HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Με επιτυχία ο 6ος αγώνας Rally Regularity Monte Vostitsa σε Αιγιάλεια και Καλάβρυτα (ΦΩΤΟ)

Αιγιάλεια και Καλάβρυτα έγιναν για μια ακόμη φορά το επίκεντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 διεξήχθη με...



Αιγιάλεια και Καλάβρυτα έγιναν για μια ακόμη φορά το επίκεντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία ο 6ος αγώνας Rally Regularity Monte Vostitsa.
31 πληρώματα από όλη την Ελλάδα έδωσαν το παρών σε αυτόν τον μοναδικό αγώνα, διασχίζοντας μια διαδρομή που αποκάλυψε τις κρυμμένες ομορφιές της περιοχής. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την οδήγηση σε γραφικούς δρόμους, να θαυμάσουν την πανοραμική θέα και να γνωρίσουν τα γραφικά χωριά της Αιγιάλειας.
Ξεκινώντας από την πλατεία των Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο στις 10:30 πμ, όπου κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον αείμνηστο Δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο, τα πληρώματα ακολούθησαν μια συναρπαστική διαδρομή που τους οδήγησε μέσω της Ακράτας, την λίμνη Τζιβλού, το χωριό Περιστέρα, το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, τα Καλάβρυτα, την Αγία Λαύρα, την Γουμένισσα, τους Πετσάκου, την Βάλτα, την Πλατανιώτισσα, και την Κάτω Πτέρη, για να επιστρέψουν και να τερματίσουν στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων κάτω από τον εμβληματικό Πύργο.
Αγώνας
Στη γενική κατάταξη του αγώνα και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Regularity της ΟΜΑΕ, πρώτοι τερμάτισαν οι Άρης Παπακωνσταντίνου και Νίκος Πουλιέρης με ένα Renault 19 του 1990, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τις οδηγικές τους ικανότητες. Δεύτερη θέση κατέλαβαν οι Γιώργος Κανελλόπουλος και Νίκος Κριτσίκης με ένα Toyota Celica STi του 1990, ενώ τρίτοι ήταν ο Δημήτρης Ποριώτης και ο Μιχάλης Σιέττος με ένα Toyota Starlet ΚP60 του 1979.
Μια ξεχωριστή νότα, όντας το παλιότερο αυτοκίνητου στον αγώνα, έδωσε το Plymouth Plaza του 1956, τριών χιλιάδων κυβικών εκατοστών, που οδηγήθηκε από τον Γιώργο Τυράννη και τη συνοδηγό του Αλίκη Παναγούλα, ένα πλήρωμα της ΕΛΚΑ. Το ιστορικό αυτό αυτοκίνητο, με την κομψή του γραμμή και την πλούσια ιστορία του, κέρδισε τις εντυπώσεις όλων των παρευρισκόμενων.
