HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καλάβρυτα: «Άγιο» είχαν 5 μαθητές, 2 δασκάλες και ο οδηγός όταν το λεωφορείο ανετράπη

7.30 το πρωί, το λεωφορείο του ΚΤΕΛ που έκανε σχολικό δρομολόγιο προς τα Καλάβρυτα έχει ανατραπεί. H είδηση που πρώτο μετέδωσε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ...

7.30 το πρωί, το λεωφορείο του ΚΤΕΛ που έκανε σχολικό δρομολόγιο προς τα Καλάβρυτα έχει ανατραπεί. H είδηση που πρώτο μετέδωσε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS μαζί με το ευχάριστο γεγονός οτι δεν υπάρχουν τραυματίες, έκανε το γύρω της Ελλάδας 
Είχαν "Άγιο"
Όπως μεταδώσε το kalavrytanews.com από την πρώτη στιγμή, οι  επιβαίνοντες, πέντε μαθητές και δύο δασκάλες, κατάφεραν να βγουν σώοι από το όχημα, βοηθώντας ο ένας τον άλλον, και με τον οδηγό να σπάει το παρπρίζ για να βοηθήσει την έξοδο. 
Oπως λέει ο οδηγός, όλα έγιναν όταν ο ίδιος προσπάθησε να αποφύγει άλλο αυτοκίνητο που είδε ξαφνικά να έρχεται κατά πάνω του από το αντίθετο ρεύμα, στην επαρχιακή οδό Πάτρας- Καλαβρύτων.
Έστριψε το τιμόνι, το λεωφορείο εξετράπη της πορείας του και βρέθηκε στον γκρεμό, ευτυχώς μικρού βάθους.
«Ένα ΙΧ ερχόταν πάνω στη γραμμή, στη στροφή, και εξετράπη της πορείας του το λεωφορείου και μετά δεν μαζευόταν», είπε ο οδηγός.
«Είχε πατήσει εδώ τη διπλή γραμμή, στο πιο στενό σημείο, και ο οδηγός για να τον φυλάξει και εξετράπη της πορείας του», είπε ο πρόεδρος ΚΤΕΛ Αχαΐας.
Σύμφωνα με άλλε μαρτυρίες ο οδηγός προσπάθησε να ρυθμίσει την θερμοκρασία στο καλοριφέρ με αποτέλεσμα αποσπαστεί η προσοχή του. Έτσι, το λεωφορείο εξετράπη της πορείας του και “πλάγιασε” στο χαντάκι. 
Στο σημείο έσπευσαν Αστυνομία, Πυροσβεστική και το  ΕΚΑΒ. Σε κατάσταση σοκ  οι μαθητές και οι  δασκάλες μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους  στο Κέντρο Υγείας.
Όπως καταγγέλλουν γονείς και κάτοικοι της περιοχής, η καθημερινή μεταφορά των μαθητών στο σχολείο είναι εφιάλτης εξαιτίας της επικινδυνότητας του δρόμου.
«Ήταν κάτι που φοβόμαστε, οι δρόμοι είναι σε άθλια κατάσταση, από Καλάβρυτα έως Σπάτα οι δρόμοι δεν έχουν μπάρες, δεν έχουν τίποτα», είπε η μητέρα ενός μαθητή.
Το απόγευμα γερανός απομάκρυνε το λεωφορείο.
Τα παιδιά μεταφέρθηκαν προληπτικά σε νοσοκομείο μετά το ατύχημα και στη συνέχεια πήραν εξιτήριο, για να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Μετά το ατύχημα έφτασε στο σημείο άλλο λεωφορείο των ΚΤΕΛ, που μετέφερε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στα Καλάβρυτα.
Σε σοκ τα παιδιά
Η μητέρα τριών παιδιών που ήταν στο λεωφορείο, Βασιλική Γιαννοπούλου, για τα όσα συνέβησαν. «Περάσαμε ένα μεγάλο σοκ και εμείς και τα παιδιά μας. Πρέπει να κοιτάξουμε τους δρόμους. Ο δρόμος εκεί είναι γεμάτος εικονοστάσια. Πρέπει να γίνει ατύχημα; Τα παιδιά δεν κατάλαβαν το πώς έγιναν. Έσπασε ο οδηγός το παρμπρίζ και βγήκαν. Με πήρε η κόρη μου τηλέφωνο και μου είπε ''μαμά, μην τρομάξεις, τούμπαρε το λεωφορείο''. Είναι δυνατόν να μην τρομάξω; Πρέπει να δούμε τους δρόμους».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.