HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δεσινό: Γιορτή Παιδείας από τον Σύνδεσμο μας Καμενιανιτών – Δροβολοβιτών – Δεσινιωτών

Με τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. κ. Ιερωνύμου, με την παρουσία δύο ιερέων-του π. Αθανασίου Λιακόπουλου και π. ...



Με τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. κ. Ιερωνύμου, με την παρουσία δύο ιερέων-του π. Αθανασίου Λιακόπουλου και π. Νεοκλή Βγενόπουλου, αλλά και πλήθους κόσμου-τελέστηκε με λαμπρότητα η σημερινή θεία λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ναό της μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Δεσινό Καλαβρύτων. Ενώ ακολούθησε μια εξαιρετική εκδήλωση, η καθιερωμένη πλέον «Γιορτή Παιδείας» και πολιτισμού, που πραγματοποιείται στο Δεσινό Καλαβρύτων κάθε χρόνο για να τιμηθούν οι αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Ψωφίδας.
Η “Γιορτή Παιδείας” όπως ονομάζεται, πραγματοποιείται ανελλιπώς εδώ και πολλά χρόνια από τον Σύνδεσμο μας Καμενιανιτών – Δροβολοβιτών – Δεσινιωτών, στις 26 Σεπτεμβρίου, εορτή της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου-μετά την Θεία Λειτουργία-στον αύλειο χώρο του πανηγυρίζοντος ναού του Δεσινού και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων, που φέτος την στήριξε και οικονομικά. Ο Σύνδεσμός μας, πραγματοποιεί αυτή την εκδήλωση, επιβραβεύοντας τις προσπάθειες των αριστευσάντων μαθητών, αλλά παράλληλα θέλοντας να δώσει κίνητρα για την ανάπτυξη του πνευματικού επιπέδου, της ευγενούς άμιλλας και του “ευ αγωνίζεσθαι” στον τόπο μας σε μια εποχή ισοπέδωσης των αξιών.
Στην φετινή γιορτή συμμετείχε ολόκληρη η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα του Γυμνασίου Ψωφίδας και πλήθος κόσμου, εντοπίων και επισκεπτών. Τους παρισταμένους και τους μαθητές καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών Δεσινιωτών, του οποίου απόσπασμα της ομιλίας δημοσιεύουμε κατωτέρω.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΜΕΝΙΑΝΙΤΩΝ-ΔΡΟΒΟΛΟΒΙΤΩΝ-ΔΕΣΙΝΙΩΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ -ΚΑΜΕΝΙΑΝΙΤΗ
Αιδεσιμότατοι, κύριε πρόεδρε της κοινότητας Δεσινού, κύριε Διευθυντά του Γυμνασίου Ψωφίδας, αγαπητοί μας καθηγητές, κ. πρόεδρε του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων, κυρίες και κύριοι, αγαπητοί μας μαθητές και γονείς σας καλωσορίζω σήμερα εδώ σε τούτη τη μικρή φιλόξενη γωνιά του Δήμου μας, στο όμορφο Δεσινό και στον πανηγυρίζοντα ναό της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου-ηγαπημένου μαθητή του Χριστού-και εύχομαι από καρδιάς, Χρόνια Πολλά σε όλους εσάς και τις οικογένειές σας!!!
Με αφορμή την σημερινή μέρα, όπου ο Σύνδεσμός μας Καμενιανιτών, Δροβολοβιτών, Δεσινιωτών «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ», βραβεύει γι’ άλλη μια φορά τους αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου μας της Ψωφίδας. Μια γιορτή που έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια, με σκοπό την καλλιέργεια του πνεύματος «της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι» μεταξύ σας- μεταξύ των υπευθύνων πολιτών του αύριο του τόπου μας-θα ήθελα κι εγώ ως πρόεδρος του Συλλόγου μαζί με τα άλλα μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου και με όσους σας σκέπτονται και σας αγαπούν να δώσω τις ευχές μου για καλή και καρποφόρα σχολική χρονιά.
Θα μου επιτρέψετε κάποια λόγια από καρδιάς…
«Παιδεία και αρετή και γνώση όσο κι αν είναι άγνωστα στους πολλούς, είναι το πιο γλυκό πράγμα στη ζωή του ανθρώπου.» Και αυτά σύμφωνα με τον Σωκράτη, τον σπουδαιότερο ίσως από τους αρχαίους Έλληνες σοφούς μας …………………………………
Όλα ετούτα τα στοιχεία διαπνέουν το Σύνδεσμό μας Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών σε τομείς της Παιδείας, της Ιστορίας και του Πολιτισμού στον τόπο μας. Η στάση ζωής μας, οι δράσεις μας και κάθε ενέργειά μας, έχει κατά κύριο λόγο παιδευτικό χαρακτήρα.
