλών Ταχυτήτων και Εκπαίδευσης από Απόσταση.
Έχει διατελέσει μέλος του επταμελούς οργάνου διοίκησης και αντιπρόεδρος του ΕΛΚΕ, Αντιπρύτανης Οικονομικών,Προγραμματισμού και Έργων, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Αξιοποίησης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Πατρών και Πρύτανης του ΠανεπιστημίουΠατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.