HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ένα βήμα πριν την χερσαία εισβολή του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο

Ένα βήμα πριν την χερσαία εισβολή του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο πυροδοτεί η απόφαση του ισραηλινού στρατού να επιστρατεύσει άλλες δύο ταξιαρχ...



Ένα βήμα πριν την χερσαία εισβολή του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο πυροδοτεί η απόφαση του ισραηλινού στρατού να επιστρατεύσει άλλες δύο ταξιαρχίες εφέδρων που θα ανατεθούν στα βόρεια σύνορα «για επιχειρησιακές δραστηριότητες».
Η κίνηση αυτή στα σύνορα με τον Λίβανο «θα επιτρέψει τη συνέχιση της μάχης εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, την άμυνα του κράτους του Ισραήλ, και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε οι κάτοικοι του βορείου Ισραήλ να μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο στρατός.

Για επίγεια «κόλαση» μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κατά τη διάρκεια της κατεπείγουσας συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας που ήταν αφιερωμένη στην κρίση, επιμένοντας πως ο Λίβανος βρίσκεται στο «χείλος της αβύσσου» και δεν πρέπει να επιτραπεί να γίνει νέα «Γάζα».
Το Ιράν, σύμμαχος της λιβανικής Χεζμπολάχ, τόνισε πως θα υποστηρίξει τη Βηρυτό «με όλα τα μέσα» σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης. Η Εγγύς Ανατολή βρίσκεται «στο χείλος απόλυτης καταστροφής», προειδοποίησε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί, κατά τον οποίο το Ισραήλ ξεπέρασε «όλες τις κόκκινες γραμμές».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, η χώρα του οποίου είναι ο κυριότερος σύμμαχος του Ισραήλ σε διεθνές επίπεδο, προειδοποίησε ξανά για τον κίνδυνο «γενικευμένου πολέμου» στην περιοχή, παρότι παράλληλα το Πεντάγωνο έκρινε πως δεν μοιάζει «άμεσα επικείμενη» ισραηλινή χερσαία εισβολή στον Λίβανο.
Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, που λένε ότι δρουν για να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι του βορρά που τα εγκατέλειψαν εξαιτίας των πυρών της Χεζμπολάχ, συνέχισαν για Τρίτη συναπτή ημέρα το αεροπορικό σφυροκόπημα, με την έμφαση στο νότιο και στο ανατολικό τμήμα του Λιβάνου, προπύργια του σιιτικού ένοπλου κινήματος.
Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του λιβανικού υπουργείου Υγείας, τουλάχιστον 72 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι σχεδόν 400 τραυματίστηκαν.
Πάνω από 90.000 πολίτες του Λιβάνου ρίχτηκαν στους δρόμους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, έφυγαν για τη Βηρυτό ή για τη Συρία.
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως έπληξε «πάνω από 2.000 στόχους», θέσεις της Χεζμπολάχ, από τη Δευτέρα, «εκατοντάδες» χθες.
Τη Δευτέρα, οι βομβαρδισμοί του σκότωσαν 558 ανθρώπους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, και τραυμάτισαν άλλους 1.800 και πλέον, σύμφωνα με το λιβανικό υπουργείο Υγείας. Συνολικά, στις ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στη Χεζμπολάχ και τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 1.247 άνθρωποι από την 8η Οκτωβρίου στον Λίβανο, «στην πλειονότητά τους πολίτες», ανέφεραν οι Αρχές χθες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.