HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σία Αναγνωστοπούλου: Ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών για το Χιονοδρομικό Καλαβρύτων

Η βουλευτής Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου και η Έφη Αχτσιόγλου κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονο...



Η βουλευτής Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου και η Έφη Αχτσιόγλου κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών  με θέμα: «Σε κίνδυνο το μέλλον του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων».
Το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, ένας σημαντικός πόλος έλξης για τον χειμερινό τουρισμό στην περιοχή, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ολοκλήρωσης της β’ φάσης ανάπλασης. Η β' φάση ανάπλασης, ένα έργο που υπόσχεται να αναβαθμίσει σημαντικά τις υποδομές και να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες, έχει παγιδευτεί σε μια οικονομική ομηρία. Αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους, τους επαγγελματίες του τουρισμού και τις τοπικές αρχές.
Το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται στην καθυστέρηση εκταμίευσης των κονδυλίων από το ΕΣΠΑ. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην υλοποίηση του συνολικού έργου αναβάθμισης και στην εύρυθμη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου καθώς ο εργολάβος μπορεί να αναγκαστεί να διακόψει τις εργασίες, εάν δεν λάβει τα οφειλόμενα χρήματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει ο κίνδυνος της μη λειτουργίας του αναβατήρα «Στύγα» καθώς η ιταλική εταιρεία που προμηθεύει τον εξοπλισμό δεν θα προχωρήσει στην πιστοποίηση του αναβατήρα χωρίς την καταβολή των οφειλομένων ποσών.
Η καθυστέρηση ή η μη ολοκλήρωση του έργου θα έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία των Καλαβρύτων. Ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τομείς της περιοχής και η μη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου θα οδηγήσει σε απώλεια εσόδων για τους επαγγελματίες του τουρισμού, όπως ξενοδόχοι, εστιατόρια και καταστήματα. Επιπλέον, μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια θέσεων εργασίας.
Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς ρωτά τον Υπουργό ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ για την ολοκλήρωση της β' φάσης ανάπλασης του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων , ποια είναι τα εμπόδια που καθυστερούν την εκταμίευση των απαραίτητων κονδυλίων και πότε αναμένεται να ξεπεραστούν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.