HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η νέα χάραξη Πούντας - Καλαβρύτων και ο Οδοντωτός στην Αγία Λαύρα στο erga.gov.gr

Τον συντονισμό της ψηφιακής πλατφόρμας «erga.gov.gr» και την παρουσίασε πραγματοποίησε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος στο Μέγαρο Μου...



Τον συντονισμό της ψηφιακής πλατφόρμας «erga.gov.gr» και την παρουσίασε πραγματοποίησε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και πλήθους πολιτικών, φορέων και πολιτών που συγκεντρώθηκαν στην ειδική εκδήλωση με μεγάλο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο εγχείρημα.
Η εκδήλωση είχε ως στόχος να αναδείξει εκτός από την πλατφόρμα και τη στρατηγική της Κυβέρνησης όσον αφορά τη Περιφερειακή Ανάπτυξη με ορίζοντα το 2030.
Ο υπουργός Επικράτειας και Συντονιστής του συγκεκριμένου εγχειρήματος, Άκης Σκέρτσος σημειώνοντας ότι «η πλατφόρμα δημιουργήθηκε, γιατί όταν βρεθήκαμε στη διακυβέρνηση της χώρας δεν μπορούσαμε να βρούμε αναλυτικά τα έργα που γινόντουσαν στη χώρα. Όποτε, με αυτή την πλατφόρμα ο καθένας μπορεί να βρει αναλυτικά όλα τα έργα που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στη χώρα εύκολα και γρήγορα».
Έπειτα, ο υπουργός Επικρατείας πρόσθεσε ότι ο μεγάλος στόχος της Κυβέρνησης είναι η σύγκλιση με την Ευρώπη, επειδή για χρόνια το αναπτυξιακό μοντέλο της Ελλάδας ήταν «αθηναιοκεντρικό». «Εδώ βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα. Πρέπει εφόσον έχουμε λύσει τα υπαρξιακά μας ζητήματα ως προς τη θέση της χώρας στην Ευρώπη να βελτιώσουμε τους παράγοντες αναπτύξεις και τις επενδύσεις. Η Ελλάδα καλύπτει το χαμένο έδαφος της κρίσης και τρέχει με το διπλάσιο ρυθμό από την Ευρώπη, προκειμένου να κλείσουμε τη ψαλίδα» συμπλήρωσε ο ίδιος.
Τι είναι η πλατφόρμα erga.gov.gr
Το κυρίως χαρακτηριστικό της θα είναι ότι με ένα μόνο «κλικ» στο χάρτης της πλατφόρμας, κάθε πολίτης θα μπορεί να έχει γνώσει – ανά πάσα στιγμή – των έργων στην Περιφέρεια, και τον Δήμο που ζει, άνω τους ενός εκατομμυρίου ευρώ, με πλήρη στοιχεία χρηματοδότησης και προόδου υλοποίησης.
Σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο κ. Σκέρτσος, πρόκειται για «έναν σταθερό μηχανισμό παρακολούθησης των έργων σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, με στόχο την ορθολογική κατανομή πόρων, τη μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων και την ισόρροπη περιφερειακή οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη», ενώ κάθε τρεις μήνες θα ανανεώνεται ο χάρτης και οι πληροφορίες που θα προσφέρει η ψηφιακή πλατφόρμα erga.gov.gr.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ειδική μνεία έγινε για τα Ειδικά Σχέδια Ανασυγκρότησης σε Έβρο, Θεσσαλία, βόρεια Εύβοια, αλλά και για τα Σχέδια Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης σε Μεγαλόπολη και δυτική Μακεδονία.
Τέλος, μετά το πέρας της εκδήλωσης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει το πρόγραμμα του, συναντώντας παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς στο αίθουσα «Μωρίς Σαλτιέλ» του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Να σημειωθεί, ότι νωρίτερα το πρωί ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε στο υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης (ΥΜΑΘ) με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από την Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης.

Για τα Καλάβρυτα
Στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα για τον Δήμο Καλαβρύτων, εκτός των έργων που είναι σε εξέλιξη, όπως αναβάθμιση χιονοδρομικού, Αγροτική οδοποιία Δήμου Καλαβρύτων Προϋπολ. 2.856.572,37€, Αναβάθμιση και βελτίωση οδών πρόσβασης στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας προϋπολογισμού 1.200.000€ και Βελτίωση τμήματος της οδού Πλατανιώτισσα - Κερπινή - διασταύρωση Πούντας – Καλαβρύτων Προϋπολ. 1.800.000€, παρουσιάστηκε και η νέα χάραξη Πούντας Καλαβρύτων όπου εντάχθηκε η μελέτη Μελέτη (αναβάθμιση οδική σύνδεσης Ολυμπίας Οδού - Καλαβρύτων) Προϋπολ. 2.000.000€ και η Επέκταση οδοντωτού προς την Αγία Λαύρα Προϋπολ. 14.000.000€ με χρόνο ολοκλήρωσης το 2027.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.