HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καλάβρυτα: Helmos Mountain Biking Project - Ετοιμαστείτε για μια μοναδική εμπειρία!

Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση των έργων αντικατάστασης του αναβατήρα Στύγα καθώς και της γενικότερης προετοιμασίας για την αναβάθμιση των εγ...



Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση των έργων αντικατάστασης του αναβατήρα Στύγα καθώς και της γενικότερης προετοιμασίας για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, καλωσορίζουμε τη νέα χειμερινή περίοδο 2024 – 2025 έχοντας για ακόμη μια χρονιά ως βασικό και σταθερό όραμά μας την εναρμόνιση του ανθρώπου με τη φύση μέσα από τις υπαίθριες δραστηριότητες και την χιονοδρομία. Το Xιονοδρομικό Kέντρο Καλαβρύτων σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΔΙΑΒΑ παρουσιάζουν το Helmos Mountain Biking Project. Το αποτέλεσμα της έμπρακτης προσπάθειας που πραγματοποιεί η επιχείρηση ώστε να εντάξει το ποδηλατικό κομμάτι στο σύνολο των προσφερόμενων υπηρεσιών της. Μια σειρά από ενέργειες – οι οποίες ξεκίνησαν κατά την διάρκεια του προηγούμενου χειμώνα – έλαβαν χώρα για την υλοποίηση του εγχειρήματος όπως ή λεπτομερής χαρτογράφηση περιφερειακών μονοπατιών στην οροσειρά του Χελμού, η διάνοιξη και συντήρηση των υφιστάμενων διαδρομών καθώς και λοιπές ενέργειες προκειμένου το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων να καταφέρει να φιλοξενήσει την φετινή περίοδο τον τελευταίο αγώνα του Enduro Greek Series.
Το Helmos Mountain Biking Project δεν είναι μόνο μια αθλητική διοργάνωση, αλλά και μια ευκαιρία να αναδειχθούν οι δυνατότητες ανάπτυξης του Εθνικού πάρκου και Παγκόσμιου Γεωπάρκου Χελμού-Βουραϊκού μέσω του εναλλακτικού τουρισμού. Στα πλαίσια αυτού φιλοξενούμε τον τελευταίο αγώνα του κυπέλλου ορεινής ποδηλασίας Enduro Greek Series. Με πλούσιο πρόγραμμα, εντυπωσιακά τοπία και παράλληλες δραστηριότητες, η εκδήλωση αναμένεται να προσελκύσει πλήθος συμμετεχόντων και θεατών, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την φήμη της περιοχής των Καλαβρύτων ως κορυφαίο προορισμό για ορεινή ποδηλασία και εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου 2024 στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, με τον εντυπωσιακό Χελμό να προσφέρει το ιδανικό σκηνικό για μια απαιτητική διαδρομή που θα δοκιμάσει τις αντοχές και τις δεξιότητες των αθλητών. Τόσο οι αθλητές όσο και οι θεατές που θα πάρουν μέρος θα έχουν την ευκαιρία για ένα μοναδικό θέαμα που θα ανεβάσει την αδρεναλίνη στα ύψη και θα δώσει την ευκαιρία στους λάτρεις των ορειβατικών διαδρομών να απολαύσουν μια διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών. Η πρωτοβουλία αυτής της σύμπραξης αποσκοπεί στην δημιουργία ενός πυρήνα ποδηλατικών διαδρομών και αγώνων ο οποίος θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού Καλαβρύτων αλλά θα εκμεταλεύεται και το σύνολο των μοναδικών διαδρομών που ο Χελμός και τα Καλάβρυτα μας προσφέρουν. Παράλληλα, θα δώσει το έναυσμα για την δημιουργία νέων διαδρομών, ενός οργανωμένου Βike park αλλά και μια γενικότερη ενίσχυση των δράσεων που αφορούν στην ποδηλασία βουνού η οποία ήδη παρουσιάζει μεγάλο και αυξανόμενο ενδιαφέρον στην ευρύτερη περιοχή. Για πρώτη φορά στην ιστορία του κέντρου οι ειδικές διαδρομές περνούν μέσα από τις εγκαταστάσεις του ΧΚ Καλαβρύτων ενώ η νέα, σύγχρονη καμπίνα του