HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στα Καλάβρυτα γιόρτασε το Μεξικό τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων με την Ελλάδα (ΦΩΤΟ)

Στα Καλάβρυτα βρέθηκε σήμερα Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, ο Πρέσβης του Μεξικού στην Ελλάδα Αλεχάντρο Γκαρσία Μορένο Ελιζόντο, σε µια επίσκεψη που...



Στα Καλάβρυτα βρέθηκε σήμερα Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, ο Πρέσβης του Μεξικού στην Ελλάδα Αλεχάντρο Γκαρσία Μορένο Ελιζόντο, σε µια επίσκεψη που αφορμή της έχει τους εορτασµούς για τα 85 χρόνια των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας και Μεξικού. Ο Μεξικανός Πρέσβης, συνοδευόµενος απο τον ∆ήµαρχο Καλαβρύτων και Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης ∆ήµων ∆υτικής Ελλάδας, Θανάση Παπαδόπουλο κατέθεσε στεφάνι στο τόπο της εκτέλεσης και στο Πανελλήνιο Ηρώο Εθνικής Παλιγγενεσίας 1821 στην Αγία Λαύρα ενώ το απόγευμα εγκαινίασαν µαζί µε τον ∆ήµαρχο Καλαβρύτων την εξαιρετική Έκθεση Ζωγραφικής «Η Φρίντα υπό το βλέµµα των παιδιών της Ελλάδας».
Στις εκδηλώσεις τον Πρέσβη του Μεξικού συνόδευαν μέλη της Ένωσης Μεξικανών Ελλάδας, καθώς και ο διπλωμάτης της Διεύθυνσης του Υπουργείου Εξωτερικών στους τομείς Βορείου και Νοτίου Αμερικής κ. Τσενκελίδης Κωνσταντίνος.
Παραβρέθηκαν επίσης: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων κ. Ευθύμιος Τζόβολος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτσμού και Αθλητισμού κ. Παναγιώτης Βαρβιτσιώτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Μηλιτσόπουλος, ο Διοικητής του Α.Τ. Καλαβρύτων κ. Βασίλειος Σταθούλιας, ο Διοικητής της Π.Υ. Καλαβρύτων κ. Σπύρος Κωνστάντης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου κα Δημητρακοπούλου, εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, συλλόγων και φορέων, αλλά και η συλλογικότητα Καλαβρύτων που έκανε παρέμβαση για τους Ζαπατίστας (αναλυτικά σε νεότερη ενημέρωση).
Την Μεξικανική αποστολή συνόδευε και η πρέσβειρα του ελληνικού πολιτισμού και διεθνούς φήμης μετζοσοπράνο, Αλεξάνδρα Γκράβας, που έχει διαγράψει λαμπρή πορεία στο εξωτερικό (την λατρεύουν στο Μεξικό), δίνοντας συναυλίες σε μεγάλα θέατρα του κόσμου, παρουσιάζοντας κορυφαίους Έλληνες συνθέτες και ποιητές. 
Να σημειωθεί, ότι τα Καλάβρυτα και ο ∆ήµος Ντολόρες Ιντάλγκο του Μεξικού έχουν ήδη αποφασίσει να αδελφοποιηθούν ως πόλεις από όπου ξεκίνησε ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας του κάθε λαού.
Η εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με γεύμα που προσέφερε 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.