Είναι δε πάντα μέσα στο πνεύμα της Ορθόδοξης Χριστιανικής μας πίστης, με την οποία πορεύτηκε για αιώνες δημιουργικά και είναι άρρηκτα συνδεδεμένος ο Ελληνισμός ανά την γη……..
Εδώ και χρόνια όμως αγαπητοί μου, η Ελλάδα μπήκε σε περίοδο παρακμής επειδή υποβάθμισε την Παιδεία και υπονόμευσε την ιδιοπροσωπία Της. Οι ίδιοι μετατρέψαμε τις συνειδήσεις μας σε πνευματικές εκτάσεις, όπου ανθεί ο λαϊκισμός και η παραπληροφόρηση και όπου η έλλειψη ήθους προβάλλεται ως πολιτική και κοινωνική ορθότητα. Όμως δεν πάει άλλο. Πρέπει η παιδεία στην πατρίδα μας να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα και σκέψη μας, για να υπάρξει μέλλον σε τούτο τον τόπο.
Επιβάλλεται γι’ αυτό η καλλιέργεια της ανθρωπιστικής Παιδείας από το Νηπιαγωγείο έως και το Πανεπιστήμιο. Λύση λυσιτελή στο πρόβλημα δεν αποτελούν τα σεμινάρια σε διαμορφωμένες συνειδήσεις, αλλά η εξ απαλών ονύχων, δια της Παιδείας, καλλιέργεια και διαμόρφωση κριτικής σκέψης.
Επίσης τα σχολικά προγράμματα παρασκευάζουν ανθρώπους που εξυπηρετούν την παραγωγή και δεν δημιουργούν πολίτες που πρώτα αποκτούν αξίες και έτσι γίνονται άριστοι σε ό,τι και αν απασχοληθούν. Η πικρή αλήθεια είναι πως χωρίς ουσιαστική Παιδεία όχι μόνο η παραπληροφόρηση δεν αντιμετωπίζεται αλλά και το μέλλον της χώρας υπονομεύεται και η Δημοκρατία κινδυνεύει, όπως μας δίδαξαν οι Πλάτωνας και Αριστοτέλης.
Όσες φιλότιμες προσπάθειες από γονείς και καθηγητές σκοντάφτουν σε κάποια στεγανά. Όμως ας γίνει προσπάθεια από όλους μας να δώσουμε όσες σωστές κατευθύνσεις και να καλύψουμε τα όποια κενά υπάρχουν. Εδώ οφείλω να τονίσω και το ρόλο της οικογένειας, που τόσο σημαντική είναι η προσφορά της στη διαμόρφωση της κοινωνίας του αύριο στη χώρα μας. Ένας θεσμός που βάλλεται στις μέρες μας-πέραν των άλλων-με τα νομοσχέδια για γάμους μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών. Αυτό δεν αποτελεί κανονικότητα αγαπητοί μου.
Συγχαρητήρια λοιπόν πολλά σε σας παιδιά που αριστεύσατε, συγχαρητήρια και σε όλους τους μαθητές για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν στη ζωή!
Να έχετε όλοι σας, καθηγητές, γονείς και μαθητές, αλλά και όλοι οι παριστάμενοι την ευλογία του Θεού.
Χρόνια πολλά!!!
Ακολούθησε η Βράβευση των Αριστευσάντων μαθητών-μαθητριών του Γυμνασίου Ψωφίδας, οι οποίες έλαβαν: Δίπλωμα, μετάλλιο, συμβολικό χρηματικό ποσό και από ένα ποιητικό βιβλίο του προέδρου του Συνδέσμου Κωνσταντίνου Νικολόπουλου, με τον τίτλο, «ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΑ ΑΝΑΛΕΚΤΑ» . Δημοσιεύουμε τιμής ένεκεν τα ονόματα των μαθητριών που πρώτευσαν:
*Α΄ τάξη: Παπαναγιώτου Ειρήνη του Παναγιώτη, με βαθμό Άριστα (19.5).
*Β΄ τάξη: Θωμά Θεοδώρα-Ειρήνη του Χαραλάμπους, με βαθμό Άριστα (18,8).
*Γ΄ τάξη: Λυμπέρη Γεωργία του Κωνσταντίνου, με βαθμό Άριστα ( 19,8).
Για το Σύνδεσμο Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών,
ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.