HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τεράστια η οικολογική καταστροφή απο την πυρκαγιά στην Κορινθία

Τεράστια η οικολογική καταστροφή απο την πυρκαγιά στην Κορινθία .  Σύμφωνα με υπολογισμούς περίπου 146 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης έχουν παρα...



Τεράστια η οικολογική καταστροφή απο την πυρκαγιά στην Κορινθία . 
Σύμφωνα με υπολογισμούς περίπου 146 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης έχουν παραδοθεί στην μανία του πύρινου εφιάλτη.
χάρτης αποτύπωσης από google.com/maps


Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, υπάρχουν πολλές ενεργές διάσπαρτες εστίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με εστίες δυτικά της πυρκαγιάς στα όρια με την Αχαΐα προς Δερβένι-Ευρωστίνα, χωρίς ωστόσο η πυρκαγιά να έχει περάσει στην Αχαΐα, καθώς και ανατολικά προς Ξανθοχώρι και Λουτρό Κορινθίας.
Με το πρώτο φως της ημέρας ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν τα εναέρια μέσα, ενώ ισχυρές παραμένουν και οι επίγειες δυνάμεις προκειμένου να ανακόψουν τις εστίες φωτιάς, καθώς και τυχόν αναζωπυρώσεις. Στο σημείο επιχειρούν 406 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 123 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της Δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Από αέρος συνδράμουν 8 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 5 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη.


Υπενθυμίζεται ότι δύο άνθρωποι εντοπίστηκαν απνθρακωμένοι τη Δευτέρα σε δασική περιοχή έξω από το χωριό Ελληνικό. Την προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την ταυτοποίησή τους, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ανήκουν στους δύο άνδρες, 35 και 40 ετών, που αγνοούνται από προχθές το βράδυ της Κυριακής στην ευρύτερη περιοχή των Άνω Πιτσών Κορινθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.