HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αχαΐα: Συνελήφθη για άτυπο ιδιωτικό γραφείο ευρέσεως εργασίας για αλλοδαπούς

Συνελήφθη, χθες το πρωί, σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, ένας αλλοδαπός άνδρας, σε β...



Συνελήφθη, χθες το πρωί, σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, ένας αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Κώδικα Μετανάστευσης και παράβαση της νομοθεσίας περί ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας.
Ειδικότερα, στα πλαίσια αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία του κατηγορούμενου στη Δυτική Αχαΐα, κατά την οποία βρήκαν και κατέσχεσαν :
• -26- τραπεζικές κάρτες αλλοδαπών προσώπων,
• -101- πρωτότυπα πιστοποιητικά γέννησης αλλοδαπών προσώπων
• -7- πρωτότυπα διαβατήρια αλλοδαπών προσώπων,
• -40- έντυπα ηλεκτρονικών τραπεζικών εργοσήμων,
• -10- έγγραφα συμβάσεων εργασίας αλλοδαπών προσώπων,
• -15- πακέτα φωτοαντιγράφων διαβατηρίων και πρωτότυπων πιστοποιητικών γέννησης αλλοδαπών προσώπων
• -3- ημερολόγια, με ιδιόχειρες σημειώσεις, και-
• 1.100- ευρώ.
Επιπλέον, σε σωματικό έλεγχο που διενεργήθηκε στον κατηγορούμενου οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν -2- κινητά τηλέφωνα.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος λειτουργώντας άτυπο ιδιωτικό γραφείο ευρέσεως εργασίας, εξασφάλιζε σε αλλοδαπούς εργάτες την εύρεση εργασίας και την ολοκλήρωση διοικητικών διαδικασιών αναφορικά με τη νομιμότητα της παραμονής τους και τη νομιμότητα της εργασίας τους.
Παράλληλα, παρακρατούσε χρηματικό αντίτιμο για να καταβάλει την μισθοδοσία των αλλοδαπών, τους οποίους απέστελλε για εργασία σε αγροτικές εργασίες σε περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αχαΐας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.