HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κόλαση φωτιάς στην Αττική - 20χλμ. το μέτωπο της πυρκαγιάς που καίει το Πεντελικό όρος

Δραματικές ώρες στη βορειοανατολική Αττική, καθώς η φωτιά που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα το μεσημέρι της Κυριακής «εξελίσσεται ταχύτατα και έχ...



Δραματικές ώρες στη βορειοανατολική Αττική, καθώς η φωτιά που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα το μεσημέρι της Κυριακής «εξελίσσεται ταχύτατα και έχει μπει στο πεντελικό όρος» όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής λίγο πριν τις 6 σήμερα το πρωί «παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων των δυνάμεων της πολιτικής προστασίας».
Η φωτιά καίει εκτός ελέγχου και αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα σε μισή ώρα έφτασε από τη λεωφόρο Διονύσου στην Πεντέλη και τώρα κατευθύνεται προς τη Νέα Μάκρη.
Αυτή τη στιγμή τα μέτωπα είναι τρία: Στο Γραμματικό, την Πεντέλη και την Ανατολή Νέας Μάκρης.
Όπως είπε ο κ. Βαθρακογιάννης από την πυροσβεστική, στα μέτωπα της φωτιάς δίνουν μάχη 510 πυροσβεστες με 16 ομαδες δασοκομάντες και δεκάδες οχήματα. Παράλληλα με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να πετάνε σε δύο κύκλους πάνω από τα μέτωπα, συνολικά 32 εναέρια μέσα, 17 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα.
Νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που δόθηκε από την Πυροσβεστική στις 8.10 πμ. η φωτιά είναι εντελώς εκτός ελέγχου και αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν αυτή την ώρα. Μέσα σε μισή ώρα έφτασε από τη Λεωφόρο Διονύσου στην Πεντέλη και τώρα κατευθύνεται προς τη Νέα Μάκρη. Τα βασικά μέτωπα είναι τρία. Γραμματικό, Πεντέλη και Ανατολή Νέας Μάκρης, όπου επιχειρούν επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα.
Η πυρκαγιά πλέον έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, συνεχίζοντας να καίει τα πάντα στο πέρασμά της και αυτή τη στιγμή κατευθύνεται προς Πεντέλη, καθώς όπως ανακοίνωσε και η πυροσβεστική, έχει μπει στο Πεντελικό Όρος. Παράλληλα ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές στις περιοχές του Μαραθώνα και του Βαρνάβα, όπου πέραν της μεγάλης οικολογικής καταστροφής στις φλόγες παραδόθηκαν σπίτια και αυτοκίνητα, με τους κατοίκους σε απόγνωση να προσπαθούν να σώσουν τις ζωές τους.
Τα εναέρια μέσα απογειώθηκαν με το πρώτο φως της ημέρας, στις 6 το πρωί, ούτως ώστε να προλάβουν τους ισχυρούς ανέμους που σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα πνέουν πολύ δυνατοί. Ξεκινούν άλλωστε από σήμερα και τα μελτέμια του Αυγούστου. Στην ενημέρωση της πυροσβεστικής στις 6 αναφέρθηκε ότι θα επιχειρήσουν 29 εναέρια μέσα, ωστόσο άμεσα αυξήθηκαν σε 32, ήτοι 17 ελικόπτερα και 15 αεροσκάφη τα οποία θα πετούν σε κύκλους, ρίχνοντας νερό αλλά και επιβραδυντικό υγρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.