HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Παύλος Σατολιάς: Αύξηση στις εξαγωγές φέτας - «Το 65% της ετήσιας παραγωγής προορίζεται σε εξαγωγές»

Χρησιμοποιώντας τον τίτλο της εφημερίδας "ΩΡΑ των ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, «λευκός χρυσός» ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και της Εθνικής ...

Χρησιμοποιώντας τον τίτλο της εφημερίδας "ΩΡΑ των ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, «λευκός χρυσός» ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, Παύλος Σατολιάς, παρομοίασε τη φέτα για την ελληνική οικονομία.
«Περίπου το 65% της ετήσιας παραγόμενης φέτας στη χώρα προορίζεται πλέον σε εξαγωγές», αναφέρει ο Παύλος Σατολιάς στην εφημερίδα των Καλαβρύτων αλλά σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό σταθμό MEGA, συμπληρώνοντας:
«στο ισοζύγιο των τρεχουσών συναλλαγών στον αγροδιατροφικό τομέα, η φέτα συνεισέφερε στη χώρα μας 1 δισ. ευρώ. Μιλάμε για ένα δυναμικό προϊόν που συνεχώς αναπτύσσεται δίνοντας προοπτική και στον παραγωγό αλλά και στη μεταποίηση στη χώρα μας. Είναι ο λευκός ‘χρυσός’ της χώρας».
«Να την προστατεύσουμε»

Όπως τόνισε ο κ. Σατολιάς «η φέτα πρέπει να είναι η αυθεντική». «Να την προστατεύουμε από νοθείες, από παραπλανήσεις. Είναι ένα πάγιο πρόβλημα, η φέτα πρέπει να είναι η αυθεντική. Ο δρόμος είναι ένας. Αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο που θα λειτουργεί αποτρεπτικά. Δεν μπορεί να παίζει κανένας με τη χώρα μας. Μια τέτοια χαλαρή πολιτική έφερε στη χώρα μας την πανώλη. Οι εισαγωγές που δεν ήρθαν με τις προοπτικές και με το υγειονομικό πρωτόκολλο που άλλες σοβαρές χώρες το κάνουν».
Όσον αφορά την τιμή της εντός και εκτός της χώρας, σημείωσε ότι «δεν είναι δυνατόν φέτα ίδιας ποιότητας και παραγωγής στη χώρα μας να είναι πιο φθηνή στο εξωτερικό. Αυτές που λένε φέτες φθηνότερες στο εξωτερικό, είναι φέτες σε εισαγωγικά, με άλλο τρόπο παραγωγής που δεν είναι κάτω από το πλαίσιο του ΠΟΠ».
«Είναι πραγματικά υψηλό το κόστος της φέτας και η τιμή της λιανικής σήμερα γιατί υπάρχει και μεγάλο κόστος παραγωγής. Αν δεν στηριχτούν όλοι οι κρίκοι της παραγωγικής αλυσίδας, δε θα έχουμε παραγόμενο προϊόν», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.