HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης δεν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές

Τον αποκλεισμό υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη από τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΑΖΑ. Η πρόταση αποκλεισ...



Τον αποκλεισμό υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη από τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΑΖΑ.
Η πρόταση αποκλεισμού στηρίχθηκε με μεγάλη πλειοψηφία των μελών, ενώ απείχαν 9 με 10 άτομα από το περιβάλλον του Παύλου Πολάκη.
Σημειώνεται ότι στην Κεντρική Επιτροπή συμμετέχουν 138 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τον επικεφαλής του προεδρείου της Κεντρικής Επιτροπής, Δημήτρη Μπίρμπα.
Ο Σωκράτης Φάμελλος αμέσως μετά τη λήξη της ψηφοφορίας για τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας Κασσελάκη, μίλησε για δύσκολη συνεδρίαση και προσπάθεια υπονόμευσης. «Περιφρουρήσαμε το βασικό δικαίωμα κομμάτων αριστεράς να συνεδριάζουν τα κομματικά όργανα. Απαράδεκτο μέλη να δηλώνουν ότι απουσιάζουν, τόνισε επισημαίνοντας: «Η Κεντρική Επιτροπή πήρε μια πολύ δύσκολη απόφαση. Κάναμε ακόμη ένα βήμα συνθετικό παρότι υπήρξε προσπάθεια υπονόμευσης. Προχωράμε με τον οδικό χάρτη που έχουμε επιλέξει».
«Μετά τη σημερινή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος», δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής. Τοποθέτηση της Όλγας Γεροβασίλη: «Το κόμμα έδειξε όλους αυτούς τους μήνες πολύ μεγάλη ανοχή και υπομονή απέναντι στον πρώην πρόεδρο… Λέμε ένα «Ως εδώ! Σήμερα είναι μια καθοριστική στιγμή για να διασώσουμε το κόμμα μας και την ιστορία μας». Τα κυριότερα σημεία της παρέμβασης της Όλγας Γεροβασίλη: «Καθοριστική στιγμή για να διασώσουμε το κόμμα μας και την ιστορία μας» χαρακτήρισε την σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής η Όλγα Γεροβασίλη. «Η μίνιμουμ πράξη αξιοπρέπειας είναι αυτό που καλούμαστε να ψηφίσουμε σήμερα», τόνισε και υπογράμμισε πως «είμαστε στο σημείο αυτό μετά από συγκεκριμένες συμπεριφορές, τοποθετήσεις σε πολιτικά θέματα, αλλά και ζητήματα ήθους και ύφους, που τέθηκαν με ευθύνη του πρώην προέδρου». «Εμείς δεν κάναμε επιθετικές ενέργειες, αλλά αμυντικές ενέργειες όλο αυτό τον καιρό», είπε, μεταξύ άλλων η αντιπρόεδρος της Βουλής, επισημαίνοντας πως «το κόμμα έδειξε όλους αυτούς τους μήνες πολύ μεγάλη ανοχή και υπομονή απέναντι στον πρώην πρόεδρο». «Από την πλευρά μου έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου ήδη από τον Φεβρουάριο στο συνέδριο αλλά τότε η άποψη μου δεν ήταν πλειοψηφική. Σήμερα είναι», επισήμανε, σημειώνοντας πως «οι κινήσεις μας είναι αντίδραση στη δράση. Λέμε ένα “Ως εδώ!”». «Ποιοι μιλούν για τη δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ; Εκείνοι που όταν είχαν την πλειοψηφία δεν ανέχονταν καμιά διαφορετική άποψη κι έφτιαχναν εσωτερικούς εχθρούς και υπονομευτές;», διερωτήθηκε, τονίζοντας πως «σήμερα είναι μια καθοριστική στιγμή για να διασώσουμε το κόμμα μας και την ιστορία μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.