HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καλάβρυτα: "Ξεπαγώνουν" οι αναπλάσεις - Λειτουργική η "Στύγα" μέσα στο χειμώνα...

"Ξεπαγώνουν" οι αναπλάσεις "Τρέχει" μετά από την προσωρινή διακοπή του, το έργο με κυκλοφοριακά, πεζοδρομήσεις, νέο οδοφ...



"Ξεπαγώνουν" οι αναπλάσεις
"Τρέχει" μετά από την προσωρινή διακοπή του, το έργο με κυκλοφοριακά, πεζοδρομήσεις, νέο οδοφωτισμό και υπογειοποίηση δικτύων στα Καλάβρυτα
Μετά από μια περίοδο αβεβαιότητας λόγω και της παρατεταμένης 'στάσης πληρωμών' στο ΕΣΠΑ (Προγραμματική Περίοδος 2021-2027) αλλά και το 'νέο' Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΠΑ 2021-2025), από τις αρχές της εβδομάδας ξεκίνησε και πάλι το έργο των αστικών αναπλάσεων μέσα στην πόλη των Καλαβρύτων, που βρίσκεται επί της ουσίας στην τελική του φάση.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το εξελισσόμενο, από το 2021 τυπικά, έργο για τις «Αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων Καλαβρύτων" που αυτή την περίοδο βρίσκεται στο τμήμα Εθν. Αντιστάσεως, από Λοχ. Καποτά έως Αθ. Δαφαλιά (άνοδος).
Για το διάστημα αυτό έχει αντιδρομηθεί η Λοχ. Καποτά, με κίνηση των οχημάτων από την Αντιστάσεως προς Π.Π. Γερμανού και την έξοδο της πόλης, προκαλώντας ήδη αρκετά κυκλοφοριακά προβλήματα.
Την προηγούμενη περίοδο ολοκληρώθηκε τμήμα της ανάπλασης από την Π.Π. Γερμανού, μεταξύ Αγαθονίκου και Παν. Πόλκα ενώ ξεκίνησε και η κοινή επιστασία του Δήμου Καλαβρύτων, με τον ΔΕΔΔΗΕ για την εργολαβία υπογειοποίησης του ρεύματος, στα πλαίσια των αναπλάσεων.
Οι αναπλάσεις στην πόλη είχαν ως αφετηρία την περίοδο 2002-2023 την πλατεία Χελμού και επεκτάθηκαν και στην πλατεία Κύπρου η οποία έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ήδη μέσα στο καλοκαίρι του 2024 όπου προβλέπεται το υπό ανάπτυξη νέο εμπορικό κέντρο των Καλαβρύτων.
Εκτός από τη μονοδρόμηση της Π.Π. Γερμανού που θα είναι νέα είσοδος στην πόλη, η ανάπλαση αυτή περιλαμβάνει μονοδρόμηση της οδού Νταφαλιά μέχρι την Εθ.. Αντιστάσεως και μετατροπή της Λοχ. Καποτά ως οδό ήπιας κυκλοφορίας με ανάπλαση πεζοδρομίων με οριοθέτηση χώρων στάθμευσης.
Παράλληλα αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη και η νέα κυκλοφοριακή μελέτη των Καλαβρύτων με την μονοδρόμηση των οδών
-Αγ. Αλεξίου, στο τμήμα της από Στριφτόμπολα προς και μέχρι 13ης Δεκεμβρίου,
-13ης Δεκεμβρίου, στο τμήμα της από Αγίου Αλεξίου προς και μέχρι Κηπουργού,
-Κηπουργού από 13ης Δεκεμβρίου προς και μέχρι Στριφτόμπολα και
-Κηπουργού, στο τμήμα από Στριφτόμπολα προς και μέχρι την οδό Σουλιώτη.
Επαγγελματίες και επιχειρήσεις αναμένουν την ολοκλήρωση των αναπλάσεων πριν την έλευση της νέας χειμερινής περιόδου καθώς υπάρχει άγχος και για τα νέα κυκλοφοριακά μέτρα...


Λειτουργική η "Στύγα" μέσα στο χειμώνα...
Διαβεβαιώσεις, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο των Καλαβρύτων -μετά από αίτημα της παράταξης του Θανάση Κανελλόπουλου- ότι ο νέος αναβατήρας στη ‘Στύγα’ θα είναι έτοιμος για τη νέα χειμερινή τουριστική περίοδο 2024-’25, έδωσε ο δήμαρχος Αθ. Παπαδόπουλος.
"Το έργο, παρά τη στάση πληρωμών στο ΕΣΠΑ, δεν έχει σταματήσει ούτε μια μέρα. Η σύμβαση των 20 και πλέον εκατ. ευρώ υλοποιείτο και υλοποιείται. Είναι ένα έργο όπως διαπιστώσαμε καλά εκτελεσμένο, ήδη γίνει και η παραλαβή όλου του εξοπλισμού“ εξήγησε στο σώμα ο δήμαρχος.
Απαντώντας στην παράταξη της αντιπολίτευσης ο κ. Παπαδόπουλος παραδέχθηκε ότι υπάρχει εκκρεμότητα 6,5 εκατ. ευρώ χρηματοδότησης του έργου μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, από τον περασμένο Απρίλιο.
"Υπάρχει και διαμαρτυρία του αναδόχου σε Δήμο και Περιφέρεια" εξήγησε ο δήμαρχος αναφερόμενος και σε απειλή παύσης εργασιών, αποδεχόμενος ότι είναι "εύλογες" οι ανησυχίες και απορίες σε παράγοντες και επιχειρηματίες της περιοχής για τη λειτουργία 'Στυγας' κατά την περίοδο 2024-2025.
Μετά την τελευταία συνάντηση του Περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη με τον αναπλ. Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νικόλαο Παπαθανάση, υπάρχει διαβεβαίωση ότι το έργο θα πληρωθεί με τον δήμαρχο να εκτιμά μάλιστα ότι ο νέος αναβατήρας "θα παραδοθεί μέσα στην νέα χειμερινή περίοδο και θα ξεκινήσει το Χιονοδρομικό τη λειτουργία του και με τους δύο νέους σύγχρονους αναβατήρες 'Αχιλλέα' και 'Στύγα', σε μια διαδρομή για τους χιονοδρόμους που με τον νέο εξοπλισμό, θα περιοριστεί πλέον στα 7'!
"Αν τυχόν φθάσουμε το Δεκέμβριο να λειτουργούν άλλα Χιονοδρομικά και να μην είναι ανοικτό των Καλαβρύτων θα υπήρχε πρόβλημα" ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Κανελλόπουλος, τονίζοντας ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις, δεν πρέπει να εφησυχάσουμε στην πιθανότητα η ‘Στύγα’ να είναι έργο ημιτελές τον Δεκέμβριο..."


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.