HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Καλαβρύτων στον επίτιμο δημότη Καλαβρύτων, εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνο

Συλλυπητήριο μήνυμα στον εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνο, επίτιμο δημότη Καλαβρύτων, έστειλε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος με αφορμή ...



Συλλυπητήριο μήνυμα στον εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνο, επίτιμο δημότη Καλαβρύτων, έστειλε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος με αφορμή την απώλεια της μητέρα του Αθηνάς Μαρτίνου, της μεγάλης κυρίας της ελληνικής ναυτιλίας που έφυγε απ’ τη ζωή την περασμένη Παρασκευή.
Στο μήνυμα του, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι «η Αθηνά Μαρτίνου υπήρξε μια σπουδαία γυναίκα, πρωτοπόρος και οραματίστρια, βάζοντας από νωρίς τα θεμέλια της δημιουργίας ενός ναυτιλιακού κολοσσού που όχι μόνο καθόρισε την πορεία των ελληνικών ναυτιλιακών πραγμάτων τις τελευταίες δεκαετίες αλλά συνέβαλε αποφασιστικά και στην ενίσχυση και εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας».
Και πρόσθεσε: «Παράλληλα με τον ανήσυχο πνεύμα της, την εργατικότητα, την επιμονή της, τη γενναιοδωρία της, την ευγένεια και την ανιδιοτέλεια της, την αφοσίωση και λατρεία της στη θάλασσα, η Αθηνά Μαρτίνου χαρακτηριζόταν και απ’ την μόνιμη αγωνία της να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, πάντα αθόρυβα, πάντα σε χαμηλούς τόνους και διακριτικά, γνώρισμα άλλωστε που προσδιόριζε τον χαρακτήρα της.
Με την στάση ζωής της αποτέλεσε -και θ’ αποτελεί στο διηνεκές- λαμπρό παράδειγμα και πρότυπο. Το δε αποτύπωμα που αφήνει πίσω της είναι ισχυρό και ανεξίτηλο καθώς η Ιστορία την έχει ήδη κατατάξει μεταξύ των ανθρώπων που πρωταγωνίστησαν ώστε να δημιουργηθεί και να μεγαλώσει το θαύμα της ελληνικής ναυτιλίας».
«Εκ μέρους του Δήμου Καλαβρύτων, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου και όλων των δημοτών μας, θα ήθελα να εκφράσω, σ’ εσάς και στην οικογένεια σας τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Παπαδόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.