HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

"Ο Ζωγράφος της Σύρου" - Το νέο βιβλίο του Καλαβρυτινού Συγγραφέα Βασίλη Καλδίρη

Στις 23 Αυγούστου κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του συμπατριώτη μας συγγραφέα, Βασίλη Καλδίρη "Ο Ζωγράφος της Σύρου" από τις εκδόσεις &...



Στις 23 Αυγούστου κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του συμπατριώτη μας συγγραφέα, Βασίλη Καλδίρη "Ο Ζωγράφος της Σύρου" από τις εκδόσεις "24γράμματα"
Μια εικόνα που φανερώνεται μέσα από ένα ομιχλώδες παρελθόν, έτσι και η σκιά της γυναίκας αυτής, άστραψε σαν πυγολαμπίδα στο σκοτεινό μέρος της ψυχής του, εκεί που κάποτε υπήρχε άπλετο φως... βιαίως όμως η λυχνία έσβησε και μετατράπηκε σε τέχνη που η ψυχή έγνεψε στο θλιβερό αδράχτι της μοίρας, μετατρέποντας το άραχνο... σε χρυσοκεντημένο έργο τέχνης. Αυτός μπορεί να είναι και ο ορισμός του καλλιτέχνη. Αυτά τα συναισθήματα ένιωσε ο μεγάλος δημιουργός παραγγέλνοντας ένα διπλό κονιάκ να σιγοντάρει την φωτιά που άναψε μέσα του. Αρκετά χρόνια πριν ένας ταλαντούχος νέος, ο Θεόφιλος συναντά το πεπρωμένο του στη γέφυρα της Βενετίας τα πράσινα μάτια της Σοφίας, φάρος στην καλλιτεχνική του πορεία, τα φιλιά της απάνθισμα της άνοιξης, ο μεγάλος έρωτας σφραγίζεται γρήγορα με δαχτυλίδι αρραβώνων και τότε αλλάζουν όλα. 

Ο 
Βασίλης Καλδίρης  γεννήθηκε στα Καλάβρυτα τον Νοέμβρη του 1972 από μικρή ηλικία δραστηριοποιήθηκε ενεργά στον καλλιτεχνικό χώρο. Είναι κατασκευαστής εκκλησιαστικών τέμπλων, συντηρητής έργων τέχνης με πολλά έργα στο ενεργητικό του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι πρώτες συγγραφικές ανησυχίες εμφανίστηκαν τη δεκαετία του 90 εκδίδοντας το 1997 την ποιητική συλλογή Παρθενικό Τα - ξίδι στη συνέχεια το 2012 εκδίδεται η Κόκκινη βρύση η οποία έχει μεταφραστεί και στα Αγγλικά “the red spring’’ το 2019 εκδίδεται το μυθιστόρημα η Μαύρη Βασίλισσα και το 2024 έρχεται με όλες τις πνευματικές δυνάμεις προτεταμένες με το καθηλωτικό μυθιστόρημα Ο Ζωγράφος της Σύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.