HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τρόμος στις ΗΠΑ με τον κυκλώνα "Μίλτον"

Ο τυφώνας Μίλτον ενισχύθηκε ξανά σε κυκλώνα κατηγορίας 5 – το ανώτατο επίπεδο στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον – και προβλέπεται να φθά...



Ο τυφώνας Μίλτον ενισχύθηκε ξανά σε κυκλώνα κατηγορίας 5 – το ανώτατο επίπεδο στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον – και προβλέπεται να φθάσει στη δυτική ακτή της Φλόριντα το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (National Hurricane Center / NHC).
Ο κυκλώνας Μίλτον βρίσκεται αυτήν τη στιγμή περίπου 775 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Τάμπα, συνοδευόμενος από ανέμους των οποίων η ταχύτητα φθάνει τα 270 χλμ/ώρα, αναφέρει η ενημέρωση του NHC.
Εν τω μεταξύ, το NHC ανακοίνωσε πως ένας άλλος κυκλώνας, ο Λέσλι, εντοπίζεται 2.400 χιλιόμετρα δυτικά του Πράσινου Ακρωτηρίου με ανέμους που φθάνουν τα 120 χλμ/ώρα.
Ένα εκατομμύριο κάτοικοι εγκαταλείπουν την περιοχή, μετά από παραίνεση των αρχών.
Μπάιντεν: Η εκκένωση είναι ζήτημα ζωής και θανάτου
Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι ο τυφώνας Μίλτον θα μπορούσε να είναι η χειρότερη καταιγίδσ στις ΗΠΑ εδώ και 100 χρόνια. Οι κάτοικοι της Φλόριντα που ζουν σε περιοχές που βρίσκονται υπό εντολή εκκένωσης κλήθηκαν από τον πρόεδρο να φύγουν αμέσως. Είναι «ζήτημα ζωής και θανάτου» τόνισε.
Το τελευταίο δελτίο του NHC
Το νέο δελτίο του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων (NHC) στο Μαϊάμι αναφέρει ότι «ο Μίλτον ταλαντεύτηκε λίγο προς τα νοτιοανατολικά» την Τρίτη, αναγκάζοντας τους μετεωρολόγους να αλλάξουν την αναμενόμενη πορεία του.
«Ο Μίλτον έχει τη δυνατότητα να γίνει ένας από τους πιο καταστροφικούς κυκλώνες που έχουν καταγραφεί ποτέ για τη δυτική-κεντρική Φλόριντα», αναφέρει το NHC.
Το NHC προσθέτει ότι ακόμη και οι πιο ακριβείς προβλέψεις θα μπορούσαν να απέχουν ακόμη περίπου 60 μίλια (100 χιλιόμετρα), οπότε οι κάτοικοι σε ολόκληρη την πολιτεία θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να νιώσουν τις επιπτώσεις του Μίλτον.
Ο Μίλτον «θα διατηρήσει την ισχύ του μεγάλου κυκλώνα» καθώς θα ταξιδεύει μέσω του Κόλπου, «αλλά ακόμη και αν αυτό προκαλέσει κάποια εξασθένηση, πιθανότατα δεν θα είναι αρκετό για να αποτρέψει τον Μίλτον από το να είναι ένας εξαιρετικά επικίνδυνος τυφώνας όταν φτάσει στην ακτή».
«Οι εκκενώσεις και άλλες προετοιμασίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν σήμερα», προσθέτει η πρόγνωση.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.