HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συναγερμός για έξαρση της ευλογιάς των προβάτων - Απαγόρευση μετακινήσεων των κοπαδιών

Σε συναγερμό βρίσκεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μετά τα χιλιάδες κρούσματα ευλογιάς των προβάτων σε πολλές περιφέρειες της χώρας. Α...

Σε συναγερμό βρίσκεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μετά τα χιλιάδες κρούσματα ευλογιάς των προβάτων σε πολλές περιφέρειες της χώρας.
Ανησυχητικές διαστάσεις φαίνεται ότι λαμβάνει το τελευταίο διάστημα η ευλογιά προβάτων, που ξεκληρίζει τα κοπάδια των κτηνοτρόφων, καθώς καθημερινά εντοπίζονται νέα κρούσματα από τον Έβρο μέχρι και τη νότιο Πελοπόννησο.
Αρχικά η ευλογιά των προβάτων εμφανίστηκε στα μέσα Αυγούστου στον Έβρο, ενώ εξαπλώθηκε σε Σέρρες, Δράμα, Ξάνθη, Μαγνησία και τις τελευταίες ημέρες σε Κόρινθο και Μεσσηνία. Συνολικά έχουν εντοπιστεί 104 εστίες από τον Έβρο έως την Πελοπόννησο ενώ θανατώθηκαν περισσότερο από 17.000 ζώα.
Τα τελευταία κρούσματα στην Πελοπόννησο σήμαναν συναγερμό τόσο στις κτηνιατρικές υπηρεσίες και όσο και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Μάλιστα, προκειμένου να εξεταστεί το μέγεθος του προβλήματος και να αποφασιστούν νέα μέτρα για τον περιορισμό της νόσου προγραμματίστηκε το απόγευμα της Τρίτης 22/10 σύσκεψη στο ΥπΑΑΤ.
Ανάμεσα στα περιοριστικά μέτρα που θα παρθούν είναι η απαγόρευση μετακινήσεων των ζώων και η σφαγή τους. Ωστόσο, τα σφαγεία της χώρας δεν θα κλείσουν καθώς εκεί θα πραγματοποιούνται σφαγές άλλων ζώων.
Υπενθυμίζεται πως η ευλογιά των προβάτων δεν είναι μεταδοτική προς τον άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.