HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καλάβρυτα: Τέλος Νοεμβρίου η νέα "Στύγα" - Νέα εποχή για το Χιονοδρομικό Κέντρο - Ρεπορτάζ - Φωτογραφίες

Τέλη Νοεμβρίου θα ολοκληρωθεί και η β' φάση των έργων στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων με την ολοκλήρωση της "Στύγας". Τα έρ...



Τέλη Νοεμβρίου θα ολοκληρωθεί και η β' φάση των έργων στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων με την ολοκλήρωση της "Στύγας". Τα έργα που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συνεχίζονται σε πλήρη ανάπτυξη και με γοργούς ρυθμούς, καλύπτοντας ότι κενό υπήρχε με τις καθυστερήσεις στην καταβολής της δόσης 6,8 εκατ. η οποία και πιστώθηκε στον ανάδοχο.
Επίκεντρο των έργων η ολοκλήρωση του αναβατήρα "Στύγα" που ήδη έχει ξεκινήσει η τοποθέτηση των συρματόσχοινων, ενώ τα νέα σύγχρονα καρεκλάκια έχουν από μέρες φτάσει στις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού.
«Τα χρήματα, που αφορούν την β’ φάση των έργων, έχουν πιστωθεί στον εργολάβο, ο οποίος δεν σταμάτησε να δουλεύει παρά τις καθυστερήσεις στην καταβολή των χρημάτων και έτσι θα είμαστε έτοιμοι και για τον Αναβατήρα "Στύγα" εντός χρονοδιαγράμματος. Ο Στόχος μας, που θα επιτευχθεί, είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, αλλά και οι πιστοποιήσεις για τον τεχνολογικό εξοπλισμό, μέχρι τέλη Νοεμβρίου και να περιμένουμε για την έναρξη λειτουργιάς του κέντρου», δήλωσε ο Διευθυντής του Χιονοδρομικού κ. Αλέξης Άγριος.
Σήμερα Κυριακή 20 Οκτωβρίου, τις εγκαταστάσεις αλλά και τα εργοτάξια, επιστέφθηκε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ευθύμιο Τζόβολο και ενημερώθηκε πλήρως για την πορεία των έργων.
Η πορεία των έργων
Η αντικατάσταση του αναβατήρα της Στύγας, γίνεται με νέα 6θεσια (ανοιχτά φορεία) καρέκλα, με σημαντική βελτίωση της ασφάλειας, της μεταφορικής ικανότητας και της ταχύτητας του αναβατήρα, συνεπώς μειώνουν τον χρόνο αναμονής και ανάβασης των επισκεπτών. Όσον αφορά την πρόοδο των εργασιών, σύμφωνα με την ενημέρωση, έχει γίνει η τοποθέτηση των πυλώνων, έχει ολοκληρωθεί η συναρμολόγηση του σταθμού αφετηρίας ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες στον σταθμό επιστροφής καθώς και οι οικοδομικές εργασίες, σε κτίρια και οικίσκους, απαραίτητα για την λειτουργία των συστημάτων και συνολικά του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων. Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί και η τοποθέτηση του συρματόσχοινου στους πυλώνες της Στύγας.
Τα έργα και όλες οι υποδομές είναι προσεγμένες μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, τόσο για την ασφάλεια όσο και για τη λειτουργικότητά τους. Ο υποσταθμός που έχει κατασκευαστεί, παρέχει δεκαπλάσια δυνατότητα από τις ανάγκες του κέντρου και είναι εφοδιασμένος με όλα τα σύγχρονα μέσα, ενώ παράλληλα έχει τοποθετηθεί και μία γεννήτρια, ώστε να μην σταματά η λειτουργία σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος
Η ταχύτητα της "Στύγας" διπλασιάζεται
Για παράδειγμα, μέχρι τώρα η "Στύγα" χρειαζόταν 16 – 17 λεπτά για να ανέβει από τη μέση ως την κορυφή του χιονοδρομικού, ενώ μετά τον εκσυγχρονισμό θα χρειάζεται μόλις πέντε λεπτά. Ταυτόχρονα διπλασιάζει την δυναμικότητα μεταφοράς. Μέχρι τώρα ο κάθε αναβατήρας μπορούσε να εξυπηρετήσει το πολύ 1.000 άτομα ανά ώρα, ενώ μετά την αναβάθμιση θα εξυπηρετούνται περισσότερα από 2.000 άτομα από τον καθένα αναβατήρα, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι διελεύσεις που θα κάνει κάθε χιονοδρόμος ανά ώρα.
Ο κ. Παπαδόπουλος, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την πορεία των έργων δηλώντας οτι «με την ολοκλήρωση των έργων που είναι εντός χρονοδιαγραμμάτων, ξεκινά μία νέα εποχή για τα Καλάβρυτα, με ένα υπερσύγχρονο έργο, που δίνει πλέον ζωή στο χιονοδρομικό κέντρο για τα επόμενα 40 χρόνια, για όλους τους επιχειρηματίες, για όλους τους δημότες, αλλά και όχι μόνο των Καλαβρύτων και της ευρύτερης περιοχής του νομού Αχαΐας».
Το Χιονοδρομικό, πράγματι μπαίνει σε νέα εποχή. Στόχος με αυτήν την αναβάθμιση αλλα και με άλλες ουσιαστικές παρεμβάσεις είναι δημιουργηθούν υποδομές και για τις τέσσερις εποχές του χρόνου, έχοντας ήδη και το επιτυχημένο παράδειγμα του περασμένου καλοκαιριού με πάνω από 14.000 επισκέπτες μέσα από τη δράση του Helmos Mountain Festival με ένα τριήμερο φεστιβάλ μουσικής, υπαίθριων δραστηριοτήτων και αναψυχής τον Ιούνιο. Έτσι οι περαιτέρω αναβάθμιση των υποδομών, νέες κτιριακές εγκαταστάσεις και όχι μόνο, είναι η λειτουργία όλους τους μήνες, προσελκύοντας επισκέπτες σε ένα πολυλειτουργικό πάρκο τεσσάρων εποχών και ένας προορισμός που θα προσελκύει ακόμη περισσότερο τις οικογένειες.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.