Στις υπόλοιπες κατηγορίες, διακρίθηκαν:
• Κατηγορία G: 1ος Χρήστος Τσιόγκας και Αθανάσιος Τσιόγκας (Ford Cortina 1300 Deluxe, 1968), 2ος Πλέγας Ηλίας και Βασίλης Πλέγας (BMW 2002, 1967), 3ος Ηλίας και Απόστολος Καράμπελας (Volkswagen Beetle, 1967)
• Κατηγορία Η: 1ος Γεώργιος Ζαχαρόπουλος και Ιωάννης Τασόπουλος (Alfa Romeo GT Junior, 1973), 2ος Βασίλης Θεοδοσίου και Kettela Thierry (Alfa Romeo Berlina, 1972), 3ος Ασημάκης Σωτηρόπουλος και Ευθύμιος Σουφρύλας (BMW Touring, 1972)
• Κατηγορία Ι: 1ος Δημήτρης Ποριώτης και Μιχαήλ Σιέττος (Toyota Starlet KP60, 1979)
• Κατηγορία J1/J2: 1ος Άρης Παπακωνσταντίνου και Νίκος Πουλιέρης (Renault 19, 1990), 2ος Γιώργος Κανελλόπουλος και Νίκος Κριτσίκης (Toyota Celica STi, 1990) 3ος Αλέξιος Βαγενάς και Παναγιώτης Μάργαρης (Ford Sierra, 1990)
• Κατηγορία J3: 1ος Σωκράτης Πανώριος και Στέλιος Κλαδάκης (Renault Clio 1.8S 1991), 2ος Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος και Κωνσταντίνα Χαρτοφύλακα (Peugeot 205 Rallye, 1991), 3ος Κωνσταντίνος Βλαστάρας και Θεοφάνης Χασιώτης (Renault Clio, 1992)
• Κατηγορία Young Timer: 1ος Ηρώδης Ηλιόπουλος και Μοντζολή Ακριβή (Toyota Yaris, 1999), 2ος Κωνσταντίνος Γκουλεμάνης και Ανδρέας Δημουλάς (Peugeot 205, 1995), 3ος Σπήλιος Κουτρούλης και Αλεξάνδρα Γεωργακοπούλου (Peugeot 106 Rallye, 1995)
Η διοργάνωση του 6ου Rally Regularity Monte Vostitsa ήταν μια μεγάλη επιτυχία, χάρη στην άψογη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, των χορηγών και των εθελοντών. Η ΑΛΜΑ Αιγίου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της σε όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του σημαντικού γεγονότος.
Τονίζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη που είχαμε από τον Δήμο Αιγιαλείας και την τιμή που μας έκανε ο νεοεκλεγής Δήμαρχος Αιγιαλείας, ο κύριος Παναγιώτης Ανδριόπουλος, να παρευρεθεί στην εκδήλωσή μας και να απονείμει τα μετάλλια στους νικητές του αγώνα.
Ευχαριστούμε επίσης τους εκπροσώπους του Δήμου Αιγιαλείας, τον κύριο Χρήστο Τσερεντζούλια, τον Υπεύθυνο Αθλητισμού Δήμου Αιγιαλείας, και τον εκπρόσωπο της Αστυνομικής Διεύθυνσης, τον κύριο Ευστάθιο Φιλιππόπουλο. Τέλος, ευχαριστούμε τους φίλους και θεατές που παρευρέθηκαν στην εκκίνηση και στον Τερματισμό στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων.
Ευχαριστούμε θερμά τους πρωταγωνιστές της ημέρας, τους συμμετέχοντες, που έφεραν τα πολύ προσεγμένα και αξιόλογα αυτοκίνητά τους και συμμετείχαν στον αγώνα της ΑΛΜΑ Αιγίου. Επίσης, ευχαριστούμε τα μέλη του σωματείου μας που φρόντισαν την Κυριακή τις απαραίτητες διαδικασίες του αγώνα, τον Σπύρο Κατσιμαλή που είχε την ευθύνη της σχεδίασης, χρονομέτρησης και των αποτελεσμάτων, καθώς και όλους όσους συνέβαλαν κατά την προετοιμασία.
Σας περιμένουμε όλους στο επόμενο ραντεβού το 2025.
Και με αυτόν τον αγώνα, τα σωματεία ΑΡΤΕΜΙΣ, ΑΛΑΚ και ΑΛΜΑ Αιγίου αποδεικνύουν τη δέσμευσή τους για την ανάπτυξη του αθλήματος, και την προσφορά μιας μοναδικής εμπειρίας στους συμμετέχοντες. Με πολλαπλές μετρήσεις, ακρίβεια και συναρπαστικές δοκιμασίες, και ο αγώνας αυτός αποτέλεσε ένα βήμα εμπρός. Για το πρωτάθλημα της ΟΜΑΕ που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις, χωρίς να χάνει την παράδοση και τον σεβασμό στα ιστορικά αυτοκίνητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.