HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Χιλιάδες επισκέπτες στα Καλάβρυτα (ΦΩΤΟ)

Τριήμερο και καλός καιρός, ένας ιδανικός συνδυασμός για εξόρμηση. Τα Καλάβρυτα ως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς, γέμισαν από κόσμο. Η...



Τριήμερο και καλός καιρός, ένας ιδανικός συνδυασμός για εξόρμηση. Τα Καλάβρυτα ως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς, γέμισαν από κόσμο. Η πληρότητα για το τριήμερο στα Καλάβρυτα ξεπέρασε το 95%, και σε συνδυασμό με τους ημερήσιους επισκέπτες έγινε το αδιαχώρητο.
Ο Δήμος Καλαβρύτων τιμά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
Μ’ εκδηλώσεις στα Καλάβρυτα αλλά και στις έδρες όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων ο Δήμος Καλαβρύτων τιμά την επέτειο του «Όχι» της 28ης Οκτωβρίου 1940.
«Η 28η Οκτωβρίου σηματοδοτεί μια απ’ τις πιο ένδοξες σελίδες στην νεότερη ελληνική Ιστορία. Και φέτος, με περηφάνια, με σεβασμό στους αγώνες των προγόνων μας, με αίσθημα ευθύνης για την ιερή παρακαταθήκη που μάς κληροδότησαν, τιμούμε μια επέτειο που για όλο τον Ελληνισμό, όλη τη χώρα αλλά και για την περιοχή μας ειδικότερα, αποτελεί ιστορικό ορόσημο και πηγή δύναμης και έμπνευσης», αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Παπαδόπουλος.
Στα Καλάβρυτα την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί θα τελεστεί Πανηγυρική Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου. Αμέσως μετά, στις 10.20 π.μ., θ’ ακολουθήσει ομιλία από την Καθηγήτρια Φιλολογίας του Γενικού Λυκείου Καλαβρύτων κ. Αγγελική Ρήγα και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων.
Στις 11 το πρωί θα ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαβρύτων, μαθητριών και μαθητών του Δημοτικού Σχολείου «Αγλαΐα Κόντη - Ελένη Χάμψα» και του Γυμνασίου, του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου Καλαβρύτων «Ευσέβιος Κηπουργός».
Στην Κλειτορία, την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου. Θ’ ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Καθηγήτρια Φιλολογίας του Γενικού Λυκείου Κλειτορίας κ. Αντωνία Ασημακοπούλου. Στη συνέχεια, επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού και Εθνικός Ύμνος. Και στις 11 π.μ. θα ξεκινήσει η παρέλαση μαθητριών και μαθητών Νηπιαγωγείου, Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Κλειτορίας.
Στα Τριπόταμα, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με Δοξολογία (10 π.μ.) στον Ιερό Κοιμήσεως Θεοτόκου και στη συνέχεια εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τη δασκάλα της Γ’ και Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ψωφίδας, κ. Άννα Φαλτσέτα. Θ’ ακολουθήσει η παρέλαση μαθητριών και μαθητών Νηπιαγωγείου, Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου Ψωφίδας και στις 11 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού και Εθνικός Ύμνος.
Στη Δάφνη, στις 10 το πρωί θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας. Θ’ ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τις μαθήτριες του Γυμνασίου Δάφνης Μακρίνα Σπηλιοπούλου και Μαρία Σκρεπέλα. Στη συνέχεια, επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού και Εθνικός Ύμνος. Και στις 11 π.μ. θα ξεκινήσει η παρέλαση μαθητριών και μαθητών Νηπιαγωγείου, Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Δάφνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.