HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τυφώνας Μίλτον: Τεράστιες καταστροφές στον κόλπο της Φλόριντα

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή του στο Σεν Λούσι, σύμφωνα με αξιωματούχους της Κομητείας. Ο τυφώνας Μίλτον ισοπέδωσε ένα συγκρ...

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή του στο Σεν Λούσι, σύμφωνα με αξιωματούχους της Κομητείας.
Ο τυφώνας Μίλτον ισοπέδωσε ένα συγκρότημα φιλοξενίας συνταξιούχων, μετέδωσε το CNN, βάσει των ίδιων πηγών.
Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις, μιλώντας στο CNBC, ανέφερε ότι ο τυφώνας Μίλτον προκάλεσε «πολλούς» ανεμοστρόβιλους στην Πολιτεία και ότι πραγματοποιούνταν διασώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.
Εξέφρασε κάποια σχετική ανακούφιση ότι η καταιγίδα είχε ακολουθήσει πορεία νότια της Τάμπα, αντί να πλημμυρίσει την περιοχή.
«Αλλά αυτό έπληξε επίσης ολόκληρη τη χερσόνησο της Φλόριντα. Έχουμε πάνω από 3 εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς ρεύμα», σημείωσε ο Ντε Σάντις.
Ο τυφώνας Milton, αφού σάρωσε την Φλόριντα με εκτεταμένες καταστροφές, απομακρύνεται πλέον από την πολιτεία και κινείται προς τον Ατλαντικό

Μεγάλος αριθμός πολιτών σε καταφύγια
Σύμφωνα με τις Αρχές, περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι στη Φλόριντα έχουν καταφύγει σε καταφύγια λόγω των εκτεταμένων καταστροφών που προκάλεσε ο Milton, καθώς 31 κομητείες εξέδωσαν εντολές εκκένωσης.
Η διοικήτρια της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτων Αναγκών (FEMA), Ντιν Κρίσγουελ, δήλωσε ότι παρόλο που ο τυφώνας εξασθενεί και κινείται προς τον Ατλαντικό, οι κίνδυνοι δεν έχουν περάσει, καθώς οι πλημμύρες και οι έντονες βροχοπτώσεις συνεχίζονται.
«Οι άνεμοι μπορεί να υποχωρούν, αλλά οι απειλές για τις ζωές των ανθρώπων εξακολουθούν να υφίστανται», είπε χαρακτηριστικά, προειδοποιώντας τους κατοίκους να παραμείνουν ασφαλείς στα καταφύγια.
Διακοπές ρεύματος και προβλήματα στις υποδομές
Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια κάτοικοι της Φλόριντα βρίσκονται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ οι Αρχές προειδοποιούν ότι η αποκατάσταση των συνδέσεων μπορεί να χρειαστεί εβδομάδες.
Οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι οι παράκτιες κομητείες, όπως η Πινέλλας, το Χίλσμπορο, η Maνatee και η Σαρασότα. Στην κομητεία Χάρντι, σχεδόν όλες οι συνδέσεις ρευμάτος έχουν διακοπεί, με πάνω από 9.600 νοικοκυριά και επιχειρήσεις να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.
Στην πόλη Σεντ Πίτερσμπεργκ, μια μεγάλη διαρροή σε αγωγό ύδατος ανάγκασε τις Αρχές να διακόψουν την παροχή πόσιμου νερού, καθώς οι ζημιές στο σύστημα ύδρευσης ήταν μεγάλες. Οι εργασίες αποκατάστασης θα ξεκινήσουν μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, ανέφεραν οι τοπικές αρχές, ενώ προειδοποίησαν ότι η διακοπή νερού μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες.
Παρόλο που ο τυφώνας Milton απομακρύνεται από τη Φλόριντα, οι επιπτώσεις του θα παραμείνουν αισθητές για εβδομάδες. Οι καταστροφές σε υποδομές, οι διακοπές ρεύματος και οι πλημμύρες καθιστούν την κατάσταση δύσκολη για χιλιάδες κατοίκους, ενώ οι επιχειρήσεις διάσωσης και αποκατάστασης θα συνεχιστούν για το επόμενο διάστημα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ενημερώθηκε για την κατάσταση μέσω της FEMA, η οποία συνεργάζεται στενά με τις τοπικές αρχές για την παροχή βοήθειας και πόρων.
Πάνω από 80.000 άνθρωποι έσπευσαν σε καταφύγια κατά τη διάρκεια της νύχτας
«Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης της Εθνικής Φρουράς εργάστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και εκτέλεσαν με επιτυχία διασώσεις οικογενειών και κατοικίδιων ζώων» συμπλήρωσε ο ντε Σάντις.
Περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι βρίσκονταν σε καταφύγια κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς η καταιγίδα έπληξε την πολιτεία. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Φλόριντα, εκατοντάδες διασώστες συνεχίζουν σήμερα το πρωί (τοπική ώρα), να επιχειρούν σε 26 διαφορετικές κομητείες. Περισσότεροι από 6.500 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί σε όλη την πολιτεία.
Η κατάσταση είναι τρομακτική, λέει κάτοικος της Φλόριντα
Την ίδια ώρα, κάτοικος της Φλόριντα είπε ότι ο τυφώνας Μίλτον είναι «ίσως η πιο θορυβώδης και η πιο ισχυρή» καταιγίδα που έχει δει κατά τη διάρκεια των 25 χρόνων του εκεί.
Ο Phil Peachey, που ζει στο Ορλάντο, τόνισε ότι η κατάσταση στην πόλη είναι «πραγματικά τρομακτική». «Δεν έχω ξαναδεί τα δέντρα να λυγίζουν τόσο πολύ» ανέφερε. 
Hurricane Milton hits Florida with damaging winds, flooding and power outages
«Είναι σαν κάτι να έπεσε από τον ουρανό και να ισοπέδωσε σπίτια»
«Έμοιαζε σαν κάποιος να είχε ρίξει ένα βάρος από τον ουρανό και να ισοπέδωσε σπίτια» δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ο Νταγκ Άντερσον, κάτοικος του Lakewood Park στην κομητεία Σεντ Λούσι.
Ο Άντερσον δήλωσε ότι είδε πολλούς ανθρώπους να τραυματίζονται, ενώ οι υλικές ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο ήταν επίσης εκτεταμένες.
«Ένα από τα τελευταία σπίτια στα οποία πήγα έμοιαζε σαν να είχε κοπεί στη μέση», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Οι άνθρωποι ήταν μπροστά και έκλαιγαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.