HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στο μαρτυρικό Κομμένο Άρτας ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και ο Πρόεδρος Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Με το μνημόσυνο των  θυμάτων  που τελέστηκε το πρωί της Παρασκευής 16 Αυγούστου, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεων μνήμης για τη ναζιστική θηριωδί...


Με το μνημόσυνο των  θυμάτων  που τελέστηκε το πρωί της Παρασκευής 16 Αυγούστου, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεων μνήμης για τη ναζιστική θηριωδία που  διαπράχθηκε στις 16 Αυγούστου 1943 στο Κομμένο της Άρτας. Στην εκδήλωση μαζί με εκπροσώπους τοπικών αρχών παρέστη ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος του δικτύου μαρτυρικών πόλεων και χωριών της Ελλάδας κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ. Φάνης Παπαγεωργίου. Ομιλία εκφώνησε ο Γεώργιος Καψάλης, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου  Ιωαννίνων.

Τα ναζιστικά στρατεύματα σφάγιασαν συνολικά 317 άτομα και ανάμεσά τους 97 νήπια και παιδιά ηλικίας έως 15 ετών και 119 γυναίκες. Πρόκειται για ένα από τα φρικτότερα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στη διάρκεια του πολέμου και δυστυχώς δεν υπήρξε τιμωρία για τους υπεύθυνους

Παπαδόπουλος: Πίστη και προσήλωση σ’ έναν κόσμο ειρηνικό και δίκαιο
O κ. Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε οτι «εδώ, σ’ αυτό τον τόπο, στο Κομμένο, που είναι τόπος ιερού και εθνικού προσκυνήματος, δεν ξεχνούμε και το χρέος όλων μας, την πίστη και την προσήλωση μας σ’ έναν κόσμο ειρηνικό και δίκαιο, μακριά απ’ την βαρβαρότητα του πολέμου», ενώ αναφερόμενος στις γερμανικές αποζημιώσεις και οφειλές τόνισε: «οι οφειλές δεν μένουν μόνο νομικά ενεργές, ως προς την διεκδίκηση τους.  Μένουν ενεργές και ως η μεγάλη ηθική και ιστορική εκκρεμότητα που με τη ρύθμιση της θα καταλογίσει έμπρακτη και μετρήσιμη τιμωρία στο έγκλημα. Γι’ αυτό δεν υπαναχωρούμε, γι’ αυτό δεν παραιτούμαστε, δεν υποστέλλουμε τη σημαία του αγώνα, δεν εγκαταλείπουμε τη διεκδίκηση και δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτά που πραγματικά μάς οφείλονται»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.