HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πώς να είστε πιο παραγωγικοί στη ζωή σας

Η ζωή στις πόλεις τη σύγχρονη εποχή κυλά σε πολύ γρήγορους και πιεστικούς ρυθμούς. Οι υποχρεώσεις είναι αναρίθμητες, το άγχος μπορεί να γίνε...



Η ζωή στις πόλεις τη σύγχρονη εποχή κυλά σε πολύ γρήγορους και πιεστικούς ρυθμούς. Οι υποχρεώσεις είναι αναρίθμητες, το άγχος μπορεί να γίνει δυσβάσταχτο και πολλές φορές πιάνουμε τους εαυτούς μας να τρέχουν να προλάβουν την καθημερινότητα χωρίς όμως να τη ζούμε και να τη χαιρόμαστε. Σε αρκετές στιγμές της καθημερινότητάς σας μπορεί να νιώσετε ότι ενώ αφιερώνετε αρκετές ώρες από τη μέρα σας σε διάφορα πράγματα το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό. Αυτό συμβαίνει όταν ο χρόνος σας δεν είναι παραγωγικός και σχετίζεται άμεσα με την τάξη των πραγμάτων. Για να μπορέσετε να βάλετε μία τάξη σε αυτές τις υποχρεώσεις θα πρέπει αρχικά να θέσετε προτεραιότητες στα πράγματα με τα οποία θα ασχολείστε την κάθε ημέρα.
Αρχικά αναζητήστε σημειωματάρια και επιλέξτε ένα σημειωματάριο στο οποίο θα καταγράψετε όλα τα πράγματα που κάνετε μέσα στη μέρα σας αλλά και αυτά που θα έπρεπε ή θα θέλατε αλλά μέχρι στιγμής δεν χωράνε χρονικά. Στη συνέχεια μπορείτε να τα χωρίσετε με σειρά προτεραιότητας, με το είδος τους αλλά και με το χρόνο που χρειάζονται σε καθημερινή ή λιγότερο συχνή βάση. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα και θα μπορέσετε να τα εντάξετε πιο ρεαλιστικά στο πρόγραμμά σας.
Το επόμενο βήμα είναι ο προγραμματισμός τους και τα ημερολόγια είναι απαραίτητα για να πραγματοποιηθεί. Πάρτε ένα ημερολόγιο και ξεκινήστε να φτιάχνετε τη δομή των ημερών σας. Ανάλογα με το πόσο σταθερό πρόγραμμα έχετε, μπορείτε να μην ετοιμάζετε μόνο το πρόγραμμα για την επόμενη μέρα αλλά μία φορά τη βδομάδα να συμπληρώνετε όλες τις επόμενες μέρες. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα των tasks που θα πρέπει να φέρετε εις πέρας. Μην ξεχάσετε στο πρόγραμμα αυτό, πέρα από υποχρεώσεις να βάλετε και δραστηριότητες ή άλλου είδους ασχολίες που σας ευχαριστούν και σας γεμίζουν. Έτσι, θα έχετε μεγαλύτερο κίνητρο να ολοκληρώσετε τα πάντα στην ώρα τους.
Η τάξη παίζει μεγάλο ρόλο στο να είστε πιο λειτουργικοί και παραγωγικοί. Οι χώροι στους οποίους μπορείτε να εστιάσετε αρχικά είναι το σπίτι σας και η εργασία σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε με μία εκκαθάριση στην οποία θα απομακρύνετε όλα όσα δε χρειάζεστε και θα δημιουργήσετε χώρο για να μπορούν τα υπόλοιπα να οργανωθούν σωστά. Ειδικά ο χώρος που εργάζεστε πρέπει να είναι καθαρός και χωρίς πολλά περιττά αντικείμενα που σας αποσπάνε και δε σας αφήνουν να συγκεντρωθείτε στη δουλειά που κάνετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.