HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καλάβυτα: ΕΣΗΕΑ και Δήμος τίμησαν τη μνήμη του Ηρακλή Πετιμεζά - Βραβεύτηκαν οι αριστούχοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Καλαβρύτων (ΦΩΤΟ)

Η ισχυρή ιστορική προσωπικότητα του Ηρακλή Πετιμεζά αναδείχθηκε και φέτος μέσω της ετήσιας εκδήλωσης μνήμης που πραγματοποιήθηκε στον τόπο ...



Η ισχυρή ιστορική προσωπικότητα του Ηρακλή Πετιμεζά αναδείχθηκε και φέτος μέσω της ετήσιας εκδήλωσης μνήμης που πραγματοποιήθηκε στον τόπο καταγωγής του, τα Καλάβρυτα. Στη μνήμη του αγωνιστή της εθνικής αντίστασης, δημοσιογράφου και λογοτέχνη Πετιμεζά, βραβεύτηκαν και φέτος από την ΕΣΗΕΑ αριστούχοι απόφοιτοι του Γυμνασίου και των Λυκείων Καλαβρύτων, με το «Βραβείο Λίας Αργυριάδου», το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό ποσό.
Στην εκδήλωση, καθώς και στην τέλεση του ετήσιου μνημοσύνου, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τον Δήμο Καλαβρύτων και την ΕΣΗΕΑ, το «παρών» έδωσε ο δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Γιώργος Γαβαλάς, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου, Τάκης Βαρβιτσιώτης, ο εκπρόσωπος της Οικογένειας Πετιμεζά, Αντώνης Πετιμεζάς, ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης, Δήμος Βαρβιτσιώτης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου, Πόπη Δημητρακοπούλου, ο Πρόεδρος του Τοπικού Καλαβρύτων, Ηλίας Αρμπής, εκπρόσωπος του Α.Τ. Καλαβρύτων, καθηγητές, γονείς και πολίτες των Καλαβρύτων.
«Σήμερα, 26 χρόνια μετά το θάνατο του, εδώ στα Καλάβρυτα κρατάμε ζωντανή τη μνήμη του.
Και η μνήμη του Πετιμεζά θα εξακολουθήσει να παραμένει αναλλοίωτη και να συνοδεύει γενιές και γενιές Ελλήνων, όπως αναλλοίωτες και ανέγγιχτες στο χρόνο θα παραμείνουν η αγωνιστική παρακαταθήκη του και η πνευματική του κληρονομιά.». Αυτό δήλωσε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Καλαβρύτων και υπογράμμισε: «Και αυτό θα ενισχύεται ακόμα περισσότερο όσο αυτή η εκδήλωση κάθε χρόνο θα συνδέεται με τη νέα γενιά, με τα παιδιά μας που αριστεύουν στο Γενικό και Τεχνικό -Επαγγελματικό Λύκειο Καλαβρύτων «Ευσέβιος Κηπουργός» και μας κάνουν όλους περήφανους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Γιώργος Γαβαλάς, επισήμανε: «Βρισκόμαστε για μια ακόμη χρονιά στη μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων όχι εξαιτίας της επιθυμίας που εξέφρασε ο Ηρακλής Πετιμεζάς με τη διαθήκη του αλλά γιατί επιθυμούμε να τονίσουμε την προσφορά του στην Ελληνική δημοσιογραφία και την πατρίδα.», επισημαίνοντας, «Ο Ηρακλής Πετιμεζάς υπήρξε συνεπής και γενναίος, χαρακτηριστικά τα οποία στις μέρες μας είναι δυσεύρετα και πολύτιμα. Υπήρξε, επίσης, άξιος συνεχιστής του ονόματος και της καταγωγής του και αυτά τα χαρακτηριστικά του οφείλουμε να αναδείξουμε και να μη λησμονούμε.»
«Ο Ηρακλής Πετιμεζάς ήταν ένας άξιος συνεχιστής της παρακαταθήκης που άφησαν οι πρόγονοί του, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στην επανάσταση του 1821. Ήταν ένας αρχοντάνθρωπος, που όλη του τη ζωή την είχε αφιερώσει στην αγάπη του για την Ελλάδα», ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ανιψιός του Αντώνιος Πετιμεζάς, αξιωματικός ε.α. Πολεμικού Ναυτικού.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν έξι μαθητές, τρεις από το ΓΕΛ και τρεις από το ΕΠΑΛ Καλαβρύτων: Οι μαθητές που συγκέντρωσαν τον υψηλότερο βαθμό στην τάξη τους στο ΓΕΛ Καλαβρύτων κατά το σχολικό έτος 2023-2024
Τάξη Γ΄ : Παπασωτηρίου Ευγενία του Παναγιώτη Μ.Ο. 19,2
Τάξη Β΄ : Σμπιλή Άννα του Κυριάκου Μ.Ο 19,5
Τάξη Α΄: Καυγά Αικατερίνη του Νικολάου Μ.Ο 19,5
Οι μαθητές που πρώτευσαν στο ΕΠΑΛ Καλαβρύτων
Α τάξη: Παπαγιαννόπουλος Χρήστος Μ.Ο. 15,2
Β τάξη: Ρέλλου Μαρία, Μ.Ο 18,2
Γ τάξη: Βατίδη Νεφέλη Μ.Ο 19,3

για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.