HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καθαιρείται ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας

Καθαιρείται από Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας ο Ανδρέας Σοφιανόπουλος, με απόφαση της Περιφέρειας. Ο λόγος είναι το ασυμβίβαστ...



Καθαιρείται από Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας ο Ανδρέας Σοφιανόπουλος, με απόφαση της Περιφέρειας.
Ο λόγος είναι το ασυμβίβαστο που υπάρχει μεταξύ της διπλής ιδιότητας που κατέχει. Δηλαδή του Προέδρου του Συλλόγου, αλλά και του επικεφαλής του Φαρμακευτικού Συνεταιρισμού, κάτι που ο ίδιος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αρνείται, ερμηνεύοντας μέσω των νομικών του εκπροσώπων διαφορετικά τον σχετικό νόμο.
Την Τετάρτη του επιδόθηκε η απόφαση της Αντιπεριφέρειας Δημόσιας Υγείας, μέσω κλητήρα, κάτι που ο κ. Σοφιανόπουλος αρνήθηκε να δεχτεί, ενώ σήμερα το πρωί η απόφαση καθαίρεσης θα του επιδοθεί με δικαστικό κλητήρα.
Σημειώνεται ότι την όλη εποπτεία της διαδικασίας έχει και ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ είχε δοθεί το χρονικό περιθώριο στον κ. Σοφιανόπουλο να επιλέξει ανάμεσα στις δύο θέσεις.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναφέρει: 
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως αρμόδια εποπτεύουσα αρχή, προέβη στην έκδοση απόφασης αυτοδίκαιης έκπτωσης του Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας, λόγω παραβίασης εκ μέρους του, της νομοθεσίας περί ασυμβίβαστου, με την ταυτόχρονη κατοχή της θέσης του Προέδρου του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αχαΐας & Νήσων Σ.Π.Ε.
Κατόπιν καταγγελίας φαρμακοποιών στις δικαστικές αρχές, επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη του επίδικου ασυμβίβαστου, βάσει της υπάρχουσας νομοθεσίας (άρθρο 79 του ν. 4812/2021 -ΦΕΚ Α' 110- όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 30 του ν. 4816/2021), της υπ' αριθμόν 684/2024 απόφαση του ΣτΕ και σχετικού εγγράφου του Υπουργείου Υγείας.
Παρά τις επανειλημμένες κλήσεις και υποδείξεις προς συμμόρφωση με τις νομικές του υποχρεώσεις, ο έκπτωτος Πρόεδρος δεν προέβη στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αρθεί η υφιστάμενη σύγκρουση συμφερόντων, γεγονός που καθιστούσε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναγκασμένη να προβεί στην νομική της υποχρέωση κατά τα ανωτέρω.
Η αυτοδίκαιη έκπτωση του Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας έχει τεθεί σε άμεση ισχύ και απορρέει ως νομική υποχρέωση σύμφωνα με τις ως άνω διατάξεις, ενόψει και της κατά τα ανωτέρω γνωστοποίησης των παράλληλων και ασυμβίβαστων ιδιοτήτων του καθ' ου η διοικητική πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.