HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Από την Πάτρα στα Καλάβρυτα - 4η Ανάδειξη Ιστορικού Πεζοπορικού Μονοπατιού Παλαιών Πατρών Γερμανού

Για 4η χρονιά το σωματείο Ενωμένη Ρωμηοσύνη Πατρών (Ε.ΡΩ. Πατρών) και η Ι.Μ. Μακελλαριάς Καλαβρύτων διοργανώνουν την εκδήλωση “4η Ανάδε...



Για 4η χρονιά το σωματείο Ενωμένη Ρωμηοσύνη Πατρών (Ε.ΡΩ. Πατρών) και η Ι.Μ. Μακελλαριάς Καλαβρύτων διοργανώνουν την εκδήλωση “4η Ανάδειξη Ιστορικού Πεζοπορικού Μονοπατιού Παλαιών Πατρών Γερμανού 2024”.
Πρόκειται για το μονοπάτι ακολουθούσε ο Εθνεγέρτης π. Πατρών Γερμανός στη μετακίνηση του από Πάτρα προς Καλάβρυτα και αντιστρόφως στην πέριξ περιοχή του οποίου διαδραματίστηκαν μέχρι το 1828 αξιοσημείωτα ιστορικά γεγονότα με πρωταγωνιστές καπετάνιους, οπλαρχηγούς που έδρασαν στην περιοχή αυτή.
Φέτος η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024, πρωί στην Ι.Μ. Μακελλαριάς Καλαβρύτων.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει :
- Διοργάνωση τριών (3) πρότυπων πεζοπορικών διαδρομών (Πετρωτό – Μοίρα, Δεμέστιχα – Ι.Μ. Μακελλαριάς και Καλάβρυτα - Ι.Μ. Μακελλαριάς).
- Μετά την ολοκλήρωση των πεζοποριών θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην Ιερά Μονή Μακελλαριάς, που θα περιλαμβάνει :
· Ομιλία από τον κο Μελέτη Η. Μελετόπουλο – ιστορικό, διδάκτορα Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών
· Ύμνους αφιερωμένους στην Παναγία και Δημοτικά τραγούδια σχετικά με την επανάσταση του 1821 θα αποδώσουν οι μαθητές και φιλόμουσοι της σχολής βυζαντινής μουσικής «Κοσμάς ο Μελωδός» της Ι. Μ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας υπό την Διεύθυνση του πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Καλαβρύτων Βασίλειου Καλογερόπουλου.
· Συνοπτική παρουσίαση του νέου λογότυπου (Logo) της εκδήλωσης
· Παραδοσιακοί χοροί από τη χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκεπαστού Καλαβρύτων και τη Χορευτική Εστία Πατρών.
Στον χώρο της Ιεράς Μονής θα λειτουργήσει έκθεση της Μονάδας διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών Β. Πελοποννήσου /Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. με εκθέματα (χλωρίδας, πετρωμάτων, φωτογραφικό υλικό κ.α.) από το Γεωπάρκο Χελμού - Βουραϊκού, το Παναχαϊκό όρος και άλλες όμορες περιοχές.
Ζήσε τη μοναδική εμπειρία της φύσης και γνώρισε την ιστορική / πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής σου.
Η μεταφορά των πεζοπόρων και άλλων συμμετεχόντων στην εκδήλωση θα γίνει με λεωφορεία που παρέχουν δωρεάν οι διοργανωτές.

Μετά το Δεκαπενταύγουστο θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης και το ηλεκτρονικό link μέσω του οποίου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να κλείσουν θέση στα λεωφορεία για τη μεταφορά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.