HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Επιστολή της Ένωσης Κρινοφυτινών για το ζήτημα δημιουργίας υδροηλεκτρικού στον Αροάνιο ποταμό

Επιστολή απέστειλε στον Δήμο Καλαβρύτων η Ένωση Κρινοφυτινών στην οποία αναφέρει: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ...



Επιστολή απέστειλε στον Δήμο Καλαβρύτων η Ένωση Κρινοφυτινών στην οποία αναφέρει:
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΑΡΟΑΝΙΟ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΡΙΝΟΦΥΤΩΝ, ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ 
Αγαπητέ Κύριοι/Κυρίες, Παρακολουθώντας την 10η τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων στις 27 Σεπτεμβρίου 2024 σχετικά με το θέμα δημιουργίας υδροηλεκτρικού σταθμού στις Πηγές του Λάδωνα στην Δημοτική Κοινότητα Λυκούριας Δ.Ε. Κλειτορίας του Δήμου Καλαβρύτων, αναφέρθηκε στην συζήτηση ότι υπάρχει έγκριση από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και έχει κατατεθεί Μελέτη στην αρμόδια υπηρεσία (αποκεντρωμένη διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου-διεύθυνση περιβάλλοντος και χωρικού σχεδιασμού Δυτικής Ελλάδας) από την εταιρεία «Υδροηλεκτρική Αροάνιος 1 ΙΚΕ», για κατασκευή υδροηλεκτρικού σταθμού στον Αροάνιο ποταμό στα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Κρινοφύτων, Δ.Ε. Κλειτορίας του Δήμου Καλαβρύτων. 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ώρα των Καλαβρύτων» στις 9 Οκτωβρίου 2024 (Μικρός υδροηλεκτρικός σταθμός ισχύος 1,68 MW στον ποταμό Αροάνιο της ΔΕ Κλειτορίας Δήμου Καλαβρύτων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, της εταιρίας «Υδροηλεκτρική Αροάνιος 1 ΙΚΕ». Το έργο έχει λάβει βεβαίωση παραγωγού ΡΑΕ με αριθμ. ΒΕΒ 1585/2020.
Παρακαλούμε για την άμεση διερεύνηση του θέματος από μέρους του Δήμου Καλαβρύτων, την κατά το συντομότερο δυνατό συζήτηση του στο Δ.Σ., όπως ήδη προτάθηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. στο πρόσφατο Δ.Σ., και την ενημέρωση μας και όλης της τοπικής κοινωνίας. Επιπλέον καλούμε το Δήμο σε διοργάνωση από κοινού δράσεων, Δήμου Καλαβρύτων- τοπικών φορέων - Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ώστε να ανακληθεί η αναφερόμενη άδεια από τη ΡΑΕ και να μηn δοθεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, καθώς, ο Αροάνιος ποταμός αποτελεί πηγή ζωής και εισοδημάτων για την περιοχή μας.
Θεωρούμε ότι οι επιπτώσεις από την αδειοδότηση και κατασκευή του εργοστασίου θα είναι καταστροφικές:
• Απώλεια των εισοδημάτων των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής που καλλιεργούν τα χωράφια του κάμπου καθώς αυτά αρδεύονται από το νερό του Αροανίου.
• Απώλεια των αντίστοιχων ευρωπαϊκών επιδοτήσεων που λαμβάνουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής για τις καλλιέργειες τους.
• Περιορισμός της ήδη μειωμένης, λόγω λειψυδρίας, ποσότητας των υδάτων.
• Το πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής για την υλοποίηση της Β΄ φάσης του αναδασμού της κοιλάδας του Αροανίου, απομακρύνεται.
• Περιβαλλοντική καταστροφή σε μία περιοχή με ιδιαίτερη βιοποικιλότητα (πανίδα & χλωρίδα)
Σας ευχαριστούμε που λάβατε υπόψη την επιστολή μας και αναμένουμε την απάντηση σας.
Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο και υπογράφοντες
Θητείας 2023-2026
Ο Πρόεδρος Πανουτσόπουλος Μάριος
Η Γενική Γραμματέας Κοκκότη Σπυριδούλα
του Δημητρίου του Ιωάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.