HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Πολύωρη και άκρως ενδιαφέρουσα η Συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης

Περισσότερο από τέσσερις ώρες διήρκησε η συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Καλαβρύτων που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρ...



Περισσότερο από τέσσερις ώρες διήρκησε η συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Καλαβρύτων που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Ιουλίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του αρμοδίου αντιδημάρχου Παναγιώτη Βαρβιτσιώτη, και τη συμμετοχή όλων των Φορέων που την απαρτίζουν
Κατά την συζήτηση παρουσιάστηκαν αξιόλογες προτάσεις όπως είχαν κληθεί για να καταθέσουν τα μέλη της Επιτροπής με στόχο να υπάρξει περαιτέρω ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη όλων των δημοτικών ενοτήτων. Οι προτάσεις που κατατέθηκαν, σύμφωνα με την απόφαση των μελών της επιτροπής θα κωδικοποιηθούν και θα συνοδεύονται από τεκμηριωμένη πρόταση μετά από εξέταση για την ανεύρεση πόρων και χρηματοδοτικών εργαλείων για να γίνουν ρεαλιστικές και θα κατατεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Μια σειρά αξιόλογων προτάσεων κατέθεσε ο Πρόεδρος ης Ενωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Καλαβρύτων, ο Προέδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Κακκαβάς, η εκπρόσωπος του ΟΦΥΠΕΚΑ, η Διευθύντρια της "ΑΧΑΪΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ" κα Ηρώ Τσιμπρή, ο Διευθυντής του Χιονοδρομικού κ. Αλέξης Άγριος και οι Δημοτικοί Συμβούλοι κ. Κουτρουλάκης και κας Μπαλασοπούλου.
Βασίλης Κουτρουλάκης, Αλέξης Άγριος και Νίκος Κυριαζής τάχθηκαν υπερ της πρότασης να γίνει διερεύνηση για την ανεύρεση επαγγελματιών του τουρισμού για την Στρατηγική Προώθησης και Προβολής, τα χρηματοδοτικά εργαλεία που είναι διαθέσιμα (σχετική εισήγηση θα κάνει η Διευθύντρια της "ΑΧΑΪΑ" κ. Ηρώ Τσιπρή) αλλά και την αποκωδικοποίηση του νέου νομικού πλαισίου που πρόσφατα ψηφίστηκε για την τουριστική ανάπτυξη και κυρίως την ανάπτυξη ορεινών περιοχών.
Στόχος είναι η ανάλυση των δεδομένων για να γίνουν ρεαλιστικές οι προτάσεις και να ενταχθούν σε ένα γενικό πλαίσιο, με προοπτική την ενίσχυση του επιχειρησιακού σχεδίου του Δήμου Καλαβρύτων για τον τομέα του Τουρισμού.
Παρόντες στην συζήτηση με σημαντική συμβολή και οι υπηρεσιακοί παράγοντες κ Πόπη Δημητρακοπούλου, κ Παυλόπουλος και κ Ροδοπούλου, όπως επίσης και στελέχη της ΑΧΑΪΑ Αναπτυξιακής.

Οι κύριοι άξονες των προτάσεων:
- Η δημιουργία ψηφιακών μέσω προσβολής
- Αξιοποίηση και ανάδειξη του Οδοντωτού και η επαναλειτουργία του παλαιού τρένου
-Δημιουργία λογοτύπου και εμπλουτισμός discoverkalavrita.gr 
- Η Ανάδειξη του Φαραγγιού Βουραϊκού, ως τουριστικού αξιοθέατου, καθώς και των άλλων μνημείων της φύσης.
-Η διοργάνωση Εκθεσης Αγροτουρισμού και Οικολογικού Τουρισμού στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Λουσών.
-Ανάπτυξη Γαστρονομικού Τουρισμού: Προώθηση Γαστρονομίας μέσω εκδηλώσεων ανάδειξης των τοπικών επώνυμων προϊόντων π.χ. φέτας σε συνεργασία με Συνεταιρισμό και επαγγελματίες.
-Προώθηση Οικολογικού Τουρισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης: Ανάπτυξη οικολογικών δραστηριοτήτων που μπορεί να προσελκύουν τουρίστες , ενδιαφερέμενους για τη διατήρηση της φύσης και την αειφορία.
-Εκπαιδευτικά Προγράμματα: Για σχολικές εκδρομές , που μπορεί να ενισχύσουν την εμπειρία των μαθητών.
- Ανάδειξη των φυσικών ιδιαίτερης ομορφιάς τοπίων και μνημείων της φύσης.
- Ανάδειξη Αρχαιολογικών χώρων
- Ιδιαίτερη Πολιτιστική Κληρονομιά.
- Αειφορικός Τουρισμός.
- Προώθηση του Αγροτουρισμού και των τοπικών προϊόντων: Η προώθηση των αγροτικών εμπειριών, όπως η συμμετοχή σε εργασίες αγροκτηματικής ζωής, αλλά και η δυνατότητα επίσκεψης σε τοπικές φάρμες και αμπελώνες, μπορεί να προσελκύσει τουρίστες, που αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες.
- Προώθηση τοπικών εκδηλώσεων: Εστιάζοντας στην ανάδειξη των τοπικών ιστορικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.
- Ανάδειξη φυσικών ομορφιών και ιστορικής κληρονομιάς: Επικέντρωση στην ανάδειξη των φυσικών ομορφιών και του πολιτιστικού πλούτου, συμπεριλαμβανομένων μνημείων του παρελθόντος. Στήριξη διοργάνωσης θεματικών συνεδρίων για ιστορικές περιόδους και ανάδειξη των αντίστοιχων μνημείων και της ιστορικότητας τους.
- Προώθηση Εναλλακτικών Τουριστικών Δραστηριοτήτων: (π.χ. αστρονομικός τουρισμός με αξιοποίηση Αρίσταρχου)
- Ανάπτυξη υποδομών για Πεζοπορία και Ορεινό Ποδηλατικό Τουρισμό: Επιπλέον ανάδειξη μονοπατιών πεζοπορίας και διαδρομών ορεινού ποδηλάτου για να ενισχυθεί η φυσική δραστηριότητα και να προσελκύουν λάτρεις της περιπέτειας.

Ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Βαρβιτσιώτης, ευχαρίστησε όλα τα μέλη της Επιτροπής για το υψηλό επίπεδο συζήτησης και παρουσίασης προτάσεων και θέσεων επισημαίνοντας οτι οι πολλές και σημαντικές προτάσεις θα ιεραρχηθούν, θα αξιολογηθούν από την Επιτροπή και θα δημοσιοποιηθούν και θα αποτελούν μια ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.