HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καλάβρυτα: Πάνδημο Μνημόσυνο για την Καλαβρυτινή μάνα (ΦΩΤΟ)

Τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2024, το καθιερωμένο ετήσιο Μνημόσυνο για την Καλαβρυτινή Μάνα, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεω...



Τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2024, το καθιερωμένο ετήσιο Μνημόσυνο για την Καλαβρυτινή Μάνα, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Καλάβρυτα.
Το σεπτό αυτό Μνημόσυνο πραγματοποιείται ανελλιπώς κάθε χρόνο, από το 1985, από την Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας σε συνεργασία με το Δήμο Καλαβρύτων, το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και την Ένωση Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.
Το Μνημόσυνο τελέστηκε από τον σεπτό Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμο, συνοδεία Ιερέων της Μητροπόλεώς μας. Παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο επικεφαλής της μειοψηφίας κος Αθανάσιος Κανελλόπουλος, ο τέως Δήμαρχος Καλαβρύτων κος Τάκης Νικολάου, ο πρώην Βουλευτής και Νομάρχης κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ. Φάνης Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλαβρύτων κ. Ηλίας Αρμπής, ο υποδιοικητής του Α.Τ. Καλαβρύτων κ. Βασίλειος Φελέκης, το Δ.Σ. της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας, ο εκδότης της εφημερίδας "Ωρα των Καλαβρύτων" κ. Νικόλαος Κυριαζής, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος Καλαβρυτινών
Στο Ιερό μνημόσυνο μίλησε ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Ιερώνυμος, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε η Πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας κα Ελένη Χάμψα. Ομιλία εκφώνησε ο Στρατηγός ε.α. κ. Αντώνιος Κανελλόπουλος, ο οποίος συγκίνησε με τον γαφυρό και αφηγηματικό του λόγο. Να σημειωθεί ότι στις 13 Δεκεμβρίου 1943 εκτελέστηκαν στη ράχη του Καππή ο πατέρας του Αργύριος και τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια του, Λεωνίδας και Γεώργιος.
Οι ηρωίδες Καλαβρυτινές Μανάδες έχουν, πλέον, όλες φύγει από κοντά μας, ανταμώνοντας τους αγαπημένους νεκρούς τους. Μανάδες οι οποίες έζησαν το Δράμα των Καλαβρύτων, πληρώνοντας η καθεμία τους βαρύ φόρο αίματος. Ανέλαβαν με ηρωισμό και αυταπάρνηση το διπλό ρόλο Μάνας και Πατέρα, κρατώντας ζωντανή, για χάρη των παιδιών τους, την ελπίδα, παρέχοντάς τους τα λιγοστά υλικά εφόδια που μπορούσαν να εξασφαλίζουν, αλλά εφοδιάζοντάς τα με άφθονα ψυχικά και ηθικά αγαθά.
Με την τέλεση του Μνημοσύνου, όλοι οι Καλαβρυτινοί, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη και το σεβασμό μας σε αυτές τις πραγματικές ηρωίδες για την ατσαλένια θέλησή τους, για το ανάστημα που όρθωσαν, για τον τεράστιο αγώνα τους. Μεγαλούργησαν φέροντας επάξια εις πέρας ένα τιτάνιο έργο, εκπληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο το χρέος τους απέναντι σε νεκρούς και ζωντανούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.