HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συναγερμός για την πανώλη στη Δυτική Ελλάδα - "Καθαρή" η Αχαΐα

Μετά από από ένα 10ήμερο κατά το οποίο η ζωονόσος της πανώλης στα αιγοπρόβατα "χτύπησε" την περιοχή της Θεσσαλίας από τα άρρωστα ...



Μετά από από ένα 10ήμερο κατά το οποίο η ζωονόσος της πανώλης στα αιγοπρόβατα "χτύπησε" την περιοχή της Θεσσαλίας από τα άρρωστα αιγοπρόβατα που εισήχθησαν από Ρουμανία, εδώ και μια εβδομάδα περίπου σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρχές και στη Δυτική Ελλάδα. Επιβεβαιώνονται οι υποψίες για μολυσμένα μικρά μηρυκαστικά ζώα που μεταφέρθηκαν αρχικά στην Κορινθία, μόλυναν άλλα τα οποία μεταφέρθηκαν σε φάρμες σε δύο περιοχές της Ηλείας και την Αιτ/νία. Τα κρούσματα προέκυψαν από την ιχνηλάτηση των ζώων που βρέθηκαν εκτός της περιοχής Θεσσαλίας. Προφορίες από δειγματοληπτικούς ελέγχους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή της Αχαΐας ενώ οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που εκκρεμούν και δείγματα από την ιχνηλάτηδη είναι ελάχιστοι όπου δεν έχουμε ακόμη αποτέλεσμα.
Η νόσος διαπιστώθηκε σε ζώα στη Βόνιτσα Αιτ/νιας και στην Ηλεία (Βαρθολομιό και Νεμούτα) ανοίγοντας νέους κύκλους επιτήρησης και ελέγχου. Πληροφορίες που κάνουν λόγο και για 2 κρούσματα στην περιοχή των Καλαβρύτων δεν ευσταθούν.
Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν αν η εξάπλωση μπορεί να «φρενάρει» μετά τα περιοριστικά μέτρα της απαγόρευσης μετακίνηση αιγοπροβάτων, η λήξη του συναγερμού όμως αναμένεται μετά τον 15αύγουστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.