HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Ο Δήμος Καλαβρύτων ενημερώνει ότι τα ζώα συντροφιάς (σκύλοι & γάτες) προστατεύονται από τον Νόμο 4830/21 και σύμφωνα με τις διατάξει...



Ο Δήμος Καλαβρύτων ενημερώνει ότι τα ζώα συντροφιάς (σκύλοι & γάτες) προστατεύονται από τον Νόμο 4830/21 και σύμφωνα με τις διατάξεις του οι υπεύθυνοι για την κακοποίηση, τον βασανισμό ή τον θάνατο τους τιμωρούνται με αυστηρά πρόστιμα ή και ποινή φυλάκισης.
Η πρακτική της εσκεμμένης δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων συντροφιάς δείχνει ασέβεια προς την κοινωνία των πολιτών, απουσία ενσυναίσθησης και αδιαφορία για τον Νόμο.
Παρακαλούνται οι φορείς να ενημερώσουν άμεσα τους πολίτες με κάθε δυνατό τρόπο για τα παρακάτω:
1) Παρέχονται δωρεάν στειρώσεις στα σκυλιά εργασίας (τσοπανόσκυλα ή άλλες ράτσες που συνοδεύουν κοπάδια), καθώς και στα σκυλιά των ΑΜΕΑ, των μακροχρόνια ανέργων και των πολύτεκνων.
2) Απαγορεύονται οι γέννες. Ένα ζώο μπορεί να γεννήσει μόνο μία φορά στη ζωή του και εφόσον πάρει άδεια από την πενταμελή επιτροπή του δήμου.
3) Η εγκατάλειψη νεογέννητων και ενήλικων ζώων διώκεται αυστηρά ως κακούργημα με ποινή φυλάκισης έως 10 έτη και πρόστιμο 30.000-50.000 ευρώ.
4) Απαγορεύεται η αλυσόδεση- πρόστιμο 1.000 ευρώ.
Επιπλέον:
1) Είναι υποχρεωτική η καταχώρηση του microchip (ηλεκτρονική σήμανση) στον ιδιοκτήτη και η καταγραφή στο ΕΜΖΣ (Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς) (πρόστιμο 300 ευρώ).
2) Είναι υποχρεωτική η καταγραφή του ετήσιου εμβολιασμού στο ΕΜΖΣ (πρόστιμο 1.000 ευρώ).
3) Είναι υποχρεωτική η στείρωση ή εναλλακτικά η αποστολή δείγματος DNA στο ΕΦΑΓΥΖΣ (πρόστιμο 1.000 ευρώ).
Τέλος, απαγορεύεται να κυκλοφορούν τα ζώα συντροφιάς εκτός σπιτιού- περίφραξης χωρίς συνοδό (πρόστιμο 300 ευρώ).
Η τήρηση των κανόνων ευζωίας και οι 5 ελευθερίες (ελευθερία από πείνα, δίψα, άσκοπη ταλαιπωρία, πόνο, φόβο, αγωνία) είναι υποχρέωση και η παραβίασή τους τιμωρείται από τον Νόμο με πρόστιμα από 5.000 έως 15.000 ευρώ.
Ο Δήμος Καλαβρύτων έχει ξεκινήσει συστηματική προσπάθεια σύγχρονης διαχείρισης του προβλήματος των αδέσποτων ζώων και ζητά τη βοήθεια όλων σας.
ΣΤΕΙΡΩΝΟΥΜΕ, ΔΕ ΖΕΥΓΑΡΩΝΟΥΜΕ.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ (ΕΠΩΝΥΜΑ Ή ΑΝΩΝΥΜΑ) ΟΣΟΥΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ Ή ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.