HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καλάβρυτα: Στις 17 Αυγούστου τα Γκρίζα Νιάτα γιορτάζουν τα ¾ του αιώνα!

  Αραιώνουν τα μαλλιά, αραιώνουμε και εμείς! Τελευταία στη λίστα των απόντων προστέθηκε η Βαγγελιώ, συμμαθήτρια από το δημοτικό, πάντα παρού...

 


Αραιώνουν τα μαλλιά, αραιώνουμε και εμείς! Τελευταία στη λίστα των απόντων προστέθηκε η Βαγγελιώ, συμμαθήτρια από το δημοτικό, πάντα παρούσα στις συνάξεις, πρώτη γλεντζού και έξω καρδιά. Η απώλειά της έρχεται να προστεθεί σε εκείνες της Κατερίνας, της Γιώτας, του Γιώργη, του Παναή, της Τσεβής, του άλλου Γιώργη. 

Έστω με απουσίες η γενιά μας έπιασε τα ¾ του αιώνα. Συνομήλικοι με το ΝΑΤΟ  (ιδρύθηκε και αυτό το 1949) είμαστε καρποί αγάπης σε χρόνια δύσκολα, αμέσως μετά από πολέμους και καταστροφές. Ήρωες οι γονείς μας που είχαν το κουράγιο να μας αναστήσουν και να μας δώσουν τα πρώτα εφόδια για τη ζωή. 

Τα παιδικά μας χρόνια ήταν ευτυχισμένα. Αυτοκίνητο στους δρόμους βλέπαμε σπάνια, τα ταξίδια ανύπαρκτα, η παραστάσεις λιγοστές - δεν υπήρχε και τηλεόραση - η φαντασία όμως απέραντη και τα όνειρα μεγάλα σαν τον «Χιαλμό»! 

Προκόψαμε, κάναμε δικές μας οικογένειες, παιδιά και εγγόνια. Έχουμε βιώσει τεράστιες αλλαγές. Με κινητήρια δύναμη την αλματώδη τεχνολογική πρόοδο ο κόσμος γύρω μας μεταμορφώνεται συνεχώς. Είμαστε και εμείς μέρος αυτού του δράματος, ως δημιουργοί, κυρίως όμως ως αποδέκτες των αλλαγών.

Ο κόσμος αλλάζει, το σώμα μας αλλάζει, όμως στο πρόσωπο του συμμαθητή μου (και της συμμαθήτριάς μου) βλέπω το παλληκαράκι που με τη σάκα στο χέρι τρέχει για το σχολείο. Βλέπω τον έφηβο που στη βόλτα του δρόμου, ανταλλάσσοντας τα πρώτα βλέμματα, νοιώθει τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα. Το νεαρό φαντάρο, το φοιτητή που επιστρέφει για να δει γονείς, φίλους και γνωστούς. Θυμάμαι τις πλάκες μας, τα πάρτι με το βερμούτ, τις εξερευνήσεις στα βουνά, τους προσκόπους, τη φιλαρμονική, τους αγώνες της Λαύρας Καλαβρύτων. Σε κάθε γωνιά της πόλης αναδύονται σκηνές με πρωταγωνιστές εμάς τους ίδιους. Τόπος και άνθρωποι συμπλέκονται στο χωρόχρονο δημιουργώντας μια συναρπαστική ιστορία, τη δική μας ιστορία. Αυτή ακριβώς είναι για μας η μαγεία των Καλαβρύτων!

Το Σάββατο 17 Αυγούστου στις 9:00 στη γενέθλια γη μαζευόμαστε για να γιορτάσουμε τα ¾ του αιώνα. Γιορτάζουμε για αυτά που έχουμε επιτύχει και για τα θαυμάσια που έρχονται. Γιορτάζουμε που είμαστε μαζί. Γιορτάζουμε γιατί η ζωή είναι ωραία! 

Σάββατο 17 Αυγούστου 9:00 μμ., ταβέρνα ΣΤΑΝΗ, στα Καλάβρυτα.

Τα Γκρίζα Νιάτα γιορτάζουν τα ¾ του αιώνα!

Ευθ. Βαζαίος, 6984555491


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.