HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Χέρι - χέρι γυναίκες από τα Καλάβρυτα και γυναίκες από την Ιταλία

Το έργο Erasmus+ Artemis & Diana, μιας πρωτοβουλία που στόχευσε στην ενδυνάμωση γυναικών από τα Καλάβρυτα (Ελλάδα) και το Μπρίντιζι (Ιτ...


Το έργο Erasmus+ Artemis & Diana, μιας πρωτοβουλία που στόχευσε στην ενδυνάμωση γυναικών από τα Καλάβρυτα (Ελλάδα) και το Μπρίντιζι (Ιταλία) μέσω ειδικά σχεδιασμένων δράσεων ανάπτυξης δεξιοτήτων και πολιτισμικής ανταλλαγής, πλησιάζει στην επιτυχή ολοκλήρωσή του.
Από τον Δεκέμβριο του 2023 έως σήμερα, το Artemis & Diana υποστήριξε 17 γυναίκες από τα Καλάβρυτα και 13 από το Μπρίντιζι, οι οποίες συμμετείχαν σε μία σειρά εργαστηρίων ανάπτυξης δεξιοτήτων και δράσεων διασυνοριακής συνεργασίας με στόχο την ενίσχυση της γυναικείας ενδυνάμωσης. Τα εργαστήρια και οι δράσεις εστίασαν στην ανάδειξη της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, τον ψηφιακό εγγραμματισμό, την ισότητα των φύλων και την επιχειρηματικότητα. Οι δραστηριότητες του έργου σχεδιάστηκαν έχοντας ως βασικό άξονα τη γυναικεία ενδυνάμωση, προωθώντας την προσωπική, κοινωνική και οικονομική ανέλιξη των γυναικών σε αγροτικές και ημιαστικές περιοχές και ενθαρρύνοντάς τις να αναλάβουν ηγετικούς ρόλους στις κοινότητές τους.
Κατά τη διάρκεια του Έργου Artemis & Diana:
• Οι δύο ομάδες γυναικών συμμετείχαν σε μία σειρά εργαστηρίων ενδυνάμωσης που κάλυψαν θέματα επιχειρηματικότητας, φυσικής & πολιτιστικής κληρονομιάς και ψηφιακών εργαλείων, με στόχο την καλλιέργεια βασικών δεξιοτήτων και την προώθηση της προσωπικής και επαγγελματικής τους ανάπτυξης.
• Η Ιταλική ομάδα επισκέφθηκε τα Καλάβρυτα τον Ιούλιο 2024, όπου τις υποδέχτηκαν οι φιλόξενες Καλαβρυτινές συμμετέχουσες με στόχο τη διαπολιτισμική μάθηση και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών.
• Οι Καλαβρυτινές ταξίδεψαν στο Μπρίντιζι και το Λέτσε (18-21 Οκτωβρίου 2024) για την τελική δημόσια εκδήλωση, όπου οι συμμετέχουσες και από τις δύο ομάδες παρουσίασαν τις επιχειρηματικές ιδέες που ανέπτυξαν κατά τη διάρκεια του έργου, ενώ είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τοπικά εγχειρήματα που διεύρυναν τους ορίζοντές τους.
• Παράχθηκε ένα Ψηφιακό Εγχειρίδιο (Digital Handbook) με τις βέλτιστες πρακτικές και τις μεθοδολογίες του έργου στα Αγγλικά, Ιταλικά και Ελληνικά. Το εγχειρίδιο αυτό έχει στόχο να υποστηρίξει άλλους οργανισμούς που επιθυμούν να αναπτύξουν παρόμοιες πρωτοβουλίες γυναικείας ενδυνάμωσης.
Μέσα από το έργο Artemis & Diana οι συμμετέχουσες ανέπτυξαν επτά επιχειρηματικές ιδέες επικεντρωμένες στη βιώσιμη επιχειρηματικότητα, έτοιμες να εξελιχθούν και να υλοποιηθούν μετά την ολοκλήρωσή του, καταδεικνύοντας πώς ειδικά σχεδιασμένες πρωτοβουλίες μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στις αγροτικές κοινότητες και ότι το έργο αποτελεί ένα πρότυπο γυναικείας ενδυνάμωσης.
Το έργο υλοποιήθηκε με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη συνεργασία των Περίπατος ΙΚΕ, Κέντρο Εριφύλη, QG Enviro και TempoPresente APS, με την υποστήριξη της Collettiva Transfemminista Brindisi και του Δήμου Καλαβρύτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.