HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Μέση Ανατολή φλέγεται - Εικόνες αποκάλυψης με εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες στο Λίβανο

Λουτρό αίματος στον Λίβανο καθώς την Δευτέρα (23/09/2024) εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις του...

Λουτρό αίματος στον Λίβανο καθώς την Δευτέρα (23/09/2024) εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Βηρυτό.
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας στον Λίβανο τουλάχιστον 492 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί το τελευταίο 24ωρο από τις επιθέσεις του Ισραήλ.
Ανάμεσα στους νεκρούς είναι 35 παιδιά και58 γυναίκες ενώ ακόμη 1.645 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από την ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο.
Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας (23/09/2024) πως βομβαρδίζει την Βηρυτό και συγκεκριμένα τα νότια προάστια της πρωτεύουσας στον Λίβανο με στόχο τον διοικητή του νοτίου μετώπου της Χεζμπολάχ, Άλί Καράκι.
Ο Αλί Καράκι θεωρείται ο υπ’ αριθμόν τρία στρατιωτικός ηγέτης της Χεζμπολάχ με την οργάνωση να ανακοινώνει μερικές ώρες αργότερα πως «είναι καλά» και «βρίσκεται σε ασφαλές μέρος».
Την ίδια ώρα οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) προετοιμάζονται για τα επόμενα στάδια των επιχειρήσεών τους στον Λίβανο, μετά το σημερινό (23/09/2024) κύμα αεροπορικών επιδρομών, δήλωσε ο στρατηγός Χέρτσι Χαλέβι, αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας του Ισραήλ.
«Διαλύουμε στρατιωτικές υποδομές που η Χεζμπολάχ έχτιζε επί 20 χρόνια. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πλήττουμε στόχους και προετοιμαζόμαστε για τα επόμενα στάδια», λέει ο στρατηγός Χαλέβι σε κέντρο επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού, σε βίντεο που δόθηκε νωρίτερα στη δημοσιότητα.
Συνοψίζοντας, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας του Ισραήλ, υπογραμμίζει πως «όλα πρέπει να γίνουν με στόχο τη δημιουργία των (κατάλληλων) συνθηκών για την επιστροφή των (εκτοπισμένων) κατοίκων του βορρά στα σπίτια τους».</

Το Ιράκ συγκαλεί Σύνοδο των αραβικών χωρών
Το Ιράκ ανακοίνωσε απόψε (23/09/2024) ότι θέλει να οργανώσει μια «κατεπείγουσα σύνοδο» των αραβικών χωρών, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών που διεξάγεται αυτήν την εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συζητηθούν «οι επιπτώσεις από τη σιωνιστική επιθετικότητα» στον Λίβανο και «να εργαστούν από κοινού για να σταματήσει (σ.σ. το Ισραήλ) την εγκληματική συμπεριφορά του».
«Το Ιράκ καλεί και εργάζεται για τη διεξαγωγή μιας κατεπείγουσας συνόδου με τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών των αραβικών χωρών που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη (…) για να συζητήσουμε τον αντίκτυπο της σιωνιστικής επιθετικότητας (…) στον Λίβανο» ανέφερε η ανακοίνωση του Ιρακινού πρωθυπουργού Μοχάμεντ Σία αλ Σουντάνι, ο οποίος βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ.
Η Αίγυπτος από την πλευρά της ζήτησε να παρέμβει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «μετά την επικίνδυνη ισραηλινή κλιμάκωση». Τα στρατιωτικά πλήγματα του Ισραήλ στον Λίβανο «θα οδηγήσουν την ευρύτερη περιοχή στο χάος», υποστηρίζει η Τουρκία.
Ο Νετανιάχου ζητά να απομακρυνθούν οι πολίτες από τη Βηρυτό
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου συνέστησε στους Λιβανέζους πολίτες «να απομακρυνθούν από τις επικίνδυνες ζώνες», τη στιγμή που οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν στόχους της οργάνωσης Χεζμπολάχ, στο νότιο και ανατολικό Λίβανο.
«Σας παρακαλώ, απομακρυνθείτε από τον κίνδυνο τώρα. Όταν τελειώσει η επιχείρησή μας, θα μπορέσετε να επιστρέψετε με ασφάλεια στα σπίτια σας» είπε στα αγγλικά, σε μια βιντεοσκοπημένη δήλωσή του που μεταδόθηκε αφού ανακοινώθηκε ότι ο ισραηλινός στρατός έπληξε «περίπου 800 στόχους» της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

newsit.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.