HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καρούσι: 2ου Καρούσι Festival - Με μεγάλη συμμετοχή η 11η πεζοπορία προς τη Μονή Μακελλαριάς (ΦΩΤΟ)

Η έναρξη του 2ου Καρούσι Festival (2024) πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Αυγούστου με μεγάλη επιτυχία και μοναδικό σκοπό την ανάδειξη της ο...



Η έναρξη του 2ου Καρούσι Festival (2024) πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Αυγούστου με μεγάλη επιτυχία και μοναδικό σκοπό την ανάδειξη της ορεινότητας και της πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής.
Η αρχή έγινε με την 11η πεζοπορία προς τη Μονή Μακελλαριάς η οποία φέτος είχε εκτός από το Καρούσι, ακόμη δύο αφετηρίες: τους γειτονικούς οικισμούς του Μικρού Ποντιά και του Μεγάλου Ποντιά. Μοναδικός προορισμός όπως κάθε χρόνο το σημαντικότερο μνημείο της περιοχής μας.
Στη φετινη πεζοπορία, εκτός από το τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και γεωπεριβαλλοντικού ενδιαφέροντος θα θέλαμε να αναδείξουμε δύο σημαντικά ζητήματα με τα οποία ήρθαμε αντιμέτωποι στη διαδρομή.
Πρώτον, την εκθετική αύξηση των νεκρών πλατάνων και τη διάδοση της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους που ταλανίζει τα παραποτάμια πλατανοδάση καθώς και τα μεμονωμένα ιστορικά πλατάνια που είναι διάσπαρτα στα χωριά της περιοχής μας.
Δεύτερο, αλλά επίσης σημαντικό είναι η ρίψη σκουπιδιών στις παρόχθιες εκτάσεις, στα ρέματα αλλά και τον Σελινούντα ποταμό ανάντι του γεφυριού στο ‘Γυφταπήδημα’ τα οποία εγκλωβίζονται στο μικρό φράγμα που βρίσκεται κάτω από το γεφύρι και προκαλούν τεράστια υποβάθμιση στο παρθένο ποτάμιο περιβάλλον και μολύνουν τα νερά του ποταμού αλλά και τον υδροφόρο ορίζοντα.
Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στην αδελφότητα της Μονής Μακελλαριάς και την ανοιχτή αγκαλιά της κάθε φορά που φτάνουμε εκεί. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά το ΚΤΕΛ ΑΧΑΙΑΣ και τον πρόεδρο του ΔΣ κύριο Μανωλόπουλο για τη δωρεάν μετακίνηση μέρους των πεζοπόρων από το μοναστήρι πίσω στο Καρούσι. Ακόμη ευχαριστούμε τον οδηγό του ΚΤΕΛ Νικόλαο Τσάμη από τα Δεμέστιχα για το χρόνο του και την ασφαλή οδήγηση καθώς και τους Καρουσιώτες οδηγούς και τα οχήματα τους που μετέφεραν τους υπόλοιπους/ες πεζοπόρους με ασφάλεια πίσω στο Καρούσι.
Η πεζοπορία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 2ου Καρούσι Festival το οποίο συνδιοργανώνει ο Σύλλογός μας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.