HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το ΚΚΕ Καλαβρύτων για την υποστελέχωση του Δήμου Καλαβρύτων - Δουλειά για όλους - Δουλειά με Δικαιώματα

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ Καλαβρύτων αναφέρει:  Ο Δήμος Καλαβρύτων όπως και το σύνολο της τοπικής διοίκησης, είναι υποστελεχωμένος με ευθύνη...



Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ Καλαβρύτων αναφέρει: 
Ο Δήμος Καλαβρύτων όπως και το σύνολο της τοπικής διοίκησης, είναι υποστελεχωμένος με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής. Οι λιγοστοί εργαζόμενοι εργάζονται με διάφορες ελαστικές σχέσεις εργασίας, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με συμβάσεις έργου, με ανάθεση παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκια) με τις συμβάσεις κάποιων εργαζομένων να έχουν λήξει τέλος Ιουνίου 2024, στερώντας το δήμο από ένα πολύτιμο δυναμικό.
Πολλοί από τους παραπάνω εργαζόμενους, εργάζονταν στον Καποδιστριακό και εν συνεχεία Καλλικρατικό Δήμο Καλαβρύτων από ένα μέχρι και δέκα εννέα συνεχή χρόνια, επί θητείας όλων των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών και της σημερινής, ως εργαζόμενοι με αλληλοδιάδοχες και αλληλοεπαναλαμβανόμενες συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ή ανάθεση παροχής υπηρεσιών ή συμβάσεις έργου, στις διοικητικές και στις εργατοτεχνικές υπηρεσίες, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες και συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και ζώντας στην αβεβαιότητα, μη γνωρίζοντας αν θα συνεχίσουν να εργάζονται από 1/7/24 και ύστερα.
Η σχέση εργασίας των παραπάνω συμβασιούχων στο Δήμο Καλαβρύτων, έχει όλα τα χαρακτηριστικά της σύμβασης εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, εξαιτίας των συνεχών συμβάσεων που έχουν συνάψει, βάσει των οποίων συνεχίζουν αδιάλειπτα να παρέχουν την εργασία τους και τις υπηρεσίες τους, αποκτώντας πλούσια εμπειρία και εξειδίκευση στην άσκηση των καθηκόντων τους, χωρίς διακοπή.
Δεν έχουν γίνει προσλήψεις του απαραίτητου τακτικού προσωπικού, παρά τις αποχωρήσεις, συνταξιοδοτήσεις, μεταθέσεις και παρά τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους οργάνων προς τους Δημάρχους, την ΚΕΔΕ, τους Υπουργούς Εσωτερικών της εκάστοτε Κυβέρνησης.
Λύση ακόμη δεν έχει δοθεί και συνεχίζεται μια κατάσταση υπολειτουργίας των υπηρεσιών των Δήμων, με τους εργαζόμενους να βρίσκονται αντιμέτωποι με απολύσεις, ή προσλήψεις μέσω «αναπτυξιακών» εταιρειών, δηλαδή ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δήμων με τα γνωστά αρνητικά επακόλουθα για τους πολίτες. Οι δημοτικές αρχές Καλαβρύτων έως τώρα παίζουν με την αγωνία και τον πόνο των εργαζομένων, διότι υπηρετούν και εφαρμόζουν κατά γράμμα την κυβερνητική πολιτική για τη λειτουργία της τοπικής διοίκησης με την ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών, είτε έχουν το ρόλο της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής είτε έχουν το ρόλο της αντιπολίτευσης για την «δήθεν» τήρηση της νομιμότητας που επικαλούνται. Είναι γνωστή η πολιτική που υπηρέτησαν και εξακολουθούν να την υπηρετούν, έχουν δώσει δείγματα γραφής μέσω των κομμάτων τους, που ψήφισαν το νόμο 4512/2018 για την απαγόρευση μονιμοποίησης των συμβασιούχων αλλά και εν συνεχεία απέρριψαν παρέα ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση της εν λόγω τροπολογίας.
Η τωρινή δημοτική αρχή όπως και οι προηγούμενες αλλά και η αντιπολίτευση όσο και αν αναλώνονται σε αντιπολιτευτικές κορώνες, δε διεκδίκησαν από την κεντρική εξουσία την εξασφάλιση του απαραίτητου τακτικού μόνιμου προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, δεν απαίτησαν νομοθετική ρύθμιση μονιμοποίησης των συμβασιούχων ή των οποιοδήποτε εργαζομένων στους δήμους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, παρά βολεύονται σκοπίμως με αυτή την εργασιακή ομηρία, χειραγωγώντας και ελέγχοντας τους εργαζόμενους ανά πάσα στιγμή και παράλληλα άνοιξαν την κερκόπορτα ανάθεσης δημοτικών υπηρεσιών στους ιδιώτες.
Μοναδικός δρόμος, είναι ο δρόμος του οργανωμένου, συντονισμένου Πανελλαδικά Αγώνα της συσπείρωσης και την ενότητας με τους άλλους εργαζόμενους και διεκδίκηση του αιτήματος που ενώνει όλους για ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, με:
 Διεκδίκηση με προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων του Δήμου Καλαβρύτων μέσω ΑΣΕΠ, μοριοδότηση όλων που εργάζονται ή και εργάστηκαν στο Δήμο με αλληλοεπαναλαμβανόμενες συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και απέκτησαν εμπειρία.
 Κατάργηση του νόμου Βορίδη, που επιβάλλει υποχρεωτικά την εξάντληση όλων των ένδικων μέσων από τους Δήμους σε περίπτωση θετικής πρωτόδικης απόφασης.
 Κατάργηση του νόμου που απαγορεύει την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου και να μετατραπούν οι συμβάσεις των εργαζομένων ορισμένου χρόνου στο Δήμο Καλαβρύτων και στους υπόλοιπους δήμους σε αορίστου χρόνου.
 Χρηματοδότηση εδώ και τώρα στους Δήμους από τους παρακρατηθέντες θεσμοθετημένους πόρους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 ΄Εκτακτη επιχορήγηση των Δήμων για την κάλυψη των μισθοδοσιών όλων των συμβασιούχων.
 Μισθοί και δικαιώματα, σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ανάλογα με την ειδικότητα των συμβασιούχων.
Συνέχιση λοιπόν του δρόμου της ενότητας των εργαζομένων και της συλλογικής πάλης, για να γίνει πραγματικότητα η μεγάλη αλλαγή και να κάνουν κουμάντο αυτοί που δουλεύουν και όχι αυτοί που απολαμβάνουν τον κόπο των εργαζομένων.
Κ.Ο.Β. ΚΚΕ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.