HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Ρωσία άρχισε την αντεπίθεση στην περιοχή Κούρσκ

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι ο ρωσικός στρατός έχει αρχίσει την αντεπίθεση στη ρωσική δυτική περιοχή του Κουρσκ...



Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι ο ρωσικός στρατός έχει αρχίσει την αντεπίθεση στη ρωσική δυτική περιοχή του Κουρσκ, όπου το Κίεβο είχε εξαπολύσει μια μεγάλη εισβολή τον περασμένο μήνα.
Όπως είπε ο Ζελένσκι, η Ουκρανία ανέμενε την αντεπίθεση.
Επιπλέον ενημέρωσε πως ρωσικός πύραυλος έπληξε ένα μη στρατιωτικό πλοίο που μετέφερε σιτηρά από την Ουκρανία ενώ το πλοίο έπλεε στη Μαύρη Θάλασσα και είχε ήδη εγκαταλείψει τα ουκρανικά ύδατα. Το πλοίο είχε προορισμό την Αίγυπτο.
Ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε πως ο ρωσικός στρατός χτύπησε εναντίον οχημάτων της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) σκοτώντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας δύο στην περιοχή του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία.
Ο Ντμίτρο Λούμπινετς, ο Ουκρανός Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δήλωσε ότι τα θύματα ήταν "τρεις Ουκρανοί πολίτες, υπάλληλοι της ΔΕΕΣ".
Νωρίτερα ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης Βαντίμ Φιλάσκιν είχε ανακοινώσει ότι σήμερα το πρωί ο ρωσικός στρατός κατάφερε πλήγμα πυροβολικού στο χωριό Βερολιούμποφκα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρείς άνθρωποι και να τραυματισθούν δύο.
Ο Φιλάσκιν διευκρίνισε ότι καταστράφηκε ένα φορτηγό που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια και ένα επιβατικό αυτοκίνητο, ενώ ένα βλήμα "έπεσε στον χώρο μιας επιχείρησης, όπου βρίσκονταν άνθρωποι"
Το χωριό Βερολιούμποφκα βρίσκεται περίπου σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από την γραμμή του μετώπου.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.