HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΤΠΣ) για τον Δήμο Καλαβρύτων

Την πρώτη παρουσίαση του σχεδίου για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΤΠΣ) του Δήμου Καλαβρύτων έκανε η ανάδοχος μελετητική εταιρεία στην αίθου...



Την πρώτη παρουσίαση του σχεδίου για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΤΠΣ) του Δήμου Καλαβρύτων έκανε η ανάδοχος μελετητική εταιρεία στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων. Το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΤΠΣ) αποτελεί το κύριο εργαλείο σχεδιασμού με το οποίο καθαρίζονται οι χρήσεις γης, οι όροι δόμησης και οι περιοχές προς πολεοδόμηση και θα ολοκληρωθεί αφού προηγηθεί διαβούλευση με την δημοτική αρχή, το δημοτικό συμβούλιο και τους φορείς. Το ΤΠΣ αφορά συνιστώσες όπως η χωροθέτηση μεγάλων επενδύσεων, οριοθέτηση οικισμών καθώς και το τοπικό σχέδιο διαχείρισης καταστροφών και κινδύνων.
Το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Καλαβρύτων έχει αναλάβει η Ένωση Οικονομικών Φορέων: ΑΙΚ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Ε. - «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΜΟΣΧΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Ε. - ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ε.Ε. – ΝΕΞΟΥΣ ΝΤΙΖΑΙΝ ΣΤΟΥΝΤΙΟ Ε.Ε. – ORBIS ENGINEERING ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Ι.Κ.Ε. –ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΤΗΣ Κ. - ΚΑΝΔΗΛΑ Θ. Ο.Ε. - ΚΑ.ΠΑ. ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ Ο.Ε.»
Όπως τόνισε η κ. Γεωργουλά, "H εκπόνηση της μελέτης για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Καλαβρύτων, αποτελεί ένα σύνθετο έργο που περιλαμβάνει αφενός, διαδικασίες κατάρτισης και έγκρισης των απαραίτητων μελετών και αφετέρου, συμμετοχικές διαδικασίες γνωμοδοτήσεων και κοινωνικής διαβούλευσης, οι οποίες θα διασφαλίσουν το Δημοκρατικό προγραμματισμό σε τοπικό επίπεδο. Κοινός μας στόχος το υπό σύνταξη Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο να ανταποκρίνεται στις πραγματικές συνθήκες, ανάγκες και αναπτυξιακές δυνατότητες των Καλαβρύτων. Να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην προστασία του ιδιαίτερου φυσικού τοπίου καθώς και των διαθέσιμων φυσικών και πολιτιστικών πόρων, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε τη διαμόρφωση της πλέον αποδεκτής και βιώσιμης πρότασης χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης του νησιού μας.
Στη συνάντηση καταγράφηκαν οι απόψεις της Δημοτικής αρχής, ενώ θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση. Παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ Ροδόπουλος, κ. Βαρβιτσιώτης, Σφαραγγούλιας, Ζησιμόπουλος, Δουκλιάς και Δαλιάνης, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και Μηχανικοί του Δήμου.
Κύριο αντικείμενο της μελέτης είναι ο επανακαθορισμός των ορίων όλων των χωριών και οικισμών του Δήμου Καλαβρύτων
Η μελέτη του ΤΠΣ περιλαμβάνει, επί μέρους ως υποστηρικτικές, μελέτες όπως
– Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) των προτεινόμενων ρυθμίσεων και κατευθύνσεων.
– Προκαταρκτική Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας στο σύνολο της έκτασης, για τις προς πολεοδόμηση περιοχές και για τους οικισμούς που οριοθετούνται για πρώτη φορά.
– Τη Μελέτη προσωρινής οριοθέτησης των υφισταμένων υδατορεμάτων, εντός των νέων προς πολεοδόμηση περιοχών.
– Τοπογραφική Μελέτη που είναι απαραίτητη για την οριοθέτηση των ρεμάτων.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλος επισήμανε οτι "Το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τον Δήμο Καλαβρύτων, είναι κρίσιμης σημασίας καθώς θα αποτελέσει το θεμέλιο για την ανάπτυξή της, καθορίζοντας μεταξύ άλλων τις χρήσεις γης, τους όρους δόμησης, αλλά και τους κανόνες προστασίας για το ευαίσθητο περιβαλλοντικά οικοσύστημα της περιοχής.
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026
 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.