HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Υγρομόνωση και μόνωση ταράτσας - Πώς να προστατεύσετε το σπίτι σας από τη διαρροή νερού

Πολλοί ιδιοκτήτες παλιών σπιτιών αντιμετωπίζουν συχνά το φαινόμενο της διαρροής νερού από την ταράτσα και της εμφάνισης υγρασίας στο εσωτερι...



Πολλοί ιδιοκτήτες παλιών σπιτιών αντιμετωπίζουν συχνά το φαινόμενο της διαρροής νερού από την ταράτσα και της εμφάνισης υγρασίας στο εσωτερικό. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλές αιτίες, αλλά κυρίως στην παλαιότητα της δομής του κτιρίου. Ειδικά η ταράτσα, ως η μεγαλύτερη επιφάνεια της κατοικίας, δέχεται τις περισσότερες καταπονήσεις λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών. Τα τελευταία χρόνια αυτό το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί περισσότερο με την κλιματική αλλαγή και τις απότομες αυξομειώσεις στη θερμοκρασία. Οι διαρροές μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη σωστή υγρομόνωση και με ένα καλό σύστημα μόνωσης.
Προφανώς, για να επιλέξουμε ένα καλό σύστημα μόνωσης ταράτσας, θα πρέπει να εμπιστευτούμε κάποιον ειδικό που θα μας υποδείξει, σε σχέση με την ηλικία του κτιρίου και τις βλάβες που έχει υποστεί, το ιδανικό σύστημα για την περίπτωσή μας. Η σωστή προεργασία και τοποθέτηση είναι κρίσιμη γιατί μπορεί να μας εγγυηθεί ότι για αρκετά χρόνια δεν θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα διαρροών και απώλειας θερμοκρασίας, βελτιώνοντας παράλληλα και την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου.
Οι διαρροές στην ταράτσα μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές στη δομή του κτιρίου, καθώς και υπάρχει κίνδυνος για εμφάνιση μούχλας στους εσωτερικούς χώρους. Αυτό μπορεί να επιδεινώσει και την υγεία των κατοίκων, προκαλώντας αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα. Όπως καταλαβαίνει κανείς, η αντιμετώπιση της υγρασίας δεν αφορά μόνο την ακεραιότητα της δομής του κτιρίου, αλλά και την υγεία όσων μένουν ή εργάζονται σε αυτό.
Η σωστή μόνωση συμβάλλει στη βελτίωση της εσωτερικής θερμοκρασίας του κτιρίου, μειώνοντας τη σπατάλη του ρεύματος που ξοδεύαμε άσκοπα για να κρατάμε το σπίτι ζεστό τον χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι. Η σωστή θερμομόνωση βοηθά στο να διατηρηθεί η εσωτερική θερμοκρασία σε λογικά επίπεδα, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση του ρεύματος.
Υπάρχουν διάφορα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη στεγανοποίηση και τη μόνωση της ταράτσας. Στη συνέχεια, θα δούμε μερικά από αυτά:
● Τα ασφαλτόπανα είναι μια οικονομική επιλογή και αρκετά δοκιμασμένη για περιπτώσεις στεγανοποίησης ταρατσών. Πρόκειται για υλικό που εφαρμόζεται στην επιφάνεια της ταράτσας με καμινέτο και δημιουργεί ένα αδιάβροχο στρώμα προστασίας. Η πίσσα έχει την ικανότητα να κλείνει οποιαδήποτε ρωγμή υπάρχει στην πλάκα της ταράτσας, προστατεύοντάς την από τη διάβρωση. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι χρειάζεται συντήρηση μετά από μερικά χρόνια.
● Οι μεμβράνες PVC ή EPDM είναι συνθετικά υλικά, ανθεκτικά στην υγρασία και στις καιρικές συνθήκες. Τοποθετούνται στην επιφάνεια της ταράτσας για να δημιουργήσουν μια αδιάβροχη επιφάνεια.
● Τα υβριδικά συστήματα πολυουρεθάνης προσφέρουν εξαιρετική αντοχή στην υγρασία και τη θερμότητα, ενώ έχουν και μακρά διάρκεια ζωής. Είναι μια ακριβή λύση αλλά πιο αποτελεσματική από τις δύο προηγούμενες.

Για τη μόνωση, τα υλικά που μπορεί να χρησιμοποιηθούν είναι τα εξής:
● Η εξηλασμένη πολυστερίνη είναι ένα υλικό με υψηλή αντοχή στην υγρασία και εξαιρετικές θερμομονωτικές ιδιότητες.
● Η πολυουρεθάνη χρησιμοποιείται συχνά σε μορφή αφρού και προσφέρει πολύ καλή θερμομόνωση με μικρό πάχος.
● Ο πετροβάμβακας είναι ανθεκτικός στη φωτιά και παρέχει καλή θερμομόνωση αν και έχει χαμηλότερη αντοχή στην υγρασία σε σχέση με άλλα υλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.