HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Για 3η ημέρα συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Κορινθία

Με ένα πύρινο μέτωπο που έφτασε σε μήκος έως και τα 32 χιλιόμετρα είναι αντιμέτωπος για τρίτη ημέρα σήμερα ο νομός Κορινθίας με τη φωτιά να...



Με ένα πύρινο μέτωπο που έφτασε σε μήκος έως και τα 32 χιλιόμετρα είναι αντιμέτωπος για τρίτη ημέρα σήμερα ο νομός Κορινθίας με τη φωτιά να καταστρέφει δασικές εκτάσεις και να προκαλεί ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή.
Η μάχη των πυροσβεστών με τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο συνεχίζεται σε δύο μέτωπα με το ένα εξ αυτών να βρίσκεται κοντά στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, η κυκλοφορία στην οποία έχει διακοπεί από χθες το βράδυ.
Για 3η ημέρα συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες, για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε την Κυριακή το πρωΐ σε δασική έκταση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.
Στο σημείο επιχειρούν 390 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 115 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Στα Ροζενά μετέβη και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος προήδρευσε σύσκεψης στο κινητό κέντρο «Όλυμπος» της Πυροσβεστικής.
Οι κάτοικοι των περιοχών γύρω από τα Τρίκαλα Κορινθίας πέρασαν μια νύχτα αγωνίας, καθώς οι φλόγες κατευθύνονταν επικίνδυνα προς το ορεινό χωριό.
Η πυρκαγιά, που ξεκίνησε την Κυριακή στην περιοχή Ροζενά, παραμένει ανεξέλεγκτη για τριτη συνεχή ημέρα, αφήνοντας πίσω της δυο νεκρούς, καμένα δάση, καλλιέργειες και υποδομές. Το μέτωπο συνεχίζει να κινείται με αμείωτη ένταση προς τα Τρίκαλα Κορινθίας, ενώ νέες εστίες καταγράφονται προς το Ξανθοχώρι και τις Βρυσούλες.

Εκτροπή κυκλοφορίας στην Ολυμπία οδό
Παράλληλα, λόγω της πυρκαγιάς έκλεισε για προληπτικούς λόγους, λόγω της φωτιάς στην περιοχή των Ροζενών Κορινθίας, η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών, από το ύψος της Λυκοποριάς ως το Δερβένι.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών από τον κόμβο της Λυκοποριάς, στο 132ο χιλιόμετρο, μέχρι τον κόμβο του Δερβενίου, στο 140ο χιλιόμετρο.

Τραυματίστηκαν 2 πυροσβέστες
Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν. Ο ένας τραυματίας με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα κι ο δεύτερος τραυματίστηκε στο μάτι από τη βολή του νερού.
Παράλληλα, διαδοχικά μηνύματα μέσω του 112 έχουν σταλεί σε κατοίκους οικισμών της ευρύτερης περιοχής λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.
Ειδικότερα, σήμερα, μέσω του 112 έχουν σταλεί μηνύματα στους κατοίκους των περιοχών Πύργος, Χελυδόρεο, Ζάχολη, Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη, Άνω Καλλιθέα Ξυλοκάστρου προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτές.

Νεκροί 2 άνθρωποι
Υπενθυμίζεται ότι δύο άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Αστυνομία. Ειδικότερα, 2 σοροί εντοπίστηκαν από ομάδα ΟΠΚΕ σε δασική περιοχή στην Κόρινθο. Την προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο σοροί βρέθηκαν έξω από το χωριό Ελληνικό, πλησίον της κατασκήνωσης Χαρούμενων Αγωνιστών. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την ταυτοποίησή τους, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ανήκουν στους δύο άνδρες, 35 και 40 ετών, που αγνοούνται από χθες αργά το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή των Άνω Πιτσών Κορινθίας.
Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, οι δύο άνδρες πήραν τα μηχανάκια τους και κινήθηκαν προς το μαντρί γνωστού τους για να τον βοηθήσουν. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πυροσβέστες που τους συνάντησαν στον δρόμο τούς παρότρυναν να απομακρυνθούν, καθώς βρισκόταν πυρκαγιά σε εξέλιξη.
Σημειώνεται, ότι από χθες έχει δοθεί εντολή -μέσω του 112- για την εκκένωση 6 οικισμών, ενώ, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από την Πυροσβεστική, υπάρχουν αναφορές για ζημιές στην περιοχή του Ελληνικού Ξυλοκάστρου Κορινθίας. Ωστόσο, πλήρης εικόνα θα υπάρξει μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.