HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μάνεσι, Κρυονέρι, Τρεχλό, Φλάμπουρα, Γουμένισσα και Δροσάτο ένωσαν τις δυνάμεις τους στον Μανεσαίικο ποταμό (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή το «Φεστιβάλ Αγροτικής Παραγωγής – Μανεσαίικου ποταμού 2024», που συνδιοργανώθηκε από τις τοπ...



Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή το «Φεστιβάλ Αγροτικής Παραγωγής – Μανεσαίικου ποταμού 2024», που συνδιοργανώθηκε από τις τοπικές Κοινότητες Μανεσίου, Κρυονερίου, Τρεχλού, Φλαμπούρων, Γουμένισσας και Δροσάτου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Οι Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Μανεσίου, Κρυονερίου, Τρεχλού, Φλαμπούρων, Γουμένισσας και Δροσάτου, ως πρόεδροι κοινοτήτων πέριξ του Μανεσαίικου ποταμού πηγών Μίχνης οι οποίες αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα και προκλήσεις ανέλαβαν μία πρωτοβουλία προς αμοιβαίο όφελος των κοινοτήτων που εκπροσωπούν αλλά και της ευρύτερης περιοχής να συνδιοργανώσουν μαζί με την Περιφέρεια τη συγκεκριμένη εκδήλωση την οποία φιλοδοξούν να καταστήσουν θεσμό για τα επόμενα χρόνια και μάλιστα η διοργάνωση να πραγματοποιείται σε διαφορετικό κάθε χρόνο σημείο, τονίζοντας και μ’ αυτόν τρόπο τη διάθεσή τους για συνεργασία και κοινό βηματισμό απέναντι στα κοινά προβλήματα που τους ενώνουν στην προσπάθεια ανάδειξης και ανάπτυξης της περιοχής τους.
Όπως τόνισαν οι διοργανωτές, στο Kalavrytanews.com «η περιοχή που απαρτίζεται από τις παραπάνω κοινότητες έχει υπάρξει στο παρελθόν και συνεχίζει να αποτελεί μέχρι και σήμερα μία αγροκτηνοτροφική περιοχή. Ωστόσο η κλιματική αλλαγή, ο εμπορικός ανταγωνισμός, η ανάγκη προσαρμογής στην σύγχρονη τεχνολογία και τις νέες μεθόδους καλλιέργειας και παραγωγής έχουν επιφέρει σημαντικά πλήγματα στο αγροκτηνοτροφικό κλάδο της περιοχής μας. Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί ο κίνδυνος ερήμωσης των κοινοτήτων μας λόγω εγκατάλειψης της υπαίθρου.
Για τους παραπάνω λόγους, από κοινού, γεννήθηκε και πραγματοποιήθηκε η διοργάνωση του «Φεστιβάλ Αγροτικής Παραγωγής – Μανεσαίικου ποταμού 2024». Στόχος η προβολή των τοπικών προϊόντων, η ενημέρωση-κατάρτιση των εμπλεκομένων με τον αγροκτηνοτροφικό κλάδο στην περιοχή και η ενημέρωση κυρίως των νέων που διαβιούν στην περιοχή και επιθυμούν να ασχοληθούν στο μέλλον με τον αγροδιατροφικό και αγροκτηνοτροφικό τομέα και τέλος η προσέλκυση επισκεπτών μέσα από τις δράσεις που θα διοργανώσουμε. Σ’ αυτή την προσπάθεια βρήκαμε συνοδοιπόρο την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα τον συμπατριώτη μας Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ανδρέα Φίλια.»

Το Φεστιβάλ περιελάμβανε έκθεση αγροκτηνοτροφικών προϊόντων της περιοχής, γαστρονομικά δρώμενα, ενημερωτική ημερίδα από ειδικό γεωτεχνικό - γεωπόνο της Περιφέρειας που θα μας ενημερώσει απόψε για την αγροτική παραγωγή τις περιοχής και τις δυνατότητές της, για τις σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας και τα υπάρχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία μπορούν να εμπνεύσουν νέους της περιοχής να επιλέξουν να παραμείνουν τον τόπο τους ή ακόμα και να επιστρέψουν σ’ αυτόν ασχολούμενοι στο άμεσο μέλλον με τον πρωτογενή τομέα. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με καλλιτεχνικό πρόγραμμα και όλοι απόλαυσαν το μοναδικό τοπίο και διασκέδασαν δίπλα στον Μανεσαίικο ποταμό και κάτω από τη σκέπη του Ερυμάνθου κλείνοντας παράλληλα ραντεβού για την επόμενη διοργάνωση στο αμέσως επόμενο καλοκαίρι.
Παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ανδρέας Φίλιας, ο πρώην Υπουργός Ανδρέας Φούρας, ο Πρόεδρος Κοινότητας Μανεσίου κ. Κουτρουμάνης Ιωάννης, ο πρόεδρος Κοινότητας Τρεχλού–Λαπάτας κ. Σπηλιόπουλος Ανδρέας ,ο Πρόεδρος Κοινότητας Φλαμπούρων κ. Παπαβασιλείου Νικόλαος, ο Πρόεδρος Κοινότητας Γουμένισσας κ. Θεοδοσίου Ιωάννης, ο Πρόεδρος Κοινότητας Δροσάτου κ. Παπαχριστόπουλος Παναγιώτης
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης έγινε Ενημέρωση από το Στέλεχος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Καλαντζόπουλο Γεώργιο Προϊστάμενο Τμήματος Συντονισμού της Υλοποίησης Δράσεων Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας.
Ακολούθησε ενημέρωση από τον συμπατριώτη κ. Βανδώρος Κωνσταντίνος Ψυχολόγο.
Μετά παρουσιάστηκαν γαστρονομικά δρώμενα από το Σεφ κ. Βάλλας Χρήστος ο οποίος χρησιμοποιώντας προϊόντα της περιοχής έδειξε πρωτότυπες και ξεχωριστές συνταγές που ο καθένας μας μπορεί να αξιοποιήσει, δίνοντας έτσι μια άλλη διάσταση σ’ αυτό που μόλις πριν αναλύθηκε από τους ειδικούς σε σχέση με τις δυνατότητες και την ξεχωριστή ποιότητα της τοπικής παραγωγής μας.
Στο τέλος ακολούθησε Καλιττεχνικό πρόγραμμα από την ορχήστρα του συντοπίτης μας από τη Λαπάτα κ. Κολοβού Ανδρέα ο οποίος με τους συνεργάτες του χάρισε μια βραδιά με χορό και τραγούδι.
Όσοι παραβρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν τα απαραίτητα για την όμορφη βραδιά από το κατάστημα του κ. Νίκου Τζελέπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.