HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αντιπολίτευση σε... ρεπορτάζ - Όταν οι «αποκαλύψεις» έρχονται με καθυστέρηση!

Τα δύο σοβαρά θέματα που έφερε στο φως της δημοσιότητας, το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS και η εφημερίδα  «ΩΡΑ των ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ» , αυτό του υδροηλεκτρικού ...



Τα δύο σοβαρά θέματα που έφερε στο φως της δημοσιότητας, το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS και η εφημερίδα «ΩΡΑ των ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ», αυτό του υδροηλεκτρικού σταθμού στις πηγές του Λάδωνα (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) και το ζήτημα των έργων του Χιονοδρομικού (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ), θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.

Είναι πράγματι αξιοσημείωτο πώς, ξαφνικά, η αντιπολίτευση του Δήμου Καλαβρύτων ανακάλυψε την ανάγκη να «αναδείξει» θέματα που άλλοι ήδη είχαν φέρει στο προσκήνιο. Ειδικά στα θέματα που αφορούν τις πηγές του Λάδωνα και την εξέλιξη των έργων στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων. Και φυσικά, για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους (και τα γραπτά είναι αδιάψευστοι μάρτυρες) τα αποκάλυψε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS και η εφημερίδα «Ώρα των Καλαβρύτων»,  που έριξαν φως σε αυτές τις σοβαρές υποθέσεις, με ρεπορτάζ, έρευνα και ευθύνη.

Εύλογο οι πολίτες  να αναρωτιούνται πού βρισκόταν η αντιπολίτευση τόσους μήνες... και τώρα κάνει ερωτήσεις για τα θέματα αυτά, προβάλλοντας μάλιστα ότι αυτοί τα ανέδειξαν !!! Μα πόση πολιτική αμηχανία μπορεί να υπάρξει, στον επικεφαλής και τους πρόθυμους να αναδειχθούν δημοτικούς συμβούλους, όταν το ζήτημα των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το σχεδιαζόμενο υδροηλεκτρικό έργο πάνω στις πηγές του Λάδωνα φτάνει για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο μετά το δημοσίευμα της «Ώρας των Καλαβρύτων» και αίτημα κατεπείγουσας συζήτησης του Συλλόγου Λυκουριωτών. Τωρα οι της αντιπολίτευσης του Δήμου Καλαβρύτων,επιχειρούν να πείσουν ότι ήξεραν το θέμα … αλλά τώρα το έθιξαν! Βέβαια, το ότι άργησαν λίγο να το καταλάβουν και το θυμήθηκαν λίγες ημέρες πριν τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι μάλλον μια λεπτομέρεια, όπως φαίνεται...

Όσο για το Χιονοδρομικό; Εδώ γελάμε! Ένας ολόκληρος δημοτικός μηχανισμός, με συμμετοχή της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ., με εκπρόσωπο της μειοψηφίας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Χιονοδρομικού, δεν είχε πάρει χαμπάρι ότι υπήρχαν προβλήματα χρηματοδότησης; Είτε το γνώριζαν αλλά μιλιά δεν είχαν… Αλλά αν το γνώριζαν, γιατί έμειναν άφωνοι; Προφανώς «η σιωπή είναι χρυσός» ... και βολεύει…. Μέχρι τη στιγμή που το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS έβγαλε στην επιφάνεια και ανάδειξε το πρόβλημα της  διακοπής της χρηματοδότησης από την Περιφέρεια και από τις πιστώσεις του ΕΣΠΑ, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να μην ολοκληρωθεί η κατασκευή του αναβατήρα ΣΤΥΓΑ και να μην πάρει τις απαραίτητες εγκρίσεις και πιστοποιήσεις το χιονοδρομικό κέντρο. Κάτι τέτοιο, θα είναι καταστροφικό για τη χειμερινή περίοδο που περιμένουμε.

Και τότε, ως δια μαγείας, οι πρωταγωνιστές αλλάζουν! Οι «μετά Χριστόν προφήτες» εμφανίζονται και δηλώνουν ότι ήξεραν τα πάντα και ετοιμάζονταν να τα αποκαλύψουν… Μάλιστα στην ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης έκανε λόγο για διακίνηση της είδησης με «διαρροή» και συγχρόνως παρουσίαση της με «καθησυχαστικές» δηλώσεις των υπευθύνων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο...

Ξεχνά όμως να πει ότι στο Δ.Σ. του Χιονοδρομικού υπάρχει εκπροσώπηση της παράταξής του... Δεν γνώριζαν το πρόβλημα; Αν ναι, γιατί δεν το ανέδειξαν; Και αν όχι, τότε ποιες ήταν οι σκοπιμότητες που είχαν και το κρατούσαν κρυφό; Η δεν παρακολουθούν τις εξελίξεις και προσπαθούν εκ των υστέρων να καπηλευτούν την περίσταση...

Και επειδή το ρεπορτάζ «τρέχει» ενημερώνουμε όλους (και την Αντιπολίτευση για να πουν στο ΔΣ ότι και αυτό το ήξεραν) ότι το πρόβλημα με την χρηματοδότηση «ξεμπλοκάρει» με παρέμβαση και του Πρωθυπουργικού γραφείου και αναμένετε σύντομα να ξεκινήσουν πάλι οι εργασίες με την έγκριση συνέχισης του Ιταλικού κατασκευαστικού Οίκου που είχαν διακοπεί. Στόχος πλέον είναι να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος και να γίνει εφικτή η λειτουργία της Νέας Στύγας στην επερχόμενη χειμερινή περίοδο λειτουργίας του Κέντρου.

Για να ευλογήσουμε τα «γένια μας» η ανάδειξη του θέματος επιτάχυνε καταστάσεις.

Το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS έχει αποδείξει με τα χρόνια ότι δεν χρειάζεται να «καπηλευτεί» τις ειδήσεις ή να «καθησυχάζει» τον κόσμο με στημένες διαρροές. Αυτό το αφήνει σε εκείνους που φαίνεται να έχουν χάσει την επαφή τους με τις πραγματικές εξελίξεις. Γιατί στο τέλος της ημέρας, αυτό που μετρά είναι η ουσία, όχι η στείρα πολιτική αντιπαράθεση και η προσπάθεια απόκτησης πόντων.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι συντελεστές του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS, που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε  στον τόπο μας, έχουμε εικόνα, άποψη και θέση, κυρίως όμως την αποδοχή, τον σεβασμό και την στήριξη του κόσμου στην αξιόπιστη πληροφόρηση και στην εντιμότητα της ευθύνης μας. Και αυτό μας κάνει δυνατούς με πάνω από 2.000.000 αναγνώσεις των θεμάτων του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS κάθε μήνα.

Εμείς εδώ ζούμε, παρακολουθούμε, και κυρίως... αποκαλύπτουμε! Και οι Καλαβρυτινοί το ξέρουν καλά.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS 16 χρόνια στην υπηρεσία των Καλαβρύτων, από τον Τόπο μας και πάντα στην πρώτη γραμμή…. με ευθύνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.