HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Λυκούρια: Επιτυχημένες οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις για τον Σύλλογο Λυκουριωτών

Η φετινή χρονιά ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά για τον Σύλλογο Λυκουριωτών, καθώς υπήρξαν αναπάντεχα προβλήματα και εμπόδια που έφτασαν στα «...



Η φετινή χρονιά ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά για τον Σύλλογο Λυκουριωτών, καθώς υπήρξαν αναπάντεχα προβλήματα και εμπόδια που έφτασαν στα «όριά τους» τα μέλη του. Όμως η αγάπη για το χωριό, μας έκανε να ορθώσουμε το ανάστημα μας και να βάλουμε “πλάτη”, ώστε να πετύχουμε.
Ο απροσδόκητος χαμός του αγαπημένου σε όλους μας φίλου, συγγενή και εκλεκτού μέλους της τοπικής κοινωνίας μας Νίκου Κολλιόπουλου ανήμερα της Παναγίας, μας πάγωσε κυριολεκτικά και αναβάλαμε την παραδοσιακή εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη για το 15αύγουστο να γίνει την επόμενη 16 Αυγούστου, ακυρώνοντας όλες τις προετοιμασίες μας και βρίσκοντας τελευταία στιγμή νέα ορχήστρα.
Όμως χωρίς εσάς τους συγχωριανούς μας και πάνω από όλα φίλους μας, τίποτα δεν θα γίνονταν πραγματικότητα.
Ευχαριστούμε από καρδιάς τόσο τα μέλη του Τ.Σ. της Δ.Ε. Λυκούριας όσο και τον πρόεδρο Γιάννη Ροδάκη, τους ακούραστους εθελοντές που αν και καταπονημένοι από το Ladonas River Party ήταν εκεί για σας και πιο πολύ εσάς, τους συγχωριανούς μας που παρευρεθήκατε και φέτος στην εκδήλωσή μας.
Ευχόμαστε η επόμενη χρονιά να είναι ακόμα πιο δημιουργική και να κάνουμε περισσότερα για το χωριό μας. Γιατί θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα έσοδα από τις εκδηλώσεις μας (River Party, Παραδοσιακή Βραδιά κ.α.) τα επιστρέφουμε στο χωριό μας, κάνοντας έργα όπως τα τραπεζοπαγκάκια στις Πηγές του Λάδωνα, οι πέτρινες επιγραφές στις 2 εισόδους/εξόδους του χωριού μας, ο φωτισμός στο κάστρο, το πέτρινο δρομάκι με το ξύλινο γεφύρι στο μυλαύλακο του Ρόδη στο Λάδωνα κ.α.
Φέτος ειδικά αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς η δημιουργία έκθεσης Λαϊκής Παράδοσης που θα φιλοξενείται μόνιμα σε αίθουσα του Ιδρύματος Κ&Π Κόντου στην πλατεία του χωριού μας. Δαπανήθηκαν πολύς προσωπικός χρόνος και έξοδα για την συλλογή, συντήρηση και αγορά των εκθεμάτων, καθώς μερικά από αυτά είναι πολύ παλαιά, ειδικός φωτισμός, αγορά προθηκών για τις φορεσιές κ.α.
Στην έκθεση παρουσιάζονται αντικείμενα από την καθημερινή ζωή στη Λυκούρια και δύο Λυκουριάτικες παραδοσιακές φορεσιές (ανδρική και γυναικεία). Τα εκθέματα είναι προσφορά φίλων του συλλόγου από χωριά της ευρύτερης περιοχής (Αγ. Νικόλαος, Δάρας κ.α.) αλλά και αρκετών συγχωριανών μας. Στο σημείο αυτό σας καλούμε να μας προσφέρετε ή να μας δανείσετε εκθέματα ώστε να εμπλουτίσουμε τη συλλογή μας, με σκοπό να παραδοθεί στις επόμενες γενιές. Αξίζουν δε πολλά συγχαρητήρια στον αντιπρόεδρο του συλλόγου μας κ. Σπήλιο Πίστα που επιμελήθηκε την αίθουσα, την οποία επισκεφθήκατε όλοι και μας γράψατε στο βιβλίο επισκεπτών τις εντυπώσεις σας!
Σας ευχαριστούμε!
Σύλλογος Λυκουριωτών 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.