HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καλάβρυτα: Εντυπωσιακές Πινελιές Καλαβρύτων από την Ιερά Μονή Μακελλαριάς (ΦΩΤΟ)

Μια εξαιρετική έκθεση ζωγραφικής εγκαινιάστηκε το Σάββατο 10 Αυγούστου στο Πέτρινο κτίριο της κεντρικής πλατείας Καλαβρύτων. Εκεί η Ιερά Μο...



Μια εξαιρετική έκθεση ζωγραφικής εγκαινιάστηκε το Σάββατο 10 Αυγούστου στο Πέτρινο κτίριο της κεντρικής πλατείας Καλαβρύτων. Εκεί η Ιερά Μονή Μακελλαριάς και το καλλιτεχνικό εργαστήρι “Painting Alchemy” παρουσίασαν μια μεγάλη έκθεση ζωγραφικής με έργα αφιερωμένα στην ιστορική πόλη των Καλαβρύτων και της ευρύτερης περιοχής.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ' Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμος, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τάκης Βαρβιτσιώτης, ιερείς των Καλαβρύτων και πλήθος κόσμου. 
την έκθεση θα παρουσιάσουν τα έργα τους 17 πατρινοί καλλιτέχνες και θα παρουσιάσουν 51 έργα με διάφορες τεχνικές ζωγραφικής.
"Τα έργα μίλησαν στην ψυχής μας" τόνισε ο Μητροπολίτης μας, ενώ ο Δήμαρχος κος Παπαδόπουλος, επισήμανε οτι τα μοναδικά αυτά έργα αποτυπώνουν με εξαιρετικό τρόπο τις ομορφιές των Καλαβρύτων.
Ο κ Νίκος Τσιρώνης ο καθηγητής της Σχολής painting alchemy μίλησε για το εργαστήρι , για την έμπνευση πριν 1,5 χρόνο, το ότι όλα τα έργα είναι με ανεξίτηλα χρώματα , διάφορες τεχνικές ζωγραφικής και μοναδικά .
Η Ιερά Μόνή Μακελλαριας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο που στέκεται αρωγός σε όλες τις προσπάθειες της Ιεράς Μονής, τον Δήμαρχο για την παραχώρηση της αίθουσας αλλά και για το γεγονός ότι η έκθεση τέθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου, τον εμπνευστή της έκθεσης ζωγραφικής για την μοναδική εμπειρία που χάρισε και σε μας και σε όλο τον κόσμο και όλους όσους συνέβαλλαν.
Στην έκθεση συμμετέχουν: Αποστολοπούλου Βαρβάρα, Γεωργίου Σπυριδούλα, Γκανάς Ηλίας, Γουρδούπη Μαρκέλλα (Ηγουμένη Ι. Μ. Μακελλαριάς), Δημητρόπουλος Χρύσανθος, Δημητροπούλου Συγκλητική ( μοναχή Ι.Μ. Μακελλαριάς), Δημητροπούλου Χριστίνα, Δομετίου Δομέτιος, Δριμάλας Γεώργιος, Κουνδουράκη Νίκη, Λαμπροπούλου Ουρανία, Μποιλέ Δέσποινα, Παλαιολόγου Μαγδαληνή, Σωτηροπούλου Ρούλα, Τσαφογιάννη Αγγελική, Τσίπουρα Ελευθερία, Τσιρώνης Νίκος.
Ωράριο λειτουργίας:καθημερινά 10-13.00 και 18.00-21.00.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.