HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ικανοποιήθηκε το αίτημα του Δήμου Καλαβρύτων και αλλάζουν κλίμακα Μοριοδότησης Γυμνάσιο και Λύκειο Κλειτορίας

Το κεντρικό υπηρεσιακό συμβούλιο δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην συνεδρίαση της 9ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με ρεπορταζ του Kalavrytanews.com , ...



Το κεντρικό υπηρεσιακό συμβούλιο δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην συνεδρίαση της 9ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με ρεπορταζ του Kalavrytanews.com, αποφάσισε να εισηγηθεί θετικά στο αίτημα του Δήμου Καλαβρύτων, για την ανάμοριοδότηση των σχολείων της Κλειτορίας. Έτσι πλέον το Γυμνάσιο και Λύκειο Κλειτορίας από την βαθμίδα εννέα πάει στην "Ι" 10
Συγκεκριμένα:
Το ΚΥΣΔΕ συνεδρίασε στις 9 Οκτωβρίου και ανάμεσα σε άλλα ασχολήθηκε και με την αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων. Στο θέμα της αναμοριοδότησης σχολικών μονάδων, το Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψη όλες οι εισηγήσεις και προτάσεις (αρμόδια υπηρεσία ΥΠΑΙΘΑ, ΔΔΕ, ΠΥΣΔΕ, ΕΛΜΕ, ΟΛΜΕ, Δήμοι), γνωμοδότησε θετικά για την αναμοριοδότηση του Γυμνασίου και του Λυκείου Κλειτορίας (σχετικό αίτημα του Δήμου Καλαβρύτων). Έτσι πλέον το Γυμνάσιο και Λύκειο Κλειτορίας από την βαθμίδα εννέα πάει στην "Ι" 10. Στην ίδια βαθμίδα είναι και το Σχολείο της Δάφνης, το Γυμνάσιο Ψωφίδας είναι στην κατηγορία "ΙΑ", ενώ τα σχολεία Δ.Ε.Καλαβρύτων στην κατηγορία "Ζ"
Τα οφέλη
Τα σχολεία με ΜΣΔ κατηγορίας "Ι" και πάνω (είναι αρχαιοελληνική αρίθμηση και το Ι σημαίνει 10) θεωρούνται δυσπρόσιτα για τους αναπληρωτές. Αυτό σημαίνει ότι δεν μοριοδοτούνται μαζί με τα υπόλοιπα σχολεία αλλά ξεχωριστά. Η μοριοδότηση των δυσπρόσιτων σχολείων ξεκινάει από την μέρα ανάληψης σε αντίθεση με τα άλλα σχολεία όπου ξεκινάει από την ημέρα έκδοσης του ΦΕΚ. Επίσης οι μονάδες των δυσπρόσιτων σχολείων είναι διπλές για τους πίνακες του ΑΣΕΠ και αποτελούν ισχυρό κίνητρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.