Αχιλλέα, θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες της διοργάνωσης, αθλητών και θεατών και θα δώσει μια νότα αντίστοιχων Ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων μετά τις δύο επιτυχημένες χρονιές του Helmos Mountain Festival, έχει ήδη ανοίξει τον δρόμο για ένα κέντρο υπαίθριας άθλησης και ψυχαγωγίας 4 εποχών που θα προσφέρει την δυνατότητα ενός ανοιχτού και δυναμικού κέντρου σε νέες προκλήσεις. Με τον συγκεκριμένο ποδηλατικό αγώνα κάνουμε πράξη και την δέσμευση να υλοποιήσουμε τον στόχο που είχε τεθεί κατά την έναρξη της παρούσας Δημοτικής αρχής το 2019. Να κάνουμε το βουνό επισκέψιμο και εποχές εκτός της χειμερινής με σκοπό την 12μηνη λειτουργία στο μέλλον. Το Helmos Mountain Festival ήταν το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση με το Helmos Biking Project να αισιοδοξούμε πως θα γίνε το δεύτερο.
Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, εκτός από τα συνεχιζόμενα δοκιμαστικά και τον αγώνα για παιδιά (Kids Race), το ενδιαφέρον στρέφεται και στην ενημερωτική ημερίδα με θέμα “Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού στο Γεωπάρκο Χελμού-Βουραϊκού – Αναπτυξιακές Προοπτικές”. Η ενημερωτική ημερίδα θα λάβει χώρα στο Πολυδύναμο πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων από τις 11:00 έως τις 14:00. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες από τους εκπροσώπους όλων των εμπλεκόμενων με το συγκεκριμένο εγχείρημα φορέων. Στο πρόγραμμα των ομιλιών θα παρουσιαστούν όλες οι αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου Καλαβρύτων καθώς και της ευρύτερης περιοχής μέσα από εναλλακτικές μορφές τουρισμού ενώ θα παρουσιαστούν αρκετά ιστορικά στοιχεία αλλά και μελλοντικά σχέδια σχετικά με αντίστοιχες δράσεις. Αναλυτικές λεπτομέρειες και πρόγραμμα θα δημοσιευτούν σύντομα.
Όλη η δράση αυτή δεν θα μπορούσε να μην βρίσκει αρωγούς τον Δήμο Καλαβρύτων , την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθώς και την Αχαΐα Αναπτυξιακή ΑΕ οι οποίοι θα συνδράμουν ποικιλοτρόπως στην επιτυχή διενέργεια μιας τέτοιας διοργάνωσης. Παράλληλα η έμπρακτη συνεισφορά και καθοδήγηση του ΟΦΥΠΕΚΑ στην προστασία και ανάδειξη του Εθνικού πάρκου και παγκόσμιου Γεωπάρκου Χελμού Βουραϊκού θα είναι πολύτιμο όπλο στην φαρέτρα της διοργάνωσης.
Ένα σπουδαίο βήμα για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων καθώς και τον Δήμο μας, να υποδεχτούμε αθλητές, θεατές και λάτρεις της φύσης, προσκαλώντας τους να γίνουν μέρος μιας νέας παράδοσης που φιλοδοξεί να αφήσει το δικό της στίγμα στον κόσμο της ορειβατικής ποδηλασίας και της υπαίθριας περιπέτειας μόλις ξεκινά. Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε σε αυτό.

Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων
18 Οκτωβρίου 2024:  
10:00 - 16:00: Άφιξη αθλητών και δοκιμαστικά διαδρομών
19 Οκτωβρίου 2024:
9:00 - 13:00:  Δοκιμαστικά Αθλητών 
11:00 - 12:00: Kids Race – Αγώνας για παιδιά
16:00 - 16:30: Διαγωνισμός Μηχανικών
17:00 - 18:00:Martin Maes– Θεωρητικό Σεμινάριο
18:00+: Dj Sets & Party @ Kalavrita Ski Resort Chalet 
20 Οκτωβρίου 2024:
8:15 - 14:30: Τελικός αγώνας Enduro Greek Series
12:00 - 14:00: Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: "Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού στο Γεωπάρκο Χελμού-Βουραϊκού"
15:00 - 16:00: Απονομές

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.