HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στα Καλάβρυτα νέοι αστρονόμοι για το 2024 NEON Observing School

Στα Καλάβρυτα θα φιλοξενηθεί φέτος τον Οκτώβριο ένα μεγάλο μέρος του 2024 NEON Observing School, εκπαιδευτική δράση η οποία απευθύνεται σε ...



Στα Καλάβρυτα θα φιλοξενηθεί φέτος τον Οκτώβριο ένα μεγάλο μέρος του 2024 NEON Observing School, εκπαιδευτική δράση η οποία απευθύνεται σε νέους αστρονόμους και διδακτορικούς φοιτητές στην Αστρονομία.
Το 2024 NEON Observing School θα ξεκινήσει με την άφιξη των συμμετεχόντων στις 13 Οκτωβρίου στην Αθήνα και με επίσκεψη την επόμενη μέρα στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.
Στο πλαίσιο του 2024 NEON Observing School οι νέοι αστρονόμοι θα έχουν τη δυνατότητα μιας πρακτικής εμπειρίας παρατήρησης μέσα από επαγγελματικά τηλεσκόπια. Κατά τη διάρκεια του σχολείου θα χρησιμοποιηθούν το Τηλεσκόπιο Αρίσταρχος (2,3 μέτρων) στα Καλάβρυτα και το Τηλεσκόπιο Κρυονερίου στην Κορινθία (1,2 μέτρων). Επίσης, δεδομένα θα λαμβάνονται και από το Liverpool Telescope, ένα ρομποτικό Τηλεσκόπιο 2 μέτρων που βρίσκεται στη Λα Πάλμα της Ισπανίας.
Κατά την διάρκεια της παραμονής των νέων αστρονόμων στην πόλη των Καλαβρύτων έχει προγραμματιστεί από τον Δήμο Καλαβρύτων Φεστιβάλ Κινηματογράφου με θέμα «Επιστημονική Φαντασία» κατά το τριήμερο 17, 18 και 19 Οκτωβρίου, με την προβολή δυο ταινιών κάθε ημέρα.
Το 2024 NEON Observing School θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου, με την αναχώρηση των συμμετεχόντων απ’ τα Καλάβρυτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.