HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στα Καλάβρυτα τίμησαν την Εθνική μας εορτή 350 μαθητές του 2ου Λυκείου Βριλησσίων

Περισσότεροι από 350 μαθητές του 2ου Λυκείου Βριλησσίων, επισκέφθηκαν τα Καλάβρυτα, σε μια ξεχωριστή εκπαιδευτική εκδρομή με σκοπό να τιμήσε...



Περισσότεροι από 350 μαθητές του 2ου Λυκείου Βριλησσίων, επισκέφθηκαν τα Καλάβρυτα, σε μια ξεχωριστή εκπαιδευτική εκδρομή με σκοπό να τιμήσει την Εθνική μας επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
Η Διευθύντρια του Σχολείου Δρ Ευμορφία Τηλιγάδα (Φιλόλογος), μιλώντας στο kalavrytanews περιγράφει τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησαν μαθητές και καθηγητές:
"Στις 24 Οκτωβρίου, το σχολείο μας πραγματοποίησε μια ξεχωριστή εκπαιδευτική εκδρομή στον ιστορικό και μαρτυρικό τόπο των Καλαβρύτων, για να τιμήσει την εθνική μας επέτειο. Η εκδρομή αυτή είχε ως σκοπό να προσφέρει στους μαθητές μας μια βιωματική εμπειρία που θα τους φέρει πιο κοντά στην Ιστορία και τις αξίες της ελευθερίας και της θυσίας για την πατρίδα. Η πρώτη στάση μας ήταν το μνημείο των εκτελεσθέντων. Εκεί μας υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θ. Παπαδόπουλος, ο οποίος μίλησε στα παιδιά για την ιστορική και πολιτιστική σημασία της περιοχής. Τόνισε, επίσης, τη σημασία του να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη των γεγονότων, να τιμούμε τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν και να προωθούμε τις αξίες της ειρήνης και της ελευθερίας. Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνου από το προεδρείο του 15 μελούς (Παναγιώτη Χαιδή, Ερατώ Πανταζή και Νικόλαο Περγάμαλη). 
Με σεβασμό και συγκίνηση, αποδώσαμε φόρο τιμής στους εκατοντάδες αθώους που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα τον Δεκέμβριο του 1943. Η σιγή της στιγμής και η ατμόσφαιρα του τόπου ενίσχυσαν την αξία της ιστορικής μας μνήμης και την ανάγκη να μην ξεχαστούν ποτέ τα γεγονότα του παρελθόντος. Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε η επίσημη απονομή της σημαίας στους άριστους μαθητές (σημαιοφόροι: Κότσαλη Ιουλία και Παππά Ευδοκία) οι οποίοι μέσα από τις επιδόσεις και το ήθος τους, εκπροσωπούν τις αξίες του σχολείου μας και της κοινωνίας μας. Αυτή η παράδοση, που συνδέεται με τη μέρα μνήμης της 28ης Οκτωβρίου, υπογραμμίζει την ευθύνη και το καθήκον της νέας γενιάς να φέρει με υπερηφάνεια την ιστορία της χώρας μας.
Η επίσκεψή μας συνεχίστηκε στο Μουσείο Ολοκαυτώματος Καλαβρύτων, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά εκθέματα, φωτογραφίες και τεκμήρια από τις τραγικές στιγμές που βίωσε η περιοχή. Το μουσείο αποτελεί μια διαχρονική υπενθύμιση της φρίκης του πολέμου και της σημασίας της ειρήνης. Οι μαθητές μας είχαν ενημερωθεί λεπτομερώς από το σχολείο και είχαν παρακολουθήσει το αντίστοιχο ιστορικό ντοκιμαντέρ για το Καλαβρυτικό Ολοκαύτωμα και ένιωσαν πιο έντονα το βάρος της ιστορικής μνήμης. Η επίσκεψη στα Καλάβρυτα ήταν μια ιδιαίτερα σημαντική εμπειρία για όλους μας. Οι μαθητές επέστρεψαν όχι μόνο γεμάτοι εικόνες και πληροφορίες, αλλά και με βαθύτερη κατανόηση της ιστορικής ευθύνης που έχουμε όλοι μας. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» αξίζει στον Δήμαρχο Θ. Παπαδόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Κοινωνικής Πολιτικής , Τουρισμού και Αθλητισμού Τ. Βαρβιτσιώτη για τη φιλοξενία και σε όλους τους εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση αυτής της αξέχαστης ημέρας."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.