HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καταχειροκροτήθηκε και στο Αίγιο η Θεατρική ομάδα του Συλλόγου Σκεπαστού

Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκεπαστού, μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο Σκεπαστό, με την ξεκαρδιστική κωμωδία «Φωνάζει ο...



Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκεπαστού, μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο Σκεπαστό, με την ξεκαρδιστική κωμωδία «Φωνάζει ο κλέφτης», παρουσίασε το έργο το βράδυ της Πέμπτης 11 Ιουλίου στο Υπαίθριο Θέατρο "Γεώργιος Παππάς" του Αιγίου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ημέρες Θεατρικών Συναντήσεων» 
Για άλλη μια φορά η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Σκεπαστού, απέσπασε το αυθόρμητο χειροκρότημα του πολυπληθούς κοινού που κατέκλεισε το θέατρο.  
Η παράσταση τα είχε όλα, πολύ χιούμορ και άφθονο γέλιο. Οι πετυχημένες ατάκες του έργου από όλους τους ερασιτέχνες ηθοποιούς αποζημίωσαν  το κοινό που το παρακολούθησε. 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκεπαστού ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Αιγίου Παναγιώτη Ανδριόπουλο για την πρόσκληση, όπως και όλο το φιλοθεάμων κοινό του Αιγίου για την ζεστή υποδοχή και το θερμό χειροκρότημά του. Ευχαριστεί επίσης και το κ. Νίκο Κακιό που διέθεσε το φορτηγό του για την μεταφορά των σκηνικών και όλους όσους εργάστηκαν για την παράσταση. 
Να σημειώσουμε οτι την Σκηνοθετική καθοδήγηση και μουσική επιμέλεια είχε ο Κώστας Κλάγκος
Έπαιξαν οι Ηθοποιοί: Γρηγόρης Τσουρουφλής (Σόλων Καραλέων)
 Γεωργία Γιαννακαρίου (Λία)
 Άνετα Παπαδοπούλου (Λέλα)
 Δημήτρης Δημακόπουλος (Αντώνης)
Νίκος Μαριδάκης (Τιμολέων)
 Ανδρέας Καραμούζης (Αρχιφύλακας), 
Αντωνία Πολυδώρου (κ. Προϊσταμένη Α.Τ),
 Ανδριανή Κατσικοπούλου (Τασία), 
Νίκος Τερζής (φωνή Γιατρού)
Τεχνική υποστήριξη: Ευαγγελία Ρεστέμη
Σκηνικά: Νίκος Μιχαλόπουλος , Νίκος Δημητρίου, Νίκος Τερζής, Γεωργία Παλληκάρη 
Λίγα λόγια για το έργο:
Ένας έντιμος λογιστής, ο Τιμολέων, αναλαμβάνει την εκκαθάριση των βιβλίων ενός οργανισμού τον οποίο διευθύνει ο κύριος Σόλων, στρατηγός εν αποστρατεία. Ύστερα από εξονυχιστική έρευνα, αποκαλύπτει τις διαχειριστικές ατασθαλίες του κουνιάδου τού στρατηγού, ο οποίος όμως κινείται για χρόνια με τις πλάτες της αδερφής του Λίας. Οι αποκαλύψεις θα φέρουν σύγχυση και η όλη αναστάτωση θα οδηγήσει στη φυλακή τον κακόμοιρο τον Τιμολέοντα, που υπερασπίζεται την αλήθεια και στο τέλος θα δικαιωθεί. Σπουδαίος «τοπιογράφος» της αθηναϊκής κοινωνίας των δεκαετιών του ’50 και του ’60 και δεινός σχεδιαστής χαρακτήρων, ο Δημήτρης Ψαθάς καταγράφει με μοναδικό τρόπο καταστάσεις που φαίνεται ότι στην Ελλάδα έχουν μια… μόνιμη επικαιρότητα. 
Η τρίπρακτη κωμωδία «Φωνάζει ο κλέφτης» (1958) ανέβηκε στο θέατρο, αλλά αγαπήθηκε από το ευρύ κοινό στην κινηματογραφική της μεταφορά από τη Φίνος Φιλμ (1965), σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη, με πρωταγωνιστές τους Ντίνο Ηλιόπουλο, Ρένα Βλαχοπούλου και Διονύση Παπαγιαννόπουλο.

Ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ & ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΕΠΑΣΤΟΥ
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΕΠΑΣΤΟΥ
ιδρύθηκε το 1981 στην ομώνυμη κοινότητα του Δήμου Καλαβρύτων, με σκοπό τη διάδοση και διάσωση στοιχείων του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού.
Στην ιδιόκτητη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου διεξάγονται πολιτιστικές εκδηλώσεις κι άλλες δραστηριότητες. Διαθέτει επίσης δική του ιματιοθήκη με παραδοσιακές φορεσιές από διάφορες περιοχές, συλλογή λαογραφικού υλικού καθώς και κινηματογραφική λέσχη. Η δράση του συλλόγου δεν περιορίζεται μόνο κατά την καλοκαιρινή περίοδο αλλά εκτείνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς με μια πλούσια γκάμα εκδηλώσεων.
Αναπόσπαστο κομμάτι του Συλλόγου είναι ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ, έχοντας στόχο την εκμάθηση, διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών χορών της Χώρας μας με παραστάσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό, καθώς και η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ με μια επταετή καλλιτεχνική πορεία, με τα κάτωθι θεατρικά έργα:
«Στρίβειν δια του Αρραβώνος» του Δ. Ψαθά - έτος παράστασης - 2015
«Μπαμπάδες με Ρούμι» των Μ.Ρέππα-Θ.Παπαθανασίου - 2016
«Τα Κίτρινα Γάντια» των Α.Σακελλάριου - Χ.Γιαννακόπουλου - 2017
«Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα» των Μ.Ρέππα - Θ.Παπαθανασίου -
2018
«Υπάρχει και Φιλότιμο» των Α.Σακελλάριου Χ.Γιαννακόπουλου - 2019
«Της Θείας τα Καμώματα» των Μ.Ρέππα-Θ.Παπαθανασίου  2022
«Φωνάζει ο Κλέφτης» του Δ. Ψαθά – 2024`

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.