HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καλάβρυτα: Επικίνδυνη ζούγκλα ο Βουραϊκός ποταμός (ΦΩΤΟ)

Ζούγκλα πραγματικά ο Βουραϊκός, ένα εμβληματικό ποτάμι για τα Καλάβρυτα. Για να ξεχωρίσεις που είναι η κοίτη του ποταμού ή τα γεφύρια πρέπει...



Ζούγκλα πραγματικά ο Βουραϊκός, ένα εμβληματικό ποτάμι για τα Καλάβρυτα. Για να ξεχωρίσεις που είναι η κοίτη του ποταμού ή τα γεφύρια πρέπει να κάνεις... τάμα. Πάγιο έτοιμα εδώ και χρόνια ο καθαρισμός και η οριοθέτησή του πριν να είναι αργά. 
Ο Βουραϊκός πηγάζει ανάμεσα στις ανατολικές προεκτάσεις του Ερυμάνθου και τις δυτικές του Χελμού. Οι πηγές του βρίσκονται στον Ερύμανθο, κοντά στο χωριό Πριόλιθος των Καλαβρύτων, και εκβάλει κοντά στο Διακοπτό. Έχει μήκος 37,5 χιλιομέτρων. Ονομάζεται και Ερασίνος ή Καλαβρυτινό ποτάμι.
Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalavrytanews.com, είναι απογοητευτική. Επί χρόνια το αίτημα διάνοιξής της κοίτης δεν έχει γίνει και ο καθαρισμός από κλαδιά, δέντρα και φερτά υλικά αποτυπώνονται στις φωτογραφίες, αποτελούν κυριολεκτικά ωρολογιακή βόμβα τόσο στο οικοσύστημα όσο και στην ασφάλεια. Η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη και οι παρεμβάσεις πρέπει να είναι άμεσες και ουσιαστικές από τις πηγές του Βουραϊκού έως και την Ζαχλωρού. Ο χειμώνας και τα ακραία φαινόμενα δεν είναι μακριά...